Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Laminaat ondervloeren

Een geschikte ondervloer is zeer belangrijk. Uw comfort vergroot als u de juiste ondervloer kiest. Hebt u even tijd? Dan vertellen we u graag wat meer over laminaat ondervloeren.

DE FUNCTIE VAN EEN LAMINAAT ONDERVLOER

Een laminaat ondervloer heeft verschillende functies:

 • Ondervloeren effenen en egaliseren de ondergrond waarop uw laminaatvloer wordt geplaatst
 • Ze dempen het geluid dat laminaat maakt bij het stappen
 • Sommige types van ondervloeren hebben een dampscherm en vormen hierdoor een barrière tegen opstijgend vocht en beschermen zo uw laminaatvloer
 • Een ondervloer kan ook een licht thermisch isolerende functie hebben, hiervoor zijn ondervloeren van kurk zeer gebruikelijk

  De beste ondervloeren voor laminaat bij FloorHouse

  ONDERVLOER EN GELUIDSDEMPING

  U hebt het allicht zelf ooit al gehoord: het holle loopgeluid van een laminaatvloer. Dit geluid ontstaat doordat laminaat zwevend wordt gelegd.

  We onderscheiden twee soorten contactgeluid:

 • Enerzijds is er het reflectiegeluid. Dat is het geluid dat u zelf hoort als u over de vloer loopt.
 • Anderzijds is er het doorgangsgeluid. Dat is het geluid dat u hoort in de ruimte onder de kamer met de laminaat vloer.
 • Geluiddempende ondervloeren bij FloorHouse

  Sommige merken integreren een geluidsdempende onderlaag in de laminaatplank zelf. Zo wordt het geluid optimaal gedempt. Voor de andere laminaatvloeren hebben wij bij FloorHouse geschikte alternatieven.

  ONDERVLOEREN VOOR VLOERVERWARMING

  Let goed op bij uw keuze van ondervloer indien u over vloerverwarming beschikt. Niet alle ondervloeren zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming, gebruik hier steeds een ondervloer met een lage warmteweerstand. De beste keuze is in dit geval een zo dun mogelijke opencellige en/of geperforeerde ondervloer.

  ONDERVLOEREN: MEER DAN GELUIDSDEMPING

  Een goede ondervloer dempt niet alleen het contactgeluid maar corrigeert ook kleine oneffenheden en beschadigingen in de ondergrond. Is uw laminaat ondervloer daarnaast ook nog eens uitgerust met een dampscherm? Dan is uw kostbare laminaat beschermd tegen opstijgend vocht uit de ondergrond.

  Vraag vandaag nog uw gratis exemplaar aan: De FloorHouse Laminaatgids. Met tips en trucs over laminaat en het zelf plaatsen ervan.

  FLOORHOUSE TOPDEALS

  Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL