Laminaat zelf leggen

Met een beetje handigheid is een laminaatvloer prima zelf te leggen.
Vraag in onze FloorHouse winkels gerust extra advies aan onze vakmensen. Lees hieronder alvast enkele algemene richtlijnen of download uw laminaat leginstructies en handleidingen.

Opstartformule voor doe-het-zelvers

Bent u een handige harry maar hebt u nog nooit een laminaatvloer gelegd?
Maak dan gebruik van onze zeer voordelige opstartformule. Hierbij komen onze beste vakmensen voor 2 uur bij u thuis zodat u zeker bent van een goede opstart.

Algemene regels en weetjes

Dankzij de moderne kliksystemen zijn laminaatvloeren eenvoudig zelf te leggen. Hier de belangrijkste aandachtspunten bij het leggen van een laminaatvloer.

  • Laat de vloer 48 uur acclimatiseren in gesloten verpakking in de ruimte bij een temperatuur van minimaal 18 graden Celsius.
  • De ondergrond moet vlak zijn. Het verloop van de vloer mag niet méér zijn dan 3mm per strekkende meter en verwijder oneffenheden die groter zijn dan 2mm.
  • Zorg steeds dat de ondergrond schoon en droog is. Breng een dampdicht vochtscherm aan onder de ondervloer bij risico op opstijgend vocht.
  • Gebruik steeds een geschikte ondervloer van foam, rubber, kurk of softboardplaten.
  • Controleer grondig uw laminaat voor plaatsing, panelen met gebreken mogen niet verwerkt worden.
  • Leg de vloer met 8mm afstand van wanden en andere vaste objecten zoals verwarmingsbuizen, drempels, schuiframen...
  • Plaats voor grotere oppervlaktes per 8 strekkende meter een overgangsprofiel. Ook tussen verschillende ruimtes moet een overgangsprofiel voorzien worden met 8mm uitzet voor de opvang van uitzetting van de vloer.

In de verpakking van iedere laminaatvloer zit steeds een gedetailleerde handleiding. Om aanspraak te kunnen maken op de garantie is het aanbevolen deze leginstructies nauwgezet op te volgen.