Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Luchtvocht en houten vloeren

woensdag 13 november 2013

PARKET EN TE VEEL VOCHTIGHEID IN DE LUCHT


Parketvloeren kunnen lijden onder een luchtvochtigheid van meer dan 60%. Als er teveel vocht in de lucht zit, zal een houten vloer uitzetten. In extreme gevallen kan het parket zelfs bol komen te staan. Draag er dus zorg voor dat de luchtvochtigheidsgraad van de kamer waar uw vloer is geplaatst steeds onder de 60% blijft.
Parketvloeren kunnen lijden onder een verkeerde luchtvochtigheid. Daarom vindt u bij FloorHouse het juiste advies.

PARKET EN TE LAGE LUCHTVOCHTIGHEID


Een parketvloer kan ook beschadigd raken als de luchtvochtigheidsgraad onder de 40% is. Een tekort aan vocht zorgt ervoor dat de houten vloer uitdroogt, waardoor deze kan krimpen. Als uw parket krimpt, kunnen er scheuren ontstaan of kan de vloer zich van de plinten terugtrekken. Houd de luchtvochtigheid dus steeds boven de 40%.

DE IDEALE LUCHTVOCHTIGHEID VOOR PARKET


Houten vloeren gedijen dus het best bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheidsgraad kan de vloer doen krimpen en een te hoge luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat de vloer uitzet. Met een hygrometer houdt u gemakkelijk de luchtvochtigheidsgraad van uw bedrijf of woning in het oog, vervolgens kan u met een luchtbevochtiger de luchtvochtigheid verhogen of met een luchtontvochter de luchtvochtigheid verlagen.

Als u vragen hebt over de invloed van luchtvochtigheid op andere types vloeren, kan u altijd contact opnemen met onze experts!
Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL