Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

PLAATSING MET TAND EN GROEF


In het geval van een incorrecte plaatsing van de vloer door iemand anders dan een erkend plaatser van FloorHouse, kan FloorHouse niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele schade en bijkomende kosten die voortvloeien uit de plaatsing van de vloer.

LEGINSTRUCTIES VOOR PARKET MET TAND EN GROEF


Hieronder vindt u de algemene richtlijnen voor het plaatsen van een houten vloer met tand en groef. Mocht u verdere instructies nodig hebben kunt u altijd contact opnemen met de experts van FloorHouse.U dient de volgende stappen zo nauwkeurig mogelijk te volgen voor een succesvolle plaatsing van planken met tand en groef:

  • Leg de eerste plank met de groefzijde tegen de muur, waarbij u een uitzettingsvoeg van 10 à 15mm incalculeert met de wiggen op de kop en langs de muur. Hierna past u de eerste rij van de houten vloer uit, met de groefzijde naar de muur. Alle planken dienen stevig aan te sluiten, waarvoor u een slaghout en een hamer kunt gebruiken.

  • Kort het laatste deel van de rij in, wederom met een uitzettingsvoeg van 10 à 15mm. Gebruik een koevoet om de kopse naad van het laatste deel goed te laten passen. Gebruik wat er overblijft van het ingekorte deel als begin van de volgende rij. Dit is belangrijk voor het visuele aspect. Indien de kopse kanten van 2 naast elkaar liggende planken quasi samenvallen, oogt dit niet zo mooi.

  • Begin de volgende rij aan dezelfde kant als de eerste rij, waarbij de kopse zijden van de planken ten minste 30 tot 50cm verspringen ten opzichte van de rij daarvoor. Dit is belangrijk voor het visuele aspect. Indien de kopse kanten van 2 naast elkaar liggende planken quasi samenvallen, oogt dit niet zo mooi.

  • Teken de uitsparingen voor leidingen en buizen af op de vloerdelen en boor deze uit. Maak ook hier een uitzettingsvoeg van 10 à 15mm om de diameter van de buis.

  • Zaag de plank ter hoogte van de boorgaten onder een hoek van 45° door midden en pas de delen rond de buis.

  • Pas houten elementen, zoals deurposten, in de ruimte aan door de onderkant bij te zagen zodat het de planken eronder passen. Houd hier wederom rekening met de uitzettingsvoeg.

  • Meet voor het leggen van de laatste rij planken nauwkeurig de resterende breedte tussen de laatst geplaatste rij en de muur, en vergeet hierbij niet de uitzettingsvoeg van de breedte af te trekken. Maak de planken passend met een zaag en plaats deze voorzichtig met hulp van een koevoet.

  • Na 24 uur moet u de wiggen verwijderen en beginnen met het plaatsen van de bijbehorende plint.

  • Bevestig de plinten aan de muur met behulp van schroeven en pluggen of lijm. Zorg ervoor dat u de plint niet aan de vloer bevestigd, omdat dit de natuurlijke beweging van het parket kan verhinderen - hetgeen het parket kan beschadigen.

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL