Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

VÓÓR DE PLAATSING


In het geval van een incorrecte plaatsing van de vloer door iemand anders dan een erkend plaatser van FloorHouse, kan FloorHouse niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele schade en bijkomende kosten die voortvloeien uit de plaatsing van de vloer.

ACCLIMATISERING EN OPSLAG


De houten delen van het parket zijn speciaal gedroogd tot een vochtgehalte dat ideaal is voor parket. Om deze reden dient het parket 5 dagen in gesloten verpakking te acclimatiseren in de ruimte waar het geplaatst zal worden. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.

Hou er rekening mee dat de ruimte goed gedroogd is nadat er eventuele werken zijn uitgevoerd voordat u uw parket legt. Ook na de plaatsing is het van belang dat de voorgenoemde temperatuur en relatieve luchtvochtigheid aangehouden worden. Dit kan gedaan worden door middel van airconditioning, verwarming en luchtbevochtiging.

Controleer voordat u begint aan het leggen van de vloer wat de verantwoordelijkheden van de plaatser zijn!

UITZETTINGSVOEG


Omdat hout beïnvloed wordt door de relatieve luchtvochtigheid zal uw parket enigzins krimpen met lage luchtvochtigheid en iets uitzetten met hoge luchtvochtigheid. Om deze reden is het belangrijk dat u een zogenaamde uitzettingsvoeg heeft tussen de houten vloer en de muren, deurposten of buizen en dergelijke. Deze ruimte tussen muur en parket moet normaliter rond de 10 à 15mm zijn, tenzij de vloer breder is dan 8 meter of langer dan 12 meter - waarvoor een grotere uitzettingsvoeg nodig is.

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL