Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Onze 10 gouden tips voor het leggen van laminaat

woensdag 21 augustus 2013

Waarop moet ik letten bij het leggen van laminaat?


Er is een overvloed aan informatie over verschillende soorten laminaat, maar waarop moet u letten bij de aankoop van laminaat en tijdens het leggen?
Hier zijn een 10-tal tips voor een goede plaatsing van uw laminaat.

Hier zijn een 10-tal tips voor een goede voorbereiding:


  1. Meten is weten! Noteer goed de afmetingen van de oppervlakte en neem 3% tot 5% extra om het zaagverlies te compenseren. Hou ook rekening met de dikte van de vloer en ondervloer.

  2. Een kwaliteitsvolle ondervloerdempt het geluid en zorgt eventueel voor thermische isolatie. Sommige ondervloeren zijn speciaal voor de plaatsing van een vloer op vloerverwarming. Zij zorgen voor de beste leiding van warmte.

  3. Kies een laminaat uit de juiste kwaliteitscategorie i.f.v. de ruimte waar de vloer komt te liggen. Wordt de ruimte licht huishoudelijk (slaapkamer), zwaar huishoudelijk (living, keuken) of zelfs commercieel gebruikt? Dan moet de nieuwe laminaatvloer vanzelfsprekend ook voor het betreffende gebruik geschikt zijn.

  4. Het mooiste resultaat bereikt u door de planken in de lengte richting van de ruimte te leggen of naar het licht toe (m.a.w. loodrecht op de ramen).

  5. Laat de vloer, in gesloten verpakking, 48 uur acclimatiseren in de ruimte voordat u begint deze te plaatsen. Zo heeft het natuurlijke materiaal de mogelijkheid zich het best aan de nieuwe omgeving "te wennen". Daardoor voorkomt u het ongewenst krimpen en uitzetten van de nieuwe vloer. 

  6. Leg laminaat in wildverband voor een mooier resultaat. Dat betekent: De dwaarse naden moeten voldoende verspringen. Wij raden hiervoor ongeveer 1/3 verspring aan. Hoe doet u dat? Gebruik de rest van de laatste rij. De plank van de nieuwe rij begint/stopt ongeveer bij de helft van de vorige plank. 

  7. Is de ondergrond niet vlak genoeg? Egaliseer eerst met egalisatie. Voor het egaliseren van vloeren bestaan verschillende mogelijkheden. Hier kunt u het best met een vakman samenwerken die voor een precies eindresultaat zorgt. Sommige ondervloeren hebben ook een egaliserende eigenschap, zoals bijvoorbeeld de ondervloer FELT groen FELT 7 (tot max. 3,5mm). Deze is geschikt voor laminaat en parket.

  8. Houdt 8mm afstand tot de muren en dorpels bij het leggen van uw laminaat door spietjes te gebruiken, zo kan het parket uitzetten en krimpen bij schommelingen in de luchtvochtigheid.

  9. Gebruik aangepaste profielen om de uitzetvoegen aan deuren weg te werken. Veel laminaatvloeren zoals van Quick-Step, Berry-Alloc of Balterio beschikken over een een groot aanbod aan plinten en profielen in bijpassende decoren.

  10. Voor de eindafwerking heeft u een ruime keuze uit plinten, radiatorringen, afwerklijsten ...
Met deze 10 gouden tips kan u al een goed eind verder, wenst u echter nog meer informatie of advies, aarzel dan niet om een bezoekje te brengen in de winkel van FloorHouse en één van onze medewerkers aan te spreken!

De veelvoudigheid van laminaat vindt u bij FloorHouse

Alle decoren, afwerkingen, kleuren en soorten laminaat vindt u bij FloorHouse.

Alle Laminaatvloeren

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL