Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

HOUTSOORTEN VOOR PARKET


De meest voorkomende houtsoort voor parket is natuurlijk eik.Maar parket kan nog in vele andere houtsoorten bestaan. Houtsoorten met elk een eigen karakter, warmtegevoel en uitstraling.

WELKE HOUTSOORT? WAAR EN WAAROM?

De keuze van een houtsoort wordt natuurlijk in de eerste plaats bepaald door uw eigen smaak en de uitstraling die u aan uw interieur wenst te geven.Maar soms kunnen de technische eigenschappen van een welbepaalde houtsoort ook een rol spelen. Is de ene houtsoort niet beter voor een badkamer dan de andere? Wat met vloerverwarming? ...

MET OOG VOOR NATUUR EN WELZIJN, HET FSC-KEURMERK

Hout met het FSC-keurmerk wordt gecontroleerd geoogst met instand-houding van de ecologische functies van het bosgebied. Het FSC-keurmerk garandeert daarbij ook de zorg voor het sociale en economische welzijn van de bosarbeiders en lokale gemeenschappen.Dit internationaal erkende keurmerk is ontwikkeld door de Forest Stewardship Council, vrij vertaald de Raad voor goed bosbeheer. Het keurmerk wordt ondersteund door alle grote milieuorganisaties, bosbeheerdiensten en veel houtbedrijven.

EIKEN PARKET

Eik is een populaire houtsoort bij o.a. professionele houtbewerkers. Vooral de grove en golvende nerf in combinatie met de fraaie kleur zijn geliefd. Eik is verkrijgbaar in verschillende diktes, grote planken en kent vele toepassingen.
Eiken parket | FloorHouse
BAMBOE PARKET

Bamboe is ecologisch parket en vooral zeer geliefd door zijn uniek en trendy design. Typerend is zijn fijne knopenstructuur waardoor hij uitermate geschikt is voor decoratieve toepassingen. De compacte structuur maakt bamboe hard en stabiel.
Bamboe parket | FloorHouse
NOTELAAR PARKET

Notelaar heeft een lichtbruine tot warm donkerbruine kleur. Het hout heeft een fijne nerf. Noten is vooral zeer geliefd door zijn fraaie tekeningen. Met notelaar kies je voor een karaktervolle vloer die zeer glad kan afgewerkt worden.
Notelaar parket | FloorHouse
WENGÉ PARKET

Wengé is een zeer donkere, bijna zwarte houtsoort. Om die reden wordt het vaak gebruikt waar contrast nodig is. Wengé is een zeer stabiele en sterke houtsoort. Wengé neemt nauwelijks vocht op en kan in verschillende patronen worden gelegd.
Wenge parket | FloorHouse
JATOBA PARKET

Jatoba is de laatste decennia bekender geworden door de fraaie structuur, vele levendige vlammen en diepgaande rode kleuren en nuances. Jatoba is een harde houtsoort: weinig naaldhakken maken kans vernieling aan te richten.
Jatoba parket | FloorHouse
TEAK PARKET

De kleur van teak is gouddonkerbruin tot soms roodachtigbruin. Teak heeft een rechte, strakke draad. Teak is rijk aan natuurlijke oliën, een zeer duurzame houtsoort en splintert niet.Teakhout is een sterk houtsoort en werkt zeer weinig.
Teak parket | FloorHouse
MERBAU PARKET

Merbau is een harde houtsoort, anderhalf keer zo hard als eiken. Merbau is roodbruin van kleur en wordt donkerder bij blootstelling aan zonlicht. Een merbau parketvloer is niet egaal van kleur, de structuur van het hout is wel gelijkmatig.
Merbau parket | FloorHouse
ESDOORN PARKET

Esdoorn, ook wel Maple genoemd, is een van de lichtste houtsoorten. Met de tijd kleurt een Maple parketvloer wat meer goudgeel. Esdoorn heeft een zeer fijne nerfstructuur en is wat gevoeliger voor luchtvochtigheid dan andere houtsoorten.
Esdoorn parket | FloorHouse
GRENEN PARKET

Grenen heeft een warme en natuurlijke uitstraling. De kleur is geel en er zijn altijd leuke noesten in te vinden. Grenen wordt veelal in brede planken afgeleverd en is niet prijzig in zijn aanschaf. Grenen is van nature een vrij zachte houtsoort.
Grenen parket | FloorHouse

Bekijk onderaan de parket highlights van deze maand

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL