Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

LAMINAAT EN VLOERVERWARMING

Een laminaatvloer is een prima vloerbedekking voor gebruik in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming. Maar er zijn wel enkele aandachtspunten en voorwaarden.Alle decoren, afwerkingen, kleuren en soorten laminaat vindt u bij FloorHouse.

Speciale vloerwarming ondervloeren

De warmteweerstand (R) van de combinatie  laminaatvloer-ondervloer mag niet hoger dan 0,15 m²K/W (EN 4725) zijn.  Als de warmteweerstand hoger is, zal de warmte niet goed of veel te traag door de vloer worden doorgegeven naar de ruimte.
Let daarom goed op bij de keuze van de ondervloer. Er bestaan reeds speciale laminaat ondervloeren voor gebruik bij vloerverwarming met een R van 0,04 m²K/W. Een lagere R geeft een betere warmteafgifte.

Installatie van vloerverwarming

  • Zorg er voor dat de vloerverwarming volgens de regels van de kunst is geïnstalleerd en een juiste opstartperiode heeft doorlopen. Volg hiervoor nauwgezet de richtlijnen van uw installateur.
  • Alvorens de laminaatvloer kan geplaatst worden moet de vloerverwarming minstens twee weken in werking zijn. Zet voor het leggen van de laminaatvloer de vloerverwarming terug af tot de vloertemperatuur onder 18°C gedaald is.
  • Houd er ook zeker rekening mee dat de laminaatvloer in de gesloten verpakking minstens 48u in de kamer dient te acclimatiseren waar u hem later wilt plaatsen.


Let op bij het verhogen en verlagen van de temperatuur

De temperatuur van de vloerverwarming moet steeds stapsgewijs worden verhoogd of verlaagd. Wijzig daarom bij het begin of einde van een verwarmingsperiode de temperatuur met trapjes van 5°C per dag. Grotere temperatuurschommelingen kunnen de vloer vervormen en beschadigen.

Bij het verwarmen van een ruimte in de winter kan de relatieve luchtvochtigheid al snel veel te laag worden. Zorg daarom steeds voor een relatieve luchtvochtigheid tussen 40 en 60%. Een te lage luchtvochtigheid doet de vloer krimpen met mogelijke beschadigingen tot gevolg. Installeer indien nodig een luchtbevochtiger.

Let op met tapijtjes. De warmte kan op die plaatsen mogelijk niet goed worden afgegeven waardoor er warmteophoping kan ontstaan.

Laminaat en vloerverwarming: Opgelet met tapijt
Uiteraard gelden verder ook de standaard installatierichtlijnen voor de plaatsing van een laminaatvloer zonder vloerverwarming: zorg voor voldoende uitzetting langs de muren, plaats de nodige uitzetvoegen, de ondergrond moet vlak en voldoende droog zijn, laat de pakken 48u acclimatiseren in de ruimte alvorens te plaatsen …

Met de nodige aandacht voor een paar richtlijnen kunt u jaren genieten van een laminaatvloer met vloerverwarming.

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL