Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Quick-Step parket: Passie voor houten vloeren

 • Parket van de bovenste plank
 • Het volledige parketgamma van Quick-Step
 • Vraag ons advies voor zelf-plaatsing
Parket van Quick-Step is gekenmerkt door de nieuwste technologie, 100% natuurlijke materialen, een heel eenvoudig klik-systeem en een overtuigende prijs-/kwaliteit-verhouding. Wanneer u voor Quick-Step parket kiest, dan weet u zeker dat het ambachtelijke karakter van een echte houten vloer met de nieuwste technologie wordt gecombineerd. 

Meer lezen over parket van Quick-Step:
 1. Wat is eigenlijk samengesteld parket van Quick-Step?
 2. Hoe is het parket afgewerkt?
 3. Kan ik Quick-Step parket zelf plaatsen?
 4. Hoe kan ik mijn nieuwe Quick-Step parket het best onderhouden?
 5. Voor welk interieur is Quick-Step parket geschikt?
63 product(en) gevonden

  Wat is eigenlijk samengesteld parket van Quick-Step?


  De samengestelde parketvloeren van Quick-Step bestaan uiteindelijk uit vier verschillende lagen, waarvan de bovenste laag de afwerking van het parket is (dus olie of vernis). Deze toplaag beschermt de vloer tegen vocht en vuil en voorkomt dat gebruikssporen te snel het uiterlijk van het parket veranderen. Lees meer over de verschillende afwerkingen hier.

  Onder de afwerkingslaag zit de bovenlaag. Deze laag is uiteindelijk de houten vloerbedekking die u voor uw thuis gaat kiezen. Het is een laag massief hout die verkrijgbaar is in een veeltal kleuren, structuren, behandelingen en samenstellingen. Quick-Step staat ervoor bekend dat het assortiment voor iedere smaak en interieur een passende vloer biedt. Niets anders zult u ontdekken in het parketgamma. De kernlaag van een plank bestaat uit sparrenhout of HDF (high-density fibreboard). Deze laag verleent stabiliteit, dichtheid en duurzaamheid. Daardoor kan uw vloer ook belast worden zonder schade te nemen. De onderste laag is een fineerlaag van sparren- of dennenhout. Daardoor wordt het uitzet- en krimpgedrag van de plank sterk beïnvloedt en zo een vervormen of kromtrekken voorkomen.

  Hoe is het parket afgewerkt?


  De passie voor vloeren kun je vooral ook bij Quick-Step in de afwerking van hun vloeren ontdekken. Er zijn twee mogelijke afwerkingen van het parket verkrijgbaar:

  Vernist parket: Hierbij worden er zeven lagen vernis op waterbasis op de plank aangebracht en door UV licht gehard. Door de vernis is de vloer perfekt beschermd en vooral in een handomdraai schoongemaakt. Veel mensen denken dat er een vernislaag voor een kunstmatige, plastieke glans op de vloer zorgt. Maar dat is zeker niet het geval. Al lang bestaan er matte vernissen en hebben ook zijdeglans-vernissen enkel nog een lichte glans.
  Geolied parket: Voor de geoliede houten vloeren worden er twee lagen olie aangebracht die diep in het hout gaan en het van binnen naar buiten beschermen. Een geoliede afwerking vraagt wel een consequent onderhoud door het regelmatige vernieuwen van de bovenste olie laag. Olie geeft het parket het meest natuurlijk uitzicht.

  Kan ik Quick-Step parket zelf plaatsen?


  Alle vloeren van Quick-Step kunnen heel eenvoudig zelf geplaatst worden. Dankzij het Uniclic-Multifit-kliksysteem kunnen de enkele planken gemakkelijk in elkaar worden geklikt. Als u kiest voor de zwevende plaatsing dan bestaat er zelfs de mogelijkheid de planken later opnieuw te plaatsen of indien nodig enkele planken te vervangen. De technologie is inmiddels zo goed dat u niet bang moet zijn voor open voegen. Alle planken klikken naadloos in elkaar. Volg voor de plaatsing thuis in elk geval de officiële plaatsingsinstructies van Quick-Step [DOWNLOAD pdf] en bekijk zeker ook eens de onderstaande film:  Houd er zeker rekening mee dat u bij een zwevende plaatsing ook de juiste ondervloer moet plaatsen. Een ondervloer kan voor een betere warmteleiding bij vloerverwarming zorgen, aanvullend akoestisch isoleren of indien nodig ook de ruimte egaliseren. Kijk hier voor het assortiment Quick-Step ondervloeren.

  Hoe kan ik mijn nieuwe Quick-Step parket het best onderhouden?


  Het best wordt het parket regelmatig droog gekuist, dat betekent dat u maar een droge microvezeldoek of een stofzuiger gebruikt. Af en toe is natuurlijk kunt u natuurlijk ook lichtjes vocht poetsen. Bij geoliede parketten gebruikt u het best eerst Quick-Step Clean en laat de vloer goed drogen. Achteraf wordt er dan een laagje Oil Care aangebracht. Volg hiervoor het best de vermelde instructies van de producent. Voor vernist parket gebruikt u enkel Quick-Step Clean. Moest er toch een klein gatje of kras hersteld worden, is er van Quick-Step ook een herstellingskit voor verschillende kleuren, waarmee gemakkelijk kleine beschadigingen verdwijnen.

  Voor welk interieur is Quick-Step parket geschikt?


  Echt hout is zeker altijd een heel goede keuze als u bewust aandacht wilt besteden aan natuurlijke materialen en tijdloze trends. Want hout laat zich altijd perfect combineren met verschillende accessoires, kleuren en meubels. Uw houten vloer zal dus altijd een perfecte basis voor uw interieurplannen zijn. Kies dus zeker voor een houtsoort en kleur voor uw vloer die het best past bij grootte en lichtverhouding. Het inrichten oftewel het veranderen van een stijl gaan dan zeker heel gemakkelijk van hand – want de basis is er letterlijk al gelegd. Ook onregelmatige structuren en kleurnuances tussen de enkele planken kunnen op verschillende manieren uw stijl completeren. Deze inregelmatigheden zijn bijvoorbeeld een duidelijk kenmerk van de Variano reeks van Quick-Step.
  Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL