Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...
 • Je oude trap weer als nieuw
 • Overtuigende resultaten
 • met FloorHouse kwaliteitslabel

Traprenovatie met overzettreden

Heeft je trap zijn beste tijd gehad? Past hij niet meer bij je smaak of interieur? Of wil je met een kleine ingreep een groot verschil maken in je woning? Dan is een traprenovatie dé uitkomst.
Bij FloorHouse vind je alles om je bestaande trap in een nieuw kleedje te (laten) steken. Met overzettreden die perfect matchen óf knap contrasteren met je vloer.
Het beste nieuws? Een traprenovatie gaat snel, zonder breekwerk en zonder grote hap uit je budget. Je bespaart dus flink wat geld en gedoe.

Geïnteresseerd?

Vul het offerteformulier in en onze trapspecialist contacteert u.

Contacteer ons!

FloorHouse Traprenovatie

5 goede redenen om je trap te renoveren

1. Renoveren is goedkoper dan een nieuwe trap installeren.
2. Je behoudt de bestaande constructie – een duurzame keuze.
3. Overzettreden (laten) plaatsen gaat snel: gemiddeld 1 à 2 dagen.
4. Je kiest uit talloze opties om de gewenste uitstraling te creëren.
5. Er komt geen breekwerk aan te pas. Oef, geen stof en vuiligheid!

Materialen traprenovatie

Bij FloorHouse kun je terecht voor twee soorten traprenovatie:
 • Overzettreden (‘tredesysteem’) – volledige treden in laminaat van Primofloor, of in Rigid van LayRed en COREtec.
 • Trapprofielen (‘profielsysteem’) – hoekprofielen voor klikvloeren, zowel voor laminaatvloeren als voor Rigid-vloeren en dryback-vloeren.
 • Elk van de systemen biedt legio mogelijkheden qua uiterlijk. Zo kies je uit ettelijke tientallen decoratieve stijlen om je trap een make-over te geven.

  Overzettreden / tredesysteem

  Bij een traprenovatie met overzettreden kun je alleen een dichte trap bekleden. Het maakt niet uit of de treden recht zijn of met een overstekende neus. Zelfs draaitrappen komen ervoor in aanmerking. Tip: als je je trap in hetzelfde materiaal afwerkt als je vloer, krijg je een harmonieuze uitstraling. Hou je van contrast? Dan kun je de tegentreden eventueel in een andere kleur kiezen.

  Trapprofielen / profielsysteem

  Een ander systeem om je trap te vernieuwen is met stroken in laminaat, vinyl of hout. Uit die stroken snij je de treden, trapneus en stootborden. En je werkt ze af met een profiel in aluminium, beschikbaar in zwart, zilver en rvs. De laminaatstroken kun je lijmen op een trap in hout of beton, op voorwaarde dat de ongelijkheden maximaal 3 millimeter zijn. Net zoals bij overzettreden, kun je dit systeem alleen toepassen bij een dichte trap, met inbegrip van draaitreden.

  Kleuren om je trap te vernieuwen

  Grenen, eik, leisteen, beton, marmer ... het assortiment looks en kleuren is gigantisch. Je hoeft je dus niet tot een ‘traditionele’ houtlook of tegelmotief te beperken, maar evengoed een afwerking kiezen die extra cool, luxueus of stoer oogt.

  Traprenovatie voor-na FloorHouse

  Renovatie van je bestaande trap

  Bij FloorHouse kun je terecht voor de renovatie van je dichte trap. Zowel voor trappen met rechte als met traditionele treden.
  Twijfel je nog of je jouw bestaande trap wel wil behouden? Dit zijn alvast 3 pluspunten:
  1. Optimale ruimtebenutting – De opening onder de trap kun je makkelijk een functie geven. Van een schoenkast of vestiaire tot een leeshoekje of mini homeoffice.
  2. Thermische en akoestische isolatie – Er ontsnapt minder warmte van beneden naar boven. Een dichte trap buffert ook geluiden. Handig als de ene een nachtraaf is en de andere met de kippen op stok gaat.
  3. Extra veiligheid – Een bestaande trap is veiliger dan een open model. Je loopt minder kans op valpartijen. Een belangrijke troef als je kinderen hebt of wat moeilijker te been bent.
  Ook goed om te weten: zolang de constructie van je oude trap in orde is, komt elke dichte trap in aanmerking voor renovatie met overzettreden. Maak je geen zorgen over barsten of oneffenheden die je trap ontsieren. Onze oplossingen maken moeiteloos komaf met schoonheidsfoutjes.

  Overzettreden: een uitstekende zet!

  Renoveren met overzettreden is de snelste en simpelste manier om je trap een upgrade te geven. Zo ga je te werk:
 • Maak je trap schoon: verwijder stof en vetvlekken.
 • Check het oppervlak: kleine oneffenheden laat je gewoon zitten; grotere bultjes of putten werk je weg of vul je op.
 • Meet de treden en stootborden grondig op.
 • Snij de planken in de juiste afmetingen.
 • Breng vlak voor de plaatsing lijm aan op het bord/de trede.
 • Plaats het bord/de trede, en druk netjes aan.
 • Tip: werk van boven naar beneden, te beginnen met de stootborden en dan de treden.
  FloorHouse Traprenovatie

  Overzettreden met steenlook, betonlook en houtlook

  Onze overzettreden zijn gemaakt van vinyl. Waarom? Dat materiaal is van uitstekende kwaliteit. Met een lange levensduur. Geluiddempend én beschikbaar in een ruime keuze aan dessins. De treden voelen warm aan en zien er ook zo uit. Je combineert ze eventueel met een vloer in hetzelfde materiaal en met dezelfde look. Of je zoekt het contrast op – bijvoorbeeld een vloer in steen(look) en een trap in houtlook.
  In ons assortiment zitten ook overzettreden in betonlook en steenlook, in talloze dessins en kleuren. Er zit dus zeker iets tussen dat jou en je huisgenoten bekoort.

  Jij of wij? Aan jou de keuze!

  Ben je écht handig of heb je al ervaring met trappen renoveren? Dan lukt het jou wellicht om zelf je trap te renoveren met onze overzettreden. Maar vraag vooraf altijd advies in je FloorHouse-winkel. We helpen je graag bij je keuze, het berekenen van de hoeveelheid materialen, enzovoort.
  Twee linkerhanden of geen tijd om zelf aan de slag te gaan? Schakel een FloorHouse-professional in. De mensen van onze plaatsingsdienst brengen jouw traprenovatieklus tot een goed einde. Bekijk hier de video's over het renoveren van u Trap.

  Geïnteresseerd?

  Vul het offerteformulier in en onze trapspecialist contacteert u.

  Contacteer ons!  FloorHouse Traprenovatie

  FLOORHOUSE TOPDEALS

  Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL