Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Contacteer ons.
Laden
Bezig met toevoegen...

Houten wandbekleding voor elegante muren

Met wandbekleding geef je een ruimte in een handomdraai sfeer. Houten wandpanelen zorgen voor een warme toets en trekken de aandacht. Als natuurlijke blikvangers met nog extra functionaliteiten zoals een betere akoestiek.
Bij FloorHouse vind je wandbekleding in diverse soorten, geschikt voor alle interieurstijlen. Ons aanbod groeit gestaag. Check regelmatig deze pagina om de nieuwste producten te ontdekken.
FloorHouse Traprenovatie

Houten wandpanelen: dé trend voor je thuis

Wil je graag een accentmuur creëren? Denk eens verder dan ‘klassieke’ keuzes zoals verf of behang. Latjeswanden toveren een saaie muur om in een eyecatcher van formaat. Logisch dat architecten ze vaak toepassen om een ruimte karakter, diepte en dimensie te geven.

Houten wandbekleding maakt een kamer visueel aantrekkelijk en geeft ze een warme toets. Naargelang de uitstraling en het effect dat je wil creëren, ga je voor donkere of lichte bekleding, met veel of weinig kleurcontrast, horizontaal of verticaal.

Lichte panelen passen mooi bij de serene, Scandinavische stijl; donkere panelen doen het prima in een landelijke, stoere of industriële sfeer.

Keuze genoeg om jouw favoriet te vinden en op de trends in te spelen!

Soorten wandbekleding

In ons assortiment vind je wandbekleding in teak – van onbehandeld tot geolied of in een ‘verouderde’ look. De mix van verschillende stukken hout geven je muur een levendige uitstraling én het is nog duurzaam ook: de panelen worden samengesteld met resthout.

Verder verkopen we ook (akoestische) panelen met latjes die je horizontaal of verticaal plaatst. In het eerste geval verbreden ze de ruimte, in het tweede ligt de nadruk op de hoogte.

Waar je ook voor kiest, al onze houten wandpanelen ogen warm en karaktervol en zijn naar hartenlust te combineren.

Image title

Voordelen van houten muurbekleding

Wandpanelen zijn hét alternatief voor een accentmuur in verf of behang. Naast hun looks bieden ze nog andere voordelen. Je monteert ze makkelijk zelf. Ze dempen het geluid en vragen weinig onderhoud. Bovendien zijn ze veelzijdig – het geknipte decoratie-item voor alle soorten interieurs.

Snel en simpel gemonteerd

Je hoeft geen handige Harry te zijn om wandbekleding te plaatsen. Lees je verder op deze pagina in over de voorbereiding en de plaatsing. Je muur zit zó in een nieuw kleedje!

Geluiddempend

Hout absorbeert van nature het geluid. Met een houten wandbekleding krijg je die akoestische voordelen op de koop toe. Prettig als je (lawaaierige) kinderen of huisdieren hebt, of misschien een homeoffice waar je graag in alle rust werkt. Sommige panelen dempen het geluid beter dan andere. Informeer ernaar in je FloorHouse-winkel voor je wandpanelen koopt.

Veelzijdig

Omdat ze beschikbaar zijn in verschillende materialen, kleuren, formaten ... bieden wandpanelen talloze toepassingen. Van een enkele accentmuur in de leefruimte, tot meerdere muren om een cosy sfeer te scheppen en de samenhang tussen verschillende kamers te vergroten.

Wat met natte ruimtes? Hout en vocht gaan niet goed samen omdat het hout kan zwellen of – in extreme gevallen – rotten. Toch kun je houten wandbekleding wel in de badkamer plaatsen als je met een aantal regels rekening houdt. Zo moet de kamer goed geventileerd zijn, en kies je het best een stevige houtsoort die weinig last heeft van vocht. Teak is een goed voorbeeld. Let wel: koop nooit onbezonnen! Vraag vooraf aan onze specialisten wat de mogelijkheden zijn.

Onderhoudsvriendelijk

De kans dat je op een wandpaneel morst is klein, maar een beetje stof is onvermijdelijk. Schoonmaken is simpel: maak de panelen stofvrij met een (vochtige) doek. Ga zeker niet aan de slag met chemische schoonmaakmiddelen of bijtende producten. Die kunnen het materiaal of de kleur aantasten.

Image title

Aan de slag met wandbekleding

Overtuigd? Volg dit stappenplan met aandachtspunten voor je je mouwen opstroopt:
 • Onze houten wandpanelen zijn alleen geschikt voor gebruik binnenhuis.
 • Je kunt de wandbekleding op verschillende soorten ondergronden aanbrengen:
  • Beton: volledig uitgehard, droog, vlak en vrij van structurele gebreken;
  • Metselwerk: in perfecte staat, zonder losse delen;
  • Houten wanden, behalve spaanplaat;
  • Keramische tegels, mét opgevulde voegen voor een strakke ondergrond. Het liefst opgeschuurd om de hechting van de lijm te verbeteren.
 • Bereken het oppervlak (hoogte x breedte) en trek er eventuele uitsparingen van af. Je kunt de wandbekleding horizontaal, verticaal of diagonaal aanbrengen. Hou hierbij wel rekening met het snijverlies.
 • Breng de panelen alleen aan op volledig droge muren.
 • Zorg voor een constante temperatuur tijdens de montage en een tweetal weken vooraf. Ideaal is tussen 15 en24 °C met een luchtvochtigheid van 40 tot 65 procent. Net zoals bij parket hou je deze waarden best altijd aan.
 • De wand moet strak, proper en vrij van loszittende elementen zijn voor een goede montage en hechting.
 • Gebruik een zwarte, matte muurverf als achtergrond om openingen tussen de houten delen te camoufleren.
 • Laat de wandpanelen een drietal dagen acclimatiseren in de gesloten verpakking.

Zo plaats je houten muurbekleding (lattenwand small)

De unieke tand- en groefverbinding maakt het perfect mogelijk om de panelen zelf te plaatsen, en dit voor zowel nieuwbouw als renovatie. De makkelijke installatie kan in één dag tijd zonder kap- en breekwerk.

Voor de bevestiging kan je ofwel kiezen om de panelen te verlijmen bovenop een bestaande wand, ofwel kan je de panelen vastnieten op een houten roosterwerk. Die laatste methode heeft als voordeel dat je het paneel na verloop van tijd perfect opnieuw kan verwijderen, om er eventueel een andere woonruimte mee op te waarderen! Onze small wandpanelen zijn 277 cm hoog, hierdoor bekleden ze de meeste wanden van vloer tot plafond. De panelen zijn uiteraard ook eenvoudig in te korten op de gewenste hoogte. Met slechts 2cm dikte heb je een minimaal plaatsverlies in de ruimte.
 • Maak een houten lattenrooster en verzaag de panelen op de gewenste afmeting.
 • Bevestig de panelen met nietjes of met bevestigingsclips.
 • Werk af met profielen indien nodig.
OF
 • Maak de wand vuil en vochtvrij en verzaag de panelen op de gewenste afmeting.
 • Breng lijm aan op de wand en op de MDF-basis van de achterzijde van het Latt-wandpaneel.
 • Werk af met profielen indien nodig.

Wandpanelen kopen? Bij FloorHouse – online en in de winkel

Je vindt een FloorHouse-winkelpunt in Aartselaar, Antwerpen, Gent, Hasselt, Turnhout en Wommelgem. Er is er dus altijd eentje in jouw buurt als je graag de wandbekleding in het echt ziet en voelt. Of als je nog vragen hebt of advies van een expert zoekt.

Je houten wandpanelen liever online bestellen? Prima! Maak op deze pagina je keuze, en geef je muur binnenkort een knappe make-over!

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL