Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...
Black Friday Is Coming...

BAMBOE PARKET: EEN POWERPLANT MET UNIEK DESIGN

Bamboe parket is dé parketvloer van de toekomst vanwege zijn ecologisch karakter. Want bamboe is een razendsnel groeiende grondstof en volledig volgroeid op 5 jaar. De compacte structuur van bamboe zorgt voor een harde en stabiele parketvloer, door minder krimp en expansie. Zoals klassieke houtsoorten voor parket, kunt u bamboe parket ook als massief parket variant vinden. Bamboe heeft van natuur een lichte kleur, maar kan door verschillende behandelingen en afwerkingen ook nuances van wit, bruin of grijs tonen. Zijn typisch uiterlijk geeft een exotisch tintje aan uw interieur.

Meer lezen over bamboe parket...
 1. Waar komt bamboe parket vandaan?
 2. Eigenschappen van bamboe parket
 3. Bamboe parket juist onderhouden
 4. Bamboe online kopen

De Afwerkingen van Bamboe

Bamboe: hout, plant of gras?

Vanuit botanisch oogpunt behoort bamboe tot de grassen. Bamboe is een verzamelnaam voor een groep botanische soorten. Hoewel de volledige taxonomie nog steeds in ontwikkeling is, is de huidige schatting dat er ongeveer 1600 verschillende soorten bestaan. Er zijn aanzienlijke verschillen in grootte, kleur, mechanische eigenschappen en klimaatvoorkeuren. De Moso bamboe soort komt oorspronkelijk uit China en andere Aziatische landen en wordt tot 20 meter hoog, met een diameter van 10-12 cm.

Ecologie

Bamboe planten hebben een ondergronds wortelsysteem, rhizome of wortelstok genaamd, waaruit de stammen groeien. Een enkele wortelstok verbindt meerdere stammen met elkaar. Het ondergrondse systeem helpt om de grond vast te houden en de waterspiegel te herstellen, waardoor bamboe zeer geschikt is voor herbebossing op arme gronden. In het algemeen kan 20-25% van de stammen jaarlijks duurzaam worden geoogst zonder de omvang van de plantage of het aantal stammen per hectare in het bos te verminderen. De wortelstok sterft niet na de oogst. Integendeel, door het oogsten van de volwassen stammen neemt de opbrengst en de kwaliteit van de plantage juist toe.

van plant tot vloer

Hoe komen we nu van bamboe tot bamboe parket? één van onze bamboe leveranciers, MOSO, legt dit mooi uit voor één van zijn producten in volgende video. Toch nog vragen? Je kan ze altijd stellen aan onze medewerkers.

Onuitputtelijke grondstof

Bamboe is een onuitputtelijke grondstof. Het groeit sneller dan welke plant dan ook: tot één meter per dag! Aangezien elk jaar de 4-5 jaar oude stammen worden geoogst, krijgen de jonge stammen meer ruimte om te groeien voor een nog grotere opbrengst. Tijdens de groei neemt Moso bamboe meer CO² op dan dat er wordt uitgestoten tijdens productie. Hierdoor zijn alle massieve MOSO® bamboe producten gegarandeerd CO² neutraal over de hele levenscyclus.

FloorHouse Traprenovatie

Natuurlijke schoonheid

Het meest opvallende kenmerk van bamboe producten is zeker de natuurlijke schoonheid. De prachtige nerf geeft bamboe een uitgesproken uitstraling. In combinatie met de ruime keuze in verschillende stijlen, configuraties en kleuren is er altijd een bamboe product verkrijgbaar dat aan uw wensen voldoet.

Nieuw: FloorHouse Roomviewer

Nu een grote selectie vloeren in 360° bekijken dankzij onze roomviewer.

Certificeringen

  Indoor emissies:

  Voor een gezond binnenklimaat is het belangrijk dat producten lage emissies hebben en voldoen aan de Europese EImage title1 norm (EN 717-1) op dit gebied. Alle MOSO® producten voldoen hieraan en verscheidene producten voldoen aan de nog strengere officieuze E0 norm. Daarnaast zijn alle MOSO® bamboe vloeren in Frankrijk met A en A+ geclassificeerd met betrekking tot emissies van vluchtige organische stoffen (VOC’s): de beste classificatie mogelijk!

  FSC® certificering:

  FSC® wordt wereldwijd gezieImage titlen als het beste en strengste “groene label” in de houtsector en is inmiddels ook beschikbaar voor bamboe. MOSO®, als pionier in bamboe, is in staat al haar producten (op aanvraag) met FSC® certificaat te leveren.

  Brandnormering vloeren:

  Volgens de norm EN 13501-1 kunnen vloerproducten worden geclassificeerd van A1fl (niet brandbaar) tImage titleot Ffl (zeer brandbaar). Om in aanmerking te komen voor de CE markering zijn alle MOSO® vloeren volgens deze norm getest en ingedeeld van klasse Bfl tot Dfl. MOSO® Bamboo X-treme® terrasplanken voldoen zelfs aan brandklasse Bfl volgens EN13501-1 en brandklasse A volgens de Amerikaanse standaard ASTM E84 zonder gebruik van brandvertragers.

Duurzaamheidsklasse:

Europese norm EN 350 geeft richtlijnen voor methoden voor het bepalen en classificeren van de duurImage titlezaamheid van hout / bamboe tegen biologische hout-vernietigende schimmels. De natuurlijke duurzaamheid van hout / bamboe kan worden geclassificeerd van 1 (zeer duurzaam) tot 5 (niet duurzaam). Zoals aangegeven in norm EN 350 zijn er twee laboratorium methoden voor het bepalen van de duurzaamheid; CEN/TS 15083-2 voor de toepassing van producten die in direct contact staan met de grond; en CEN/TS 15083-1 voor de toepassing van producten zonder contact met de grond.

CO2 Footprint:

MOSO® heeft de Technische Universiteit Delft opdracht gegeven Image titleom een officiële LCA- en CO2 Footprint studie uit te voeren. Het rapport, dat op verzoek beschikbaar is, concludeert dat alle beoordeelde MOSO®-producten (alle massieve bamboevloeren, vlonders, panelen en fineer) over de volledige levenscyclus CO2-negatief zijn.

LEED & BREEAM NL:

Dit zijn de belangrijkste certificeringssystemen op het gebied van duurzaam bouwenImage title wereldwijd. De toepassing van MOSO® bamboe producten kan bijdragen aan verschillende ‘credits’ voor LEED & BREEAM NL:• Bijdrage LEED BD+C – v4: SS7, MR1, MR2, MR3 (FSC®), EQ2v2009: MR 6, MR 7 (FSC®), IEQ 4.3, IEQ 4.4 (indien aangevraagd als E0)• Bijdrage BREEAM NL: HEA 9, MAT 1, MAT 5 (FSC®), MAT 7 (DT)

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL