Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Plaatsing met vloerverwarming

In het geval van een incorrecte plaatsing van de vloer door iemand anders dan een erkend plaatser van FloorHouse, kan FloorHouse niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele schade en bijkomende kosten die voortvloeien uit de plaatsing van de vloer.

PLAATSEN VAN PARKET MET VLOERVERWARMING


U kan een houten vloer combineren met vloerverwarming, zolang u rekening houdt met de hieropvolgende voorwaarden. Zoals bij elke plaatsing van een parket is het belangrijk dat u rekening houdt met de uitzettingsvoegen.
 1. Controleer allereerst of de vloerverwarmingselementen gebruikt kunnen worden in combinatie met houten vloerbedekkingen. Bestudeer de technische fiche grondig en vraag het voor de zekerheid aan een van onze experts.

 2. De cementgebonden of andydriet chape die over de verwarmingsbuizen wordt aangebracht moet ten minste 30mm dik zijn.

 3. Laat de chape ongeveer een week per centimer diepte drogen. Vanaf 4 centimeter diepte raden we aan om 2 weken te wachten. Voorbeeld: een chape van 10cm dient 16 weken te drogen, 4 weken voor de eerste 4cm (4 centimeter maal 1 week) en 12 weken voor de onderste 6cm (6 centimeter maal 2 weken). De uiteindelijke luchtvochtigheid mag maximaal 2,5% zijn bij cementgebonden dekvloeren, 2,0% bij cementgebonden dekvloeren met vloerverwarming en 0,6% bij anhydrietgebonden ondervloeren.

 4. Nadat het chape uitgedroogd is start u de vloerverwarming volgens het volgende schema:
 • Zorg ervoor dat ruimte goed geventileerd is
 • Verwarm het water van de vloerverwarming tot 20°C en voer deze temperatuur elke 24 uur op met 5 graden totdat de watertemperatuur 45°C heeft bereikt, wat gelijk staat met een oppervlaktetemperatuur van 27°C.
 • Houd 45°C aan voor hetzelfde aantal dagen dat uw ondervloer dik is: 4cm dik chape = 4 dagen verwarming
 • Laat hierna de watertemperatuur met 5°C per 24 uur zakken totdat u een watertemperatuur van 20°C heeft bereikt.
 • Herhaal dit proces eenmalig.
  1. 48 uur voordat de houten vloerbedekking geplaatst wordt zet u de vloerverwarming uit. Tijdens de plaatsing mag de kamertemperatuur niet onder de 18°C komen.

  2. De houtdelen dienen minstens 5 dagen in gesloten verpakking te acclimatiseren in de ruimte waar de vloer komt te liggen. Gedurende deze acclimatisatie moet de ruimte een temperatuur hebben tussen 10°C en 20°C, en de relatieve luchtvochtigheid tussen 45 en 60%.

  3. Luchtlagen en de totale dikte van de vloerbedekking boven de verwarmingselementen dienen beperkt te worden om de warmteweerstand zo laag mogelijk te houden. Dit kan gedaan worden door de vloer met een geschikte watervrije lijm te plaatsen. Als de warmteweerstand van de onderlaag beperkt is kan de vloer ook zwevend geplaatst worden in combinatie met een geperforeerde onderlaag.

  4. Drie dagen nadat de vloer geplaatst is moet de vloerverwarming weer aangezet te worden volgens het schema dat in het derde puntje beschreven is.

  5. Het water mag niet verwarmd worden tot boven 45°C, en de oppervlaktetemperatuur van de vloer mag nooit warmer zijn dan 27°C.

  6. De relatieve luchtvochtigheid moet tussen de 45% en 60% gehouden worden om het overmatig krimpen en uitzetten te voorkomen.

  7. Temperatuurschommelingen moeten tot een minimum beperkt worden: hou hier rekening mee met de dag- en nachtinstellingen van de thermostaat!

  8. Het wordt afgeraden om tapijten te leggen op verwarmde houten vloeren, omdat dit de warmteafgifte verhinderd, waardoor er warmteophopingen ontstaan. Dit geldt ook voor kasten die tot aan gesloten zijn tot aan de grond. Deze warmteophopingen kunnen schade aanrichten aan uw parket.

  FLOORHOUSE TOPDEALS

  Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL