Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Laminaat: de beste merken voor de laagste prijs

Van plan om een laminaatvloer in huis te halen? Topkeuze! Laminaat is een knappe allrounder die zich gewillig plooit naar jouw leven, stijl en wensen. FloorHouse heeft een gigantisch aanbod laminaatvloeren: van extra sterk tot vochtbestendig. Voor elke ruimte de vloer die perfect past bij het leven dat er zich op afspeelt. Van de beste merken. Voor de laagste prijs. Het hele jaar door.

Bekijk alle laminaatvloeren in onze webshop

Verschillende soorten laminaatvloeren

Laminaat kopen doe je best niet impulsief. Elke kamer vraagt om een ander type vloer. Dat hangt af van het beloop, de gewenste uitstraling, de kans op vlekken, enzovoort. Om het jou makkelijk te maken, zetten we de verschillende soorten op een rijtje:

Laminaat in een waaier kleuren

Licht of donker. Naturel of met een tegellook. Klassiek of trendy. Laminaat is er in een resem kleuren en uitvoeringen. Smaken verschillen nu eenmaal. Wedden dat we aan de jouwe tegemoetkomen? Pik je favoriete kleur eruit:

Nieuw: FloorHouse Roomviewer

Nu een grote selectie vloeren in 360° bekijken dankzij onze roomviewer.

Advies om kliklaminaat te kiezen

Laminaat is een super veelzijdige vloer, zowel qua looks als toepassingen. Het materiaal is haast onverslijtbaar, razendsnel proper en beschikbaar in tinten en motieven bij de vleet. Een echte kameleon ook: een laminaatvloer vermomt zich moeiteloos als parket of tegel. Of hij blijft gewoon zichzelf. Frisse kleuren, XXL-afmetingen, een glossy uitstraling ... waarvoor val jij als een blok?

Tips om laminaat te onderhouden

Naar een laminaatvloer heb je amper omkijken. Met de juiste onderhoudsproducten gaat je vloer bovendien jarenlang mee, mét behoud van zijn aantrekkelijke looks. Voor een gewone schoonmaakbeurt volstaan de stofzuiger en een vochtige dweil. Voor grondiger onderhoud schaf je best aangepaste producten aan.

Best verkochte laminaatvloeren

Krijg je keuzestress van al die mogelijkheden? Laat je inspireren door de best verkochte laminaatvloeren. Die hebben zich alvast in ontelbare huizen bewezen.

Populairste merken kliklaminaat

Bij FloorHouse vind je een megagroot gamma laminaat. Dit zijn alvast de populairste merken kliklaminaat. Binnenkort ook bij jou thuis?

Laminaat, geschikt voor elke kamer

Van keuken tot badkamer. Van inkom tot slaapkamer. Je kunt laminaat kopen voor élke ruimte, zolang je maar het juiste type kiest. De beschermende bovenlaag is vaak bepalend: hoe dikker die is, hoe beter ze intensief gebruik weerstaat. Nogal wiedes dat een dunne bovenlaag geschikter is voor een kamer met licht huishoudelijk gebruik. Terwijl de dikste bovenlagen het hoofd bieden aan intensieve omstandigheden. Denk daaraan voor je koopt. Je vindt bij FloorHouse sowieso de juiste laminaatvloer voor elke kamer.

Laminaatvloeren in allerlei stijlen

De ene oogt natuurlijk, amper te onderscheiden van parket. De andere ‘verkleedt’ zich als natuursteen. En dan zijn er nog met een minimalistische betonlook of net fantasierijke dessins. Wat ook jouw stijlvoorkeur is, je vindt gegarandeerd een laminaatvloer die erbij aansluit.
Bovenaan deze pagina zie je
 • de verschillende soorten
 • de kleuren en
 • de best verkochte laminaatvloeren
– alvast een goed vertrekpunt.

Voordelen van laminaat

 1. Veelzijdig: qua kleuren, stijlen, uitstraling, motieven ...
 2. Geschikt voor elke kamer
 3. Onderhoudsvriendelijk
 4. Antistatisch
 5. Bestand tegen krassen en vlekken
 6. Waterbestendig
 7. Kleurvast
 8. Makkelijk te plaatsen
 9. Robuust en met een lange levensduur
 10. Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Laminaat in al zijn veelzijdigheid

Bij FloorHouse zijn we fan van laminaat. Valt het op? Grasduin in alle rust door ons gamma. Tot je de vloer vindt die jou ligt.
Alle decoren, afwerkingen, kleuren en soorten laminaat vindt u bij FloorHouse.

Bekijk alle Laminaatvloeren in onze webshop

Dikte van een laminaatvloer

De dikte bepaalt hoeveel krachten je vloer aankan. Gaat je vloer het hard te verduren krijgen? Dan schaf je best het dikste laminaat aan. In kamers met weinig beloop volstaan dunnere vloeren. Dit zijn de vuistregels:
 • Zolderkamer (of ruimte met amper beloop): 6 à 7 millimeter
 • Slaapkamer: 7 à 8 millimeter
 • Leefruimte: 8 à 10 millimeter
 • Winkels/kantoren: 10 à 12 millimeter
Ook goed om te weten: een dunne vloer geeft meer reflectie- en contactgeluid – het typische klikklakken. Ofwel kies je een wat dikkere vloer, ofwel plaats je een geluiddempende ondervloer om daarmee komaf te maken.


Gebruiksklasse van laminaat

Laminaatvloeren worden onderverdeeld in gebruiksklassen – handig voor een simpele kwaliteitsvergelijking. De gebruiksklasse hangt af van zaken zoals de slijtwaarden van het oppervlak, de indrukweerstand, de vlekbestendigheid, het effect van meubelpoten en de zwelling bij onderdompeling in water. Scoort een laminaatvloer onvoldoende op een van deze punten? Dan wordt hij afgekeurd voor de betreffende klasse.

Laminaat en vloerverwarming

Niets zo fijn als blootsvoets rondlopen op een warme vloer. Gelukkig gaan laminaat en vloerverwarming hand in hand. Maar kies geen vloer op goed geluk. Je hebt er eentje nodig met een lage warmteweerstand. Anders duurt het té lang om je vloer op te warmen, en geeft die de warmte onvoldoende door. Zonde.


Welke ondervloer heb je nodig?

Een ondervloer heeft verschillende functies. Effenen en verstevigen bijvoorbeeld, zodat je vloer langer meegaat. Maar ook geluid dempen en isoleren. Er bestaan zelfs speciale ondervloeren voor ruimtes boven een vochtige kelder.

De goedkoopste laminaatvloeren bij FloorHouse

Bij FloorHouse profiteer je van de laagsteprijsgarantie. Altijd. Voor elke vloer. Toch ergens dezelfde vloer tegen een lagere prijs gespot? Dan passen wij onze prijs meteen aan.
Toemaatje: we hebben ook altijd topdeals.
Ontdek laminaatvloeren met speciale actieprijzen in onze webshop of kom ze ontdekken in onze showrooms:

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL