Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Hulp bij het kiezen van de juiste laminaatvloer


U vindt bij ons meer dan 1000 laminaatvloeren. Keuze te over! U krijgt persoonlijk advies over technische hindernissen: uw laminaat ondervloer, uitzetvoegen, dorpels, profielen... We garanderen scherpe laminaat prijzen die we elke dag aanpassen aan de promoties en aanbiedingen van onze concurrenten. Gebruiksvriendelijke webshop met uitgebreid aanbod aan de beste prijzen.

Laminaatvloeren in ontelbaar veel vormen en kleuren

Wilt u een laminaatvloer die lijkt op echt parket? Of kiest u liever een speelse, kleurrijke ondergrond? De huidige laminaatvloeren kunnen in principe in alle ruimtes van een woning geplaatst worden. 

Laminaat past zich moeiteloos aan het kleurenpalet van uw kamer aan en is ideaal voor heel uw woning: slaapkamer, woonkamer, eetkamer, kinderkamer...

Voor welke kamer zoekt u laminaat?

De belangrijkste vraag vooraleer u dus op zoek gaat naar de juiste laminaatvloer, is dus in welke kamer het laminaat gelegd zal worden. Er is namelijk een verschil tussen een vaak belopen ruimte (zoals een gang, een living, een eetkamer) en een kamer die niet zo intensief gebruikt wordt (zoals een slaapkamer, een kinderkamer, een solder, een wwerkplaats). Op onze webshop kunt op op "gebruiksklasse" of "klasse" filteren. Hierbij zult u de volgende indeling tegenkomen: licht (=solder, hobbyruimte), normaal (=slaapkamer, kinderkamer), intensief (living, keuken, gang of inkomhal) en commercieel. Het laatste wilt dus zeggen dat deze vloeren zelfs in een winkel, een kantoor en dergelijke geplaatst kunnen worden, dus ook voor het gebruik in een woning uiterst geschikt zijn. Laminaat dat in commercieel gebruikte ruimtes geplaatst kan worden, valt vaak ook onder de categorie HPL (High Pressure Laminate).

Wat maakt nu het verschil? Ten eerste de dikte van de laminaatvloer. Een 6mm dikke laminaatvloer legt u best op een solderkamer, een laminaat met een dikte van 10mm is sowieso voor alle kamers maar in het bijzonder voor het intensieve belopen geschikt. Een bijzondere antikras-toplaag geeft uw laminaatvloer daarenboven extra weerstand.

Moet mijn laminaat waterbestendig zijn?

Voor de plaatsing in zogenaamde vochtige ruimtes zoals een badkamer, keuken, inkomhal, wasplaats etc., raden wij wel aan een laminaatvloer te kiezen die van een speciale toplaagcoating en een waterproof click-systeem voorzien is. Deze houden het water tegen zodat het niet in of onder de vloer kan dringen. Hierdoor kan namelijk schimmel ontstaan. Dit wil echter niet zeggen dat op deze laminaatvloeren waterplassen urenlang kunnen blijven staan. De meeste laminaatvloeren kunnen maar een tijdje (lees enkele uren) het water tegenhouden. Neem dus grotere plassen - ook bij een waterbestendige laminaatvloer - zo snel mogelijk op met een dweil. Voor het normale gebruik en tegen morgen, spetteren etc. kunnen zij daarentegen perfect. Om ook 100% zeker te zijn dat niet enkel de vloer maar ook de randafwerking watervast verzegeld is, gebruikt u een hydro seleant of speciale kit om plinten en vloer watervast af te kitten. Dit wordt vooral bij plaatsingen in een badkamer aangeraden.

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL