Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

PLAATSING MET VERLIJMING


In het geval van een incorrecte plaatsing van de vloer door iemand anders dan een erkend plaatser van FloorHouse, kan FloorHouse niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele schade en bijkomende kosten die voortvloeien uit de plaatsing van de vloer.

VOLLEDIGE VERLIJMING


Hieronder volgen enkele algemene tips voor de volledige verlijming van een vloer:
  1. Breng de lijm aan op de dekvloer of houten ondervloer met de juiste spatel.
  2. Houd de lijmspatel onder een hoek om de lijmrillen goed te vormen.
  3. Lees de instructies van de lijm nauwkeurig en houd rekening met de open tijd en de afmetingen van de vloerelementen: lijm over het algemeen niet meer oppervlakte dan nodig is voor de plaatsing van 2 tot 5 stroken.
  4. Leg de vloeronderdelen in het natte lijmbed en schuif ze tegen elkaar en klop ze aan tot er geen voeg meer te zien is. Bij bredere planken kan met een kleine voeg voorzien. Zorg ervoor dat de tand beschermd is tijdens het aankloppen. Druk hierna de onderdelen aan op de ondergrond, en klop ze aan om het contactoppervlak tussen onderdeel en ondergrond zo groot mogelijk te maken. In het geval dat u met grotere elementen werkt kan het nodig zijn om de onderdelen te belasten met bijvoorbeeld zandzakken, nadat de elementen ingelegd en aangedrukt zijn.
  5. Afhankelijk van de droogtijd van de lijm kan de wachttijd tot de afwerking verschillen van enkele dagen tot een week.
  6. Drielaags stroken -> PU lijm (1 of 2 componenten) of alcohollijm
  7. Drielaags stroken met planken dikker dan 13mm en korter dan 600m -> dispersielijm

DIRECTE VERLIJMING OP CHAPE


Voordat u begint maakt u de ondergrond eerst grondig schoon. Controleer hierna of de te leggen planken schoon zijn en vrij van lijm-, stof, vet en verfresten. Hetzelfde geldt voor uw gereedschap. Als u uw parketvloer direct op de ondervloer lijmt hoeft u de groeven en tanden van de afzonderlijke planken niet aan elkaar te lijmen.

Afhankelijk van het type vloerbedekking kiest u de juiste lijm:
  1. Drielaags stroken -> PU lijm (1 of 2 componenten) of alcohollijm
  2. Drielaags stroken met planken dikker dan 13mm en korter dan 600m -> dispersielijm

Gebruik steeds de juiste lijmkam om de lijm gelijkmatig aan te brengen, en volg altijd de bijgevoegde instructies van de lijm die u gebruikt. Vervang de lijm kam om de 60m², en reken ongeveer 1kg tot 1,2kg lijm voor 1m² vloer. Om goede hechting te garanderen moet u de 'open tijd' beschreven in de instructies van de lijm niet overschrijden. Deze 'open tijd' is de periode tussen het aanbrengen van de lijm en het plaatsen van de planken.

ZWEVENDE PLAATSING


Leg het vochtscherm los op de chape, en zorg ervoor dat de naden minstens 200mm overlappen. Maak de individuele banen luchtdicht door middel van dubbelzijdige strips of kleef het af met ALU-tape. Plaats hierna een ondervloer geschikt voor parket van 2 tot 4 mm dik. Laat deze ondervloer niet overlappen.Verlijm de individuele planken met elkaar met een D3-dispersielijm door de lijm aan te brengen in de groef aan de langszijde en de kopse zijde.

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL