Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

WAT IS LAMINAAT EN HOELANG GAAT HET MEE?

De technologie achter laminaatvloeren is de laatste jaren enorm geëvolueerd. Laminaat van vandaag kunt u niet meer vergelijken met een laminaatvloer van 10 jaar geleden. De decors zijn ondertussen natuurgetrouw en vooral voelbaar. De meeste referenties zijn speciaal behandeld zodat de vloeren waterbestendig zijn. En ook de plaatsing is voor een doe-het-zelver geen enkel probleem meer. En zelfs met een beperkt budget kunt u een zeer mooie laminaatvloer vinden. Wilt u snel een mooi en overtuigend resultaat? Ga dan met een laminaatvloer van FloorHouse aan de slag.Alle decoren, afwerkingen, kleuren en soorten laminaat vindt u bij FloorHouse.

DE SAMENSTELLING VAN EEN LAMINAATPLANK

p>Laminaat bestaat uit een basisplank van geperst plaatmateriaal. Hiervoor wordt meestal gebruik gemaakt van HDF (high density fibre board), een zeer goed dragermateriaal dat voor voldoende stabiliteit zorgt. Bovenop deze basisplank wordt een laag met een decorprint onder hoge druk geperst. Daardoor biedt laminaat een ruim aantal mogelijkheden: houten decors op planken, natuursteen-look op tegels, fantasievolle designs of het natuurgetrouwe uitzicht van een cementbodem. Het laminaat wordt beschermd door een slijtvaste toplaag van melamine. De onderste laag is de vochtwerende en stabiliserende tegenzijde van uw vloer. Ze garandeert de rechtheid en de stevigheid van de panelen en voorkomt zo het kromtrekken. Laminaat is te verkrijgen in diktes gaande van 6mm tot 12 mm en in verschillende lengtes en breedtes.Alle decoren, afwerkingen, kleuren en soorten laminaat vindt u bij FloorHouse.

1. De overlay (=slijtvaste toplaag)Deze garandeert de laminaat slijtweerstand van het laminaatoppervlak. Dankzij de hoge transparantie blijft de onderliggende laag zichtbaar. In deze overlay kan bovendien een voelbare hout- of tegelstructuur worder geperst.

2. De decorlaag zorgt voor het finale uitzicht van de laminaatvloer. Deze decorlaag bestaat uit een foto van hout, tegels of een fantasietekening die gedrukt wordt op papier dat vervolgens in melaminehars wordt gedrenkt.

3. HDFDe watervaste verlijmde HDF (high density fibreboard) geeft stabiliteit en structuur aan de laminaatvloer. De kwaliteit van de basisplaat is heel belangrijk voor de stabiliteit van het laminaat kliksysteem. De overlay en decorlaag worden in een pers, onder hoge druk en temperatuur op deze plaat gemonteerd.

4. Laminaat onderlaagEen stabiliserende onderlaag die een vochtwerende tegenzijde van de vloer vormt. Ze garandeert ook de rechtheid en de stevigheid van de panelen. Sommige laminaatvloeren hebben bovendien nog een geïntegreerde onderlaag. U vindt onder de specificaties van elke laminaatvloer hier meer informatie over.

DE VOORDELEN VAN LAMINAAT

Laminaatvloeren zijn er voor elke kamer, elke toepassing en vooral ook elk budget verkrijgbaar.Dankzij het innovatieve kliksysteem is een laminaatvloer in een handomdraai zelf geplaatst.De nieuwe generatie laminaat is zeer krasbestendig en kan goed tegen vlekken. Ook het onderhoudsgemak is een duidelijke pluspunt.De hardheid van de toplaag bepaalt in grote lijnen de duurzaamheid en de kwaliteit van een laminaatvloer. Dankzij de moderne technologieën zijn deze vloeren vandaag bijzonder duurzaam.Door de samenstelling van laminaat van o.a. HDF, is deze vloer toch ook gevoelig aan grotere temperatuurschommelingen. Laat de geslosten verpakkingen voor de installatie zeker 48u acclimatiseren in de ruimte waar het laminaat geplaatst zal worden. Let ook op een gezonde luchtvochtigheid tussen de 40 en de 60%.Laminaatvloeren kunnen wel iets meer geluidhinder geven dan een verlijmde parket of een rigidvloer met reeds geïntegreerde geluiddempende onderlaag. Maar dit kan grootendeels worden opgevangen door gebruik te maken van een extra ondervloer.

BELANGRIJK: EEN ONDERVLOER VOOR LAMINAAT

Een laminaatvloer dient steeds van een ondervloer te worden voorzien. Er is voor elke toepassing wel een geschikte ondervloer. De voornaamste functie van een ondervloer is het reduceren van loopgeluid of het thermisch aspect. Voor het behoud van uw garantie wordt het plaatsen van een ondervloer door de producent zelfs voorgeschreven. Onze FloorHouse adviseurs helpen u graag bij uw keuze.Alle decoren, afwerkingen, kleuren en soorten laminaat vindt u bij FloorHouse. LAMINAAT ONDERVLOEREN

DOWNLOAD NU UW GRATIS EXEMPLAAR: FLOORHOUSE LAMINAATGIDS

Klik op de banner onderaan en vraag vandaag nog uw gratis exemplaar van onze Laminaatgids aan. Met tips en trucs over laminaat en het zelf plaatsen ervan.Vraag vandaag nog uw gratis exemplaar aan: De FloorHouse Laminaatgids. Met tips en trucs over laminaat en het zelf plaatsen ervan.

Vraag vandaag nog uw gratis exemplaar aan: De FloorHouse Laminaatgids. Met tips en trucs over laminaat en het zelf plaatsen ervan.

Andere artikels over Laminaat

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL