Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Contacteer ons.
Laden
Bezig met toevoegen...

Moderne vloeren: trends en inspiratie

Zoek je een vloer die matcht met je moderne woning? Dan denk je misschien vanzelf aan strak, glad en sober. Zie het gerust wat ruimer: er zijn ook tijdloze, elegante vloeren die een perfecte basis vormen voor je hedendaagse interieur. Zo’n inrichting laat zich bovendien niet in één hokje stoppen. De trends lopen uiteen – van minimalistisch en Scandinavisch tot bohemian en art deco.
Benieuwd welke vloer jouw moderne woning doet stralen? Zoom mee met ons in op kenmerken en materialen.
Inspiratie moderne vloeren
Inspiratie moderne vloeren

Kenmerken van een moderne vloer

Een gladde en strakke vloer is een prima keuze. Gekende voorbeelden zijn gietvloeren en beton(look)vloeren. Ze laten je huis groter lijken en versterken het ruimtelijke gevoel. Door hun sobere look trekken ze zelf niet de aandacht, maar dragen ze wel bij aan het geheel.
Wil je liever een vloer die wat meer opvalt? Wat denk je van een moderne visgraatvloer? Deze klassieker is al een tijdje weer in opmars en past perfect bij de laatste woontrends.
In nieuwe woningen wordt vaak vloerverwarming gelegd. Hou daar rekening mee bij de aanschaf van je vloer. Duurzaamheid is nog een belangrijk kenmerk van moderne vloeren. Hoe lager de milieu-impact, hoe beter. Tot slot tellen ook robuustheid en onderhoudsgemak mee.
Hieronder gaan we wat dieper in op kleuren en materialen voor de vloer van je moderne woning.

Kleuren

Zeg vaarwel tegen kille, witte interieurs. Met naturelle kleuren kun je veel kanten uit, maar ook sprekende, warme en weelderige kleuren zijn helemaal in. De kunst is om harmonie te creëren. Als je de basis – vloeren en wanden – sober houdt, kun je je uitleven met kleur in je interieur. Ofwel doe je het andersom: je gaat voor een wat ‘gedurfdere’ vloer, en stemt de inrichting daar evenwichtig op af.
Hou bij de kleurkeuze het effect dat je wil bereiken in het achterhoofd: een lichte vloer oogt groter, een donkere maakt de ruimte wat kleiner en knusser.
Gladde vloeren zijn vaak subtiel van kleur, veelal in grijze en beige tinten. Bij houten vloeren (of vloeren met een houtlook) zijn vooral lichte varianten gegeerd.

Materialen

Door zijn tijdloze karakter is hout een geliefde vloer in moderne woningen. Naargelang je budget en je praktische eisen, kies je uit massief hout, laminaat of een kunststof met houtlook.
Een topper die we hierboven al aanstipten: de moderne visgraatvloer. Ook die is beschikbaar in parket, laminaat of het vooruitstrevende materiaal Rigid. Zoek je een moderne vloer met een lage voetafdruk? Grasduin eens in het aanbod Rigid en kurk. Beide materialen worden gemaakt met respect voor het milieu, gaan lang mee en laten zich moeiteloos onderhouden.
Click-vinyl verdient ook een plekje in je hedendaagse huis. Er zijn varianten die lijken op gietvloeren en natuursteen, maar dan met een warmer voetgevoel.
Inspiratie moderne vloeren
Inspiratie moderne vloeren

Welke vloeren passen bij een modern interieur?

In theorie is het antwoord simpel: elke vloer die jouw praktische en esthetische eisen afvinkt en mooi integreert in je interieur. Dit zijn alvast de favorieten van onze klanten.

Click-vinyl

Click-vinyl ‘klikt’ perfect met je hedendaagse interieur. Je krijgt betaalbare kwaliteit in de meest uiteenlopende stijlen. Van de looks van moderne tegels tot die van warm hout. De plaatsing? Een fluitje van een cent!

Visgraat

Een moderne visgraatvloer straalt klasse uit en ligt als gegoten in een minimalistisch, Scandinavisch of art-deco-interieur. Qua materialen kies je uit parket – the real deal – of andere vloertypes zoals laminaat en Rigid. Visgraatvloeren gaan van heel licht tot heel donker. Ook de breedte van de planken varieert.

Hout

Een houten vloer voegt in moderne woningen warmte en cachet toe. Als je het graag strak houdt, kies dan parket met rechte planken, zonder noesten en met beperkte kleurnuances. Werk je parket af naar wens, bijvoorbeeld met een matte witte vernis. In een grote ruimte met veel licht en zachte kleuren staat een donkere houten vloer zoals wengé of notelaar ook uitstekend.

Rigid

Rigid biedt immens veel voordelen en is beschikbaar in planken, tegels, visgraat en met een toplaag in kurk. Je plaatst hem in elke ruimte in huis, zonder risico op krassen en vlekken. Het is bovendien een moderne vloer in alle betekenissen van het woord: van de uitstraling tot het duurzame karakter en de vooruitstrevende samenstelling van het materiaal.

Laminaat

Laminaat ziet eruit zoals jij dat wil. Het materiaal leent zich voor tegels, planken en visgraat. In een resem hout- en natuursteenlooks, en zelfs met fantasierijke motieven. Naar het onderhoud heb je amper omkijken. Kortom, een sterke, veelzijdige vloer die prima past bij je moderne woning.

Kurk

Warm aan de voeten, thermisch en akoestisch isolerend, verkrijgbaar in een breed gamma van kleuren en afwerkingen, lief voor het milieu ... kurk is het allemaal. In de juiste uitvoering is een kurkvloer de geknipte bondgenoot voor je moderne woning.


Moderne vloeren bij FloorHouse

Als er zoveel keuze is, waar begin je dan? Bij FloorHouse natuurlijk! Want ons grote aanbod moderne vloeren komt altijd met het beste advies. Kijk gerust eerst rond op onze website en noteer je favorieten of vragen. Spring dan binnen bij een FloorHouse-winkel in jouw buurt. Onze specialisten gidsen je door het gamma en beantwoorden je vragen. Zelfs voor de plaatsing reken je op ons, tenzij je liever zelf de mouwen opstroopt.
Inspiratie moderne vloeren
Inspiratie moderne vloeren

Inspiratiebrochure Vloeren FloorHouse

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL