Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Contacteer ons.
Laden
Bezig met toevoegen...

De gedroomde slaapkamervloer

In je slaapkamer wil je na een drukke dag onthaasten en zachtjes indommelen. Alles draait er rond ontspanning en intimiteit. De beste basis? Een slaapkamervloer die warm aanvoelt, het geluid dempt en zo min mogelijk stof aantrekt.
Tip: hoe rustiger je vloer oogt, hoe meer je kunt variëren met de inrichting van je slaapkamer. Ontdek welke vloer bij jouw slaapkamer past.
Inspiratie slaapkamer vloer
Inspiratie slaapkamer vloer

Soorten slaapkamervloeren

Je slaapkamer vraagt om een vloer die mooi en sereen oogt en tegelijk praktisch is. Veel mensen leggen in hun leefruimtes een wat duurdere vloer, maar geven liever wat minder uit voor hun slaapkamervloer. Jij ook? Richt je blik dan op materialen waarvoor je niet te diep in je portemonnee moet tasten. Daarvoor hoef je trouwens niet te beknibbelen op kwaliteit: de vloer van je slaapkamer wordt minder intensief gebruikt. Er zijn talloze betaalbare vloeren die je budget respecteren en heel lang meegaan.

Laminaat

Laminaat rijmt stijl en functionaliteit met betaalbaarheid. Het materiaal is beschikbaar in een breed scala aan designs en kleuren. Nu eens ziet het eruit als parket, dan weer als natuursteen. Een laminaatvloer heeft weinig onderhoud nodig en is goed bestand tegen krassen en slijtage. Nog een pluspunt: laminaat houdt geen stof vast. Mooi meegenomen als je last hebt van allergieën.
Ben je een beetje handig? Dan leg je laminaat gewoon zelf. Dat scheelt je weer de plaatsingskosten.

Kurk

Kurk is een natuurlijk materiaal dat zacht aanvoelt. Door zijn isolerende eigenschappen is het ook warm – fijn als je met blote voeten op je slaapkamervloer loopt. Naast goede isolatie garandeert kurk ook een optimale geluiddemping. Zo wordt niemand wakker als de ene later gaat slapen of vroeger opstaat.
Kurk is ook een duurzaam, ecologisch materiaal: bij de winning van de hernieuwbare grondstof worden de bomen niet beschadigd. Bovendien stoot kurk vuil af en houdt het geen allergenen vast. Dat maakt kurk geschikt voor stofgevoelige zielen.
Geen fan van het kenmerkende uiterlijk van kurk? Wees gerust, er zijn zelfs kurkvloeren die je amper onderscheidt van hout.

Rigid

Ook Rigid is een prima vloer voor de slaapkamer. Duurzaam en bestand tegen deuken en krassen dankzij een stevige kern van compositiemateriaal. De geïntegreerde onderlaag dempt het geluid. En zelfs intensief gebruik, zonlicht en wisselende temperaturen laten geen sporen na.
Je plaatst Rigid op om het even welke ondergrond, zonder de vloer te laten acclimatiseren. De vloeren zijn zacht voor je voeten en je budget. Je vindt ze in talloze kleuren en stijlen, waaronder heel natuurlijke looks die hout of natuursteen nabootsen.

Click-vinyl

Click-vinyl is het manusje-van-alles onder de vloeren. Beschikbaar in ontelbaar veel kleuren, prints en stijlen. Geluiddempend en comfortabel aan je voeten. Kras- en slijtvast en niet bang van een spatje water. Omdat click-vinyl snel de omgevingstemperatuur overneemt, is het ook warm – zeker in combinatie met vloerverwarming. Toemaatjes: het materiaal weert vuil en stof, is snel en simpel te reinigen, en garandeert een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Inspiratie slaapkamer vloer
Inspiratie slaapkamer vloer

Belangrijke eigenschappen

De ideale slaapkamervloer ziet er voor iedereen anders uit. Hij moet tenslotte passen bij jouw woonstijl. Op functioneel vlak heeft je slaapkamer een vloer nodig die tegemoetkomt aan deze eisen:

Warm en comfortabel

In je slaapkamer loop je vaak op blote voeten. Logisch dat een vloer die warm en aangenaam aanvoelt de voorkeur heeft. Hoewel tapijt zacht en warm is, raden we het af als je kampt met allergieën. De vloeren hierboven geven je ook een heerlijk voetengevoel, zonder de nadelen van een tapijt.

Goede geluiddemping

Als de vloer van je slaapkamer het contactgeluid dempt, geniet je er vanzelf meer rust. Zachte vloeren zoals tapijt of kurk zijn muisstil. Wat hardere vloeren – denk aan laminaat of click-vinyl – kun je plaatsen met een geluiddempende ondervloer. Zeker in combinatie met gordijnen en eventueel een vloerkleed, wordt het zo stil dat je een speld kunt horen vallen.

Eenvoudig onderhoud

Met een onderhoudsarme slaapkamervloer hoef je maar af en toe te stofzuigen en met een vochtige dweil schoon te maken. Vooral vloeren zonder (ruwe) voegen en met een degelijke toplaag besparen je veel poetswerk.
Tip: op matte en wat lichtere vloeren zie je minder goed vuil en stof liggen; donkere, glanzende vloeren onthullen elk vuiltje.

Gemakkelijk zelf te plaatsen

Nog een manier om geld te besparen: kies voor je slaapkamer een vloer die je makkelijk zelf kunt plaatsen. Vraag advies aan een van onze medewerkers of check de doe-het-zelfinstructies op onze website.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

De prijzen van slaapkamervloeren variëren nogal. Jij bepaalt wat je eraan wil besteden. Authentieke houten vloeren zijn vanzelfsprekend duurder dan bijvoorbeeld laminaat of click-vinyl. Het komt eropaan om een vloer te vinden die degelijke kwaliteit koppelt aan een redelijke prijs. Bij FloorHouse geniet je gegarandeerd de beste kwaliteit tegen de beste prijs. Tref je toch ergens hetzelfde product met dezelfde voorwaarden aan voor een lagere prijs? Dan betalen we jou het verschil terug – beloofd!
Inspiratie slaapkamer vloer
Inspiratie slaapkamer vloer

Inspiratiebrochure Vloeren FloorHouse

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL