Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Kurkvloer zelf leggen? 6 tips om kurkvloer te plaatsen

Ben je van plan om een kurkvloer te kopen? Uitstekend idee! Een kurkvloer is een natuurlijk en ecologisch verantwoord product met veelzijdige mogelijkheden en een warme uitstraling. Er bestaan kurkvloeren in verschillende prijsklassen, waaronder zelfs heel goedkope kurkvloeren. Wil je nog meer besparen? Dat kan door je kurkvloer zelf te leggen. Met onze tips is dat een fluitje van een cent!


De kurkvloer laten acclimatiseren

Goed begonnen is half gewonnen. De eerste stap is moeiteloos maar wel cruciaal: laat je kurktegels wennen aan de omgevingscondities van de ruimte waarin je hem legt. Zo kan je vloer 'acclimatiseren' en vermijd je dat hij nadien gaat 'werken' onder invloed van temperatuur en luchtvochtigheid. Kurk heeft minstens 24 tot 48 uur nodig om te wennen aan de omgeving. Denk eraan: laat de vloerdelen in hun verpakking zitten tijdens dit proces!

De ondergrond voorbereiden

Zorg voor een schone, droge en egale ondervloer voor je kurkvloer. Is de ondervloer niet vlak? Dan raden we je aan om hem vooraf te schuren of egaliseren (bij beton) of eerst plaatmateriaal te installeren (bij hout). Goed om te weten: kurkvloeren met een geïntegreerde ondervloer behoeven geen perfect egale ondergrond.

Jouw kurkvloer plaatsen

Voor een mooi, natuurlijk en stabiel resultaat, moet je de kurkvloer in een bepaald 'verband' leggen. Een courante legwijze is wildverband. Concreet: je begint een nieuwe baan kurkvloer met het snijstuk dat is overgebleven van de vorige baan. Let wel op: De kopse kanten van de planken moeten minstens 20cm verspringen voor een goede stabiliteit van het kliksysteem. Onze kurkvloeren snij je makkelijk met een decoupeer- of tafelzaag op maat, en je klopt ze best aan met een rubberen hamer zodat ze optimaal hechten. Begin met de eerste rij kurk tegen de muur waarin zich de deuropening bevindt. Leg de volledige rij tot op het einde. Zaag de laatste plank toe op maat. Gebruik afstandsblokjes om de uitzetvoeg te respecteren. Begin aan de tweede rij met het overschot van de eerste. Werk zo door totdat je het volledige oppervlak van je kamer hebt bedekt.

Wil je nog meer weten over het plaatsen van klikvloeren in het algemeen (laminaat, click-vinyl, rigid en kurk) dan kan je zeker ook onze laminaatgids raadplegen.

Dankzij het eenvoudige clicksysteem kan je jouw kurkvloer gemakkelijk zelf leggen! Reken op ons voor de juiste plaatsingsproducten en onderhoudsproducten. En vraag ons deskundige advies: de garantie op een mooi eindresultaat.Geen tijd of talent om de kurkvloer zelf te leggen? Je kunt jouw kurkvloer ook laten plaatsen door het FloorHouse-plaatsingsteam.

DOWNLOAD NU UW GRATIS EXEMPLAAR: FLOORHOUSE LAMINAATGIDS

Klik op de banner onderaan en vraag vandaag nog uw gratis exemplaar van onze Laminaatgids aan. Deze is voor alle klikvloeren van toepassing.

Vraag vandaag nog uw gratis exemplaar aan: De FloorHouse Laminaatgids. Met tips en trucs over laminaat en het zelf plaatsen ervan.

Andere artikels over Kurk

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL