Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Ondergrond voor parket


Dezelfde parketvloer vraagt een andere plaatsingstechniek als de ondergrond verschilt. Daarom is het belangrijk dat u goed weet waarop u uw nieuwe vloer gaat plaatsen.

WAAROP KOMT UW PARKET?


We sommen hieronder de meest voorkomende mogelijkheden op. Meer informatie nodig? Vraag gerust raad aan onze experts in de FloorHouse winkels.

TEGELVLOER


Parket laat zich prima leggen op oude tegels. U kan het hout zevend plaatsen of vol verlijmen, gebruik hiervoor wel aangepaste parketlijmen. Giet eerst een egalinelaag indien het oppervlak van de tegelvloer niet volledig vlak is.

OUDE PARKET


Een nieuwe parketvloer kan in de meeste gevallen zonder problemen bovenop een oude houten vloer geplaatst worden. De mogelijkheden en werkwijze zijn zeer afhankelijk van het type en de toestand van uw bestaande vloer. Vraag hierover best meer uitleg aan onze specialisten.

DEKVLOER (CHAPE)


Bijna alle moderne woningen worden opgeleverd met een chape als ondergrond. Dit maakt de plaatsing van een parketvloer eenvoudig omdat een dekvloer helemaal vlak en stevig is. Let op: chape moet lang drogen voor je erop mag werken. Reken minstens één week per centimeter (en verdubbel die tijd als de chape dikker is dan zes centimeter). Parket wordt op een chape meestal vol verlijmd, maar een zwevende plaatsing is ook mogelijk.

HOUTEN BALKEN


Parket laat zich gemakkelijk vastnagelen op een houten raamwerk. Gebruik vol massieve planken van minstens 20 mm dik om te vermijden dat deze doorbuigen, meerlaags parket is hier niet aangeraden. Opgelet: de steunbalken moeten stevig zijn en perfect waterpas liggen. Is de afstand tussen het midden van twee opeenvolgende balken meer dan 40 cm? Leg dan eerst een tussenvloer (bv. OSB-platen) om te voorkomen dat uw parketplanken doorbuigen.Geschikte plaatsingstechnieken: rechtstreeks vernagelen op de balken of verlijmen op OSB-platen.

Een eerste selectie ondervloeren voor parket vindt u hier:

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL