Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Legpatronen voor parket

Houten vloeren kunnen op heel veel verschillende manieren gelegd worden, deze worden legpatronen genoemd. Op deze pagina hebben we de meest voorkomende vormen op een rijtje gezet, maar er bestaan nog ontelbare andere mogelijkheden. Ieder legpatroon heeft een eigen plaatsingstechniek en vraagt aangepaste parketlijmen. In onze winkels krijgt u alle nodige info over het hoe, wat en waarom van de verschillende legpatronen.

Planken vloeren

Een plankenvloer is de meest voorkomende vorm van parket. Dit legpatroon kan in wederkerend of wild verband gelegd worden. De planken kunnen in wisselende of vaste breedtes komen. Plankenvloeren bestaan er in verschillende selecties. Van planken in rustieke hoevestijl vol met noesten en barsten tot een premier versie waarin bijna geen enkel knoop te bespeuren valt. Bij FloorHouse heeft u tevens de keus uit onbehandelde plankenvloeren en reeds met vernis of olie behandelde planken. En dit in verschillende kleuren en effecten. Een plankenvloer is zeker niet de moeilijkste vorm van parket om zelf te plaatsen, maar een beetje deskundig advies kan zeker geen kwaad. Bij FloorHouse nemen we ruim de tijd om u te helpen bij het kiezen van de juiste plankenvloer: houtsoort, selectie, meerlaags of samengesteld, afwerking... Ook onze tips en tricks met betrekking tot de plaatsing van een plankenvloer zijn een steuntje in de rug voor de zelfplaatser.

Lamel op kant parket

Dat een industriële vloer niet noodzakelijk uit beton hoeft te bestaan, bewijst lamel-op-kant- of hoogkantparket. Dat is een houten vloer gemaakt van lamellen op hun kant. Dit specifieke legpatroon van lamellen creëert een aparte industriële look. Uw vloer in lamel-op-kant is niet alleen ultrastevig. Hij is ook bijzonder slijtvast. Geen wonder dat het een populaire keuze is voor kantoren en publieke ruimtes. Maar ook in lofty interieurs komt deze vloer perfect tot zijn recht. Want u krijgt een industriële uitstraling, gecombineerd met de warmte van hout. Heel apart!

Vloeren in visgraat en hongaarse punt

Een visgraatparket is een specifieke vorm van een traditioneel geplaatste parket. De plankjes hebben allemaal dezelfde lengte, en we leggen ze in het typische visgraatpatroon. Zoals bij een visgraatparket hebben de plankjes van de Hongaarse punt allemaal dezelfde lengte, en leggen we ze in een typisch puntpatroon. Een authentieke look. Ontdek ons grote gamma visgraat parket en vloeren met hongaarse punt hier op de webshop of in een van onze FloorHouse winkels.

Kopshout parketvloer

De jaarringen tellen op kopshout: Kopshout is dwars op de nerf doorgezaagd. Het resultaat? De jaarringen zijn duidelijk zichtbaar en creëren een bijzonder, landelijk effect. Helemaal anders dan een klassiek gezaagde plankenvloer. De plaatsing van kopshout is geen sinecure. Want u moet met de cirkelvormige jaarringen een samenhangend patroon creëren. Een klus voor specialisten dus. Vertrouw daarvoor op de ervaren deskundigen van Floorhouse. Wij klaren deze arbeidsintensieve klus volgens de regels van de kunst. Het resultaat? Uniek en wondermooi, maar vooral uiterst geschikt voor intensief beloop. Kopshout is tot zeventig procent harder en beter bestand tegen druk. Dat maakt een kopshouten vloer uiterst geschikt voor winkel- of horecaruimtes, waar veel volk over de vloer komt. Want kopshout kan tegen een stootje, en is geluidsisolerend. Het absorbeert geluidstrillingen en garandeert zo een aangename akoestiek. Houdt u van de landelijke uitstraling van haaks op de groeirichting gezaagde planken? En hebt u nood aan een oerdegelijke houten vloer? Die bovendien vervelende omgevingsgeluiden absorbeert? Kies dan voor kopshout. Ontdek ons aanbod kopshout vloeren in de winkel in uw buurt.

Mozaïek parket

Mozaïekparket bestaat uit lamellen of houten plankjes van zes tot tien mm, die samen een schaakbordpatroon vormen. Geperforeerd papier, een nylon-netje of een multiplexplaat houden de houten stroken samen. En ons plaatsingsteam maakt de verschillende platen mozaïekparket aan elkaar vast via een tand- en groefsysteem. Specialistenwerk, want de ondergrond moet perfect vlak zijn! Houdt u van de karaktervolle charme van een mozaïekvloer? Stap dan snel een van de FloorHouse-toonzalen binnen. En ontdek ons ruime aanbod houtsoorten en kleuren. U ziet en voelt zelf het verschil. En stapt buiten met de mozaïekvloer van uw dromen.

Download je gratis exemplaar van de parketgids.

Vraag vandaag nog uw gratis exemplaar aan: De FloorHouse Parketgids. Met tips en trucs over parket en het zelf plaatsen ervan.

Andere artikels over Parket

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL