Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Contacteer ons.
Laden
Bezig met toevoegen...
Onze professionele plaatsingsdienst: Uw garantie voor een zorgeloze plaatsing van uw vloer.

Duurzame en Milieuvriendelijke Dryback Vloeren

Bij FloorHouse zijn we trots op ons aanbod van Duurzame en Milieuvriendelijke Dryback Vloeren. In een tijd waarin milieubewustzijn essentieel is, bieden onze vloeren een perfecte mix van stijl, duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Gemaakt met gerecyclede materialen, lage VOS-emissies en door duurzame processen, zijn onze dryback vloeren ideaal voor iedereen die zijn ecologische voetafdruk wil minimaliseren zonder in te leveren op kwaliteit. Ontdek de voordelen van onze milieuvriendelijke vloeroplossingen en draag bij aan een groenere wereld met FloorHouse.

Inhoudsopgave

Populairste merken Dryback vloeren

Milieuvriendelijke en Duurzame Opties

Er zijn zeker milieuvriendelijke en duurzame opties beschikbaar binnen het dryback (verlijmde PVC) vloerenassortiment. De vloerenindustrie heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in het ontwikkelen van producten die zowel milieuvriendelijk als duurzaam zijn, zonder in te leveren op kwaliteit en esthetiek. Hier zijn enkele aspecten om op te letten bij het zoeken naar milieuvriendelijke dryback vloeren:

 • Gerecyclede Materialen: Sommige dryback vloeren worden gemaakt met een bepaald percentage aan gerecyclede materialen. Dit helpt bij het verminderen van afval en het bevorderen van het gebruik van gerecyclede producten binnen de industrie.
 • Lage Vluchtige Organische Stoffen (VOS): Zoek naar dryback vloeren die lage niveaus van vluchtige organische stoffen (VOS) uitstoten. VOS zijn chemicaliën die kunnen verdampen in de lucht bij kamertemperatuur en kunnen bijdragen aan binnenluchtvervuiling en gezondheidsproblemen. Producten met lage VOS-niveaus zijn beter voor zowel de binnenluchtkwaliteit als het milieu.
 • Duurzaamheidskeurmerken: Let op vloeren die zijn gecertificeerd door erkende milieukeurmerken zoals FloorScore, GreenGuard, of het Europese Ecolabel. Deze keurmerken garanderen dat de producten voldoen aan strikte milieunormen en duurzaamheidsprincipes.
 • Duurzame Productieprocessen: Sommige fabrikanten leggen de nadruk op duurzame productieprocessen, zoals het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, waterbesparingstechnieken en het minimaliseren van afval tijdens het productieproces. Informatie hierover is vaak te vinden op de website van de fabrikant of door direct contact op te nemen met het bedrijf.
 • Lange Levensduur en Onderhoud: Dryback vloeren die ontworpen zijn voor een lange levensduur en gemakkelijk onderhoud dragen ook bij aan duurzaamheid. Vloeren die minder snel vervangen hoeven te worden en minder intensief onderhoud vereisen, verminderen de noodzaak voor nieuwe materialen en het gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Recyclingprogramma's: Sommige fabrikanten bieden recyclingprogramma's aan voor hun vloerproducten aan het einde van de levenscyclus. Dit helpt bij het verminderen van afval en ondersteunt de circulaire economie.

Bij het kiezen van milieuvriendelijke dryback vloeren is het belangrijk om niet alleen naar het product zelf te kijken, maar ook naar de praktijken van de fabrikant en de levenscyclus van het product. Door te kiezen voor duurzame opties, draag je bij aan de bescherming van het milieu en zorg je voor een gezondere leefomgeving.

Voordelen van Dryback Vloeren

Dryback vloeren, ook bekend als verlijmde PVC vloeren, bieden verschillende unieke voordelen vergeleken met andere vloertypes zoals laminaat, klik-PVC, of traditioneel houten vloeren. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Duurzaamheid en slijtvastheid: Dryback vloeren zijn uitzonderlijk duurzaam en bestand tegen slijtage, krassen en deuken, wat ze ideaal maakt voor zowel residentieel als commercieel gebruik. De slijtlaag op deze vloeren is vaak dikker dan die op klik-PVC vloeren, waardoor ze beter bestand zijn tegen intensief gebruik.
 • Waterbestendigheid: Hoewel veel vloertypes een zekere mate van waterbestendigheid bieden, zijn dryback vloeren volledig waterbestendig, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens en kelders.
 • Stabiliteit: Door de verlijming aan de ondervloer hebben dryback vloeren een zeer stabiele ligging. Dit minimaliseert de kans op beweging of uitzetting onder invloed van temperatuurschommelingen en vocht, wat bij andere vloertypes zoals laminaat of klik-PVC wel kan voorkomen.
 • Geluidsreductie: Wanneer correct geïnstalleerd met de juiste ondervloer, kunnen dryback vloeren aanzienlijk bijdragen aan geluidsreductie in een ruimte. Dit is vooral voordelig in appartementen of meergezinswoningen.
 • Ontwerpvrijheid: Dryback vloeren komen in een breed scala aan designs, texturen en kleuren. Ze kunnen zeer realistisch de look van hout, steen of tegels nabootsen. Door de verlijming aan de ondergrond kunnen zeer strakke en nauwe voegen gerealiseerd worden, wat bijdraagt aan een natuurlijke en authentieke uitstraling.
 • Milieuvriendelijk: Veel dryback vloeren zijn gemaakt van recyclebare materialen en bevatten minder vluchtige organische stoffen (VOS) dan sommige andere vloeropties, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.
 • Installatie op complexe ondergronden: Dryback vloeren kunnen op bijna elke soort ondervloer worden geïnstalleerd, mits deze goed voorbereid is. Dit maakt ze geschikt voor renovatieprojecten waar de bestaande vloer niet volledig verwijderd kan of wil worden.

Ondanks deze voordelen, is het belangrijk op te merken dat de installatie van dryback vloeren meer tijd en vakmanschap vereist dan bijvoorbeeld klik-PVC of laminaat. De ondervloer moet volledig egaal, schoon en droog zijn voor een succesvolle installatie. Dit kan extra voorbereidingstijd en kosten met zich meebrengen.

Waar zijn Dryback Vloeren Geschikt Voor?

Dryback vloeren, met hun unieke eigenschappen en voordelen, zijn bijzonder geschikt voor een breed scala aan ruimtes en toepassingen. Hier zijn enkele specifieke situaties waarin dryback vloeren een uitstekende keuze kunnen zijn:

 • Badkamers en Keukens: Vanwege hun volledige waterbestendigheid zijn dryback vloeren ideaal voor gebruik in ruimtes waar regelmatig water op de vloer kan komen, zoals in badkamers en keukens. Ze bieden een stijlvolle look zonder het risico op waterschade.
 • Commerciële Ruimtes: De duurzaamheid en slijtvastheid van dryback vloeren maken ze perfect voor commerciële toepassingen, zoals winkels, kantoren, restaurants en andere plekken met veel voetverkeer. Ze kunnen de uitstraling van de ruimte verhogen zonder in te boeten aan functionaliteit.
 • Onderwijs- en Gezondheidszorginstellingen: In scholen, ziekenhuizen en zorgcentra, waar hygiëne van groot belang is en de vloeren makkelijk schoon te houden moeten zijn, bieden dryback vloeren een praktische en hygiënische oplossing.
 • Woningen met Vloerverwarming: Dryback vloeren zijn zeer geschikt voor installatie over vloerverwarmingssystemen. Hun vermogen om warmte goed te geleiden maakt ze een efficiënte keuze voor huizen die gebruik maken van vloerverwarming.
 • Ruimtes met Veel Zonlicht: In tegenstelling tot sommige andere vloertypes, zoals laminaat, zijn dryback vloeren minder gevoelig voor verkleuring door UV-straling of uitzetting/contractie door temperatuurverschillen. Dit maakt ze een goede keuze voor ruimtes die blootgesteld worden aan veel direct zonlicht.
 • Appartementen en Meergezinswoningen: Dankzij de geluidsreducerende eigenschappen, wanneer geïnstalleerd met de juiste ondervloer, zijn dryback vloeren een uitstekende keuze voor appartementen en andere meergezinswoningen waar geluidsoverlast een punt van zorg kan zijn.
 • Renovatieprojecten: Omdat dryback vloeren op bijna elke soort ondervloer kunnen worden geïnstalleerd, mits deze goed is voorbereid, zijn ze ideaal voor renovatieprojecten. Ze kunnen helpen om een nieuwe, frisse look te geven aan een ruimte zonder de noodzaak voor uitgebreide voorbereiding van de bestaande vloer.

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat, hoewel dryback vloeren in veel situaties een uitstekende keuze zijn, de installatie ervan nauwkeurig en zorgvuldig moet gebeuren. De ondervloer moet perfect egaal, schoon en droog zijn voor een succesvolle installatie. Dit kan extra voorbereidingstijd en kosten met zich meebrengen, maar het resultaat is een duurzame, stijlvolle vloer die geschikt is voor bijna elke toepassing.

Installatie van Dryback Vloeren

De installatie van dryback vloeren, ook bekend als verlijmde PVC vloeren, is een proces dat precisie en aandacht voor detail vereist. Hieronder volgt een algemeen overzicht van de stappen die betrokken zijn bij de installatie van dryback vloeren:

Voorbereiding van de Ondervloer

 • Inspectie en Reparatie: De ondervloer moet grondig worden geïnspecteerd op oneffenheden, scheuren of gaten. Eventuele beschadigingen moeten worden gerepareerd om een glad en egaal oppervlak te creëren.
 • Reiniging: De ondervloer moet volledig schoon, droog en vrij van stof, olie, was, vet of andere verontreinigingen zijn.
 • Egalisatie: Indien nodig, moet de ondervloer worden geëgaliseerd met een geschikte egalisatiemortel om ervoor te zorgen dat deze volledig vlak is. Dit is cruciaal voor een succesvolle installatie.

Installatie

 • Acclimatisatie: De dryback vloerplanken of -tegels moeten minimaal 24 uur in de ruimte waar ze geïnstalleerd zullen worden liggen om te acclimatiseren aan de temperatuur en vochtigheidsgraad.
 • Uitzetten van een Startlijn: Bepaal het midden van de ruimte en trek een lijn om als referentiepunt te dienen. Dit helpt om de vloer recht en symmetrisch te leggen.
 • Aanbrengen van Lijm: Breng de specifieke lijm voor dryback vloeren aan op de ondervloer met een lijmkam. Doe dit in secties om te voorkomen dat de lijm uitdroogt voordat de vloerplanken of -tegels zijn geplaatst.
 • Plaatsen van de Vloerplanken of -tegels: Begin met het leggen van de vloerplanken of -tegels langs de uitgezette startlijn, en druk ze stevig aan in de lijm. Zorg ervoor dat de naden goed aansluiten zonder ruimtes.
 • Aanrollen: Na het plaatsen van de vloerplanken of -tegels, rol je de vloer aan met een verzwaarde roller. Dit zorgt ervoor dat de vloer goed hecht aan de lijm en eventuele luchtbellen worden verwijderd.

Afwerking

 • Snijden van Planken of Tegels: Op maat snijden van de vloerplanken of -tegels kan nodig zijn om ze passend te maken langs muren of rond obstakels. Gebruik hiervoor een scherp mes of een geschikte vloersnijder.
 • Schoonmaken: Verwijder overtollige lijm direct met een geschikte reiniger voordat deze uithardt.
 • Droogtijd: Volg de aanbevelingen van de fabrikant met betrekking tot de droogtijd voordat de vloer belast wordt of meubels worden teruggeplaatst.

Het is belangrijk om de specifieke instructies van de fabrikant van de dryback vloer te volgen, aangezien de vereisten en aanbevelingen kunnen variëren. Een correcte installatie is essentieel voor de duurzaamheid en het uiterlijk van de vloer. Overweeg om een professional in te schakelen als je niet zeker bent van je vaardigheden, aangezien een foutieve installatie de garantie kan beïnvloeden en tot problemen kan leiden.

Onderhoud van Dryback Vloeren

Het onderhouden van dryback vloeren, ook bekend als verlijmde PVC vloeren, is relatief eenvoudig, maar het volgen van de juiste onderhoudsprocedures kan aanzienlijk bijdragen aan het verlengen van hun levensduur en het behouden van hun uiterlijk. Hier zijn enkele richtlijnen voor het onderhouden van dryback vloeren:

Regelmatig Schoonmaken

 • Stofzuigen of Vegen: Begin met regelmatig stofzuigen of vegen om stof, zand en ander vuil te verwijderen. Dit voorkomt krassen op de oppervlakte van de vloer.
 • Dweilen: Gebruik een goed uitgewrongen dweil met warm water en een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor PVC vloeren. Vermijd het gebruik van te veel water, aangezien water dat onder de vloer komt, schade kan veroorzaken.
 • Vlekken Verwijderen: Behandel vlekken of gemorste vloeistoffen onmiddellijk met een schone, vochtige doek. Gebruik indien nodig een PVC-vriendelijk schoonmaakmiddel.

Preventieve Maatregelen

 • Matten: Plaats matten bij buitendeuren om te voorkomen dat vuil en zand naar binnen worden gebracht. Dit helpt krassen en slijtage te verminderen.
 • Bescherming voor Meubels: Gebruik viltglijders onder de poten van meubels om krassen te voorkomen bij het verplaatsen. Vermijd het gebruik van rubberen matten of steunen, aangezien deze vlekken kunnen veroorzaken op de vloer.
 • Zware Meubels: Wees voorzichtig met zeer zware meubels of apparaten. Gebruik indien mogelijk een stevige ondergrond om drukpunten te verdelen en inkepingen in de vloer te voorkomen.
 • Zonlicht: Hoewel dryback vloeren over het algemeen goed bestand zijn tegen verkleuring door zonlicht, is het aan te raden om langdurige blootstelling aan direct zonlicht te vermijden. Gebruik gordijnen of zonwering om UV-schade te beperken.

Periodiek Onderhoud

 • Diepe Reiniging: Voer af en toe een diepere reiniging uit met een speciaal daarvoor bedoeld schoonmaakmiddel voor PVC vloeren. Volg altijd de instructies van de fabrikant.
 • Polijsten: Sommige fabrikanten kunnen een polish aanbevelen voor dryback vloeren om de glans te herstellen en extra bescherming te bieden. Dit is echter niet altijd nodig en moet met zorg worden overwogen.

Algemene Tips

 • Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen, bleekmiddel, ammoniak of andere agressieve chemicaliën, aangezien deze het oppervlak van de vloer kunnen beschadigen.
 • Gebruik geen stoomreinigers, aangezien de hoge temperatuur en vochtigheid de lijm kunnen aantasten en schade aan de vloer kunnen veroorzaken.
 • Volg altijd de specifieke onderhoudsinstructies van de fabrikant van de vloer voor de beste resultaten en om de garantie te behouden.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je dryback vloeren er jarenlang mooi uit blijven zien en hun levensduur maximaliseren.

Dryback kopen bij FloorHouse

FloorHouse onderscheidt zich in de markt van dryback vloeren door een combinatie van factoren die gericht zijn op kwaliteit, duurzaamheid, klantenservice en innovatie.

Unieke Kenmerken

 • Breed Assortiment: FloorHouse biedt een breed en divers assortiment van dryback vloeren aan, inclusief verschillende designs, kleuren, en texturen, evenals producten die voldoen aan specifieke behoeften zoals extra slijtvastheid, waterbestendigheid of geschiktheid voor vloerverwarming.
 • Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid: Een focus op duurzame en milieuvriendelijke vloeropties onderscheidt FloorHouse. Dit omvat vloeren gemaakt van gerecyclede materialen, met een lage VOC-uitstoot, of die op andere manieren bijdragen aan een duurzamere levensstijl.
 • Deskundig Advies en Klantenservice: Uitstekende klantenservice, inclusief deskundig advies bij het kiezen van de juiste vloer, is een belangrijk onderscheidend kenmerk. FloorHouse zet zich in voor persoonlijke consultaties, zowel in de winkel als online.
 • Installatieservice: Het aanbieden van een professionele installatieservice is een belangrijk voordeel. Gekwalificeerde installateurs garanderen de kwaliteit en duurzaamheid van de installatie, wat bijdraagt aan de algehele tevredenheid van de klant.
 • Innovatie: FloorHouse onderscheidt zich door continu te innoveren en de nieuwste technologieën en trends in dryback vloeren te adopteren. Dit kan nieuwe, verbeterde materialen, installatietechnieken of onderhoudsproducten omvatten.
 • After-sales Support: Naast de verkoop en installatie richt FloorHouse zich op after-sales support, waaronder garanties, onderhoudsinstructies en reparatiediensten. Dit toont de toewijding van het bedrijf aan de kwaliteit van zijn producten en de bereidheid om op lange termijn ondersteuning te bieden.

Door deze unieke kenmerken te combineren, positioneert FloorHouse zich als een toonaangevende aanbieder van dryback vloeren, die niet alleen producten van hoge kwaliteit levert, maar ook een uitstekende klantbeleving biedt.

Winkelpunten FloorHouse

Wens je nog meer informatie over Dryback of heb je andere vragen? Contacteer dan onze medewerkers in een winkelpunt in de buurt!

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL