Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

LEGPATRONEN VOOR PARKET


Houten vloeren kunnen op heel veel verschillende manieren gelegd worden, deze worden legpatronen genoemd. Op deze pagina hebben we de meest voorkomende vormen op een rijtje gezet, maar er bestaan nog ontelbare andere mogelijkheden.

PARKET LEGGEN


Ieder legpatroon heeft een eigen plaatsingstechniek en vraagt aangepaste parketlijmen. In onze winkels krijgt u alle nodige info over het hoe, wat en waarom van de verschillende legpatronen.

PLANKEN


Een plankenvloer is de meest voorkomende vorm van parket. Dit legpatroon kan in wederkerend of wild verband gelegd worden. De planken kunnen in wisselende of vaste breedtes komen.
 Houten vloer met plankenpatroon | FloorHouse

LAMEL OP KANT


Ook hoogkant parket genoemd, bestaat uit een reeks van lamellen op hun kant. Hierdoor is deze vloer uiterst robuust en slijtvast. Door het specifieke legpatroon krijg je een “industriële” look.

Houten vloer met lamel-op-kantpatroon | FloorHouse

KOPSHOUT


Kopsparket bestaat uit blokjes die dwars op de nerf zijn doorgezaagd. Aan het oppervlak ziet men dus loodrecht op de jaarringen, wat een totaal ander aspect geeft dan een overlangs gezaagde plank.
Houten vloer met kopshoutpatroon | FloorHouse

VERSAILLES


Versailles is een klassiek type stijlpaneel dat bestaat uit een vlechtwerk omkaderd door een rand. Het is echter geen eenduidige benaming, want Versailles parket bestaat in vele varianten.
Houten vloer met Versaillespatroon | FloorHouse

VISGRAAT


Een visgraatparket is een specifieke vorm van een traditioneel geplaatste parket. De plankjes hebben allemaal dezelfde lengte, en we leggen ze in het typische visgraatpatroon.
Houten vloer met visgraatpatroon | FloorHouse

MOZAÏEK


Een mozaïekparket bestaat uit houten plankjes van 6 tot 10mm dik. Een mozaïekparket heeft een grote stabiliteit en lange levensduur gepaard gaande met een uitgesproken lage prijs.
Houten vloer met mozaïekpatroon | FloorHouse

HONGAARSE PUNT


Zoals bij een visgraatparket hebben de plankjes van de Hongaarse punt allemaal dezelfde lengte, en leggen we ze in een typisch puntpatroon. Een authentieke look.
 Houten vloer met Hongaarse puntpatroon | FloorHouse

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL