Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Ondervloeren

Het belang van ondervloeren mag niet onderschat worden – ook ziet u ze na het plaatsen van de nieuwe vloer niet meer. Bij een zwevende plaatsing van parket, laminaat, kurk en click-vinyl adviseren wij er altijd een ondervloer onder te leggen* om krakende geluiden tijdens het lopen te vermijden en de vloer extra te beschermen. Meer lezen:
28 product(en) gevonden

  De voordelen van ondervloeren


  Ondervloeren zorgen voor dampdichtheid, thermische isolatie of goede warmtegeleiding voor vloerverwarmingssystemen, geluidsdemping ten opzichte van doorgangsgeluiden (hoorbaar voor uw onderburen) en reflectiegeluiden (te horen in de kamer waar u zich bevindt) en extra bescherming van uw nieuwe vloer. Het is dus zeer belangrijk om voor de gewenste vloerbedekking ook de juiste ondervloer te kiezen.

  Ondervloeren voor egalisatie


  Een extra egalisatie van de ondergrond tot 3 mm is bijvoorbeeld mogelijk met de FELT 10 bruin. Indien de vloer gelijkvloers en/of op een nieuwe chape gelegd zal worden, raden wij aan onder de ondervloer een dampscherm te leggen om schade door opstijgend vocht te voorkomen. Maar let op: Sommige ondervloeren hebben een reeds geïntegreerde dampscherm, zoals de BerryAlloc Endurance.

  Extra geluidsdemping


  Een geluidsdemping, bv. in appartementsgebouwen, wordt vooral bereikt door het leggen van de SUPER SILENCE groen. Deze krijgt de beste beoordelingen ten opzichte van de isolatie van doorgangsgeluiden alsook reflectiegeluiden. De SILENT PLUS ZWART is een heel goede allrounder, in prijs/kwaliteit de beste in ons ondervloeren gamma.

  Speciale ondervloeren voor LVT


  LVT planken of -tegels hebben een zeer egale ondergrond nodig en een onderlaag die zeer drukbestendig is. Waarom? LVT vloeren bestaan volledig uit een kunstmatig materiaal dat lang niet zo flexibel is dan hout. Om schade aan de planken door kleine oneffenheden of een niet 100% egale ondergrond te voorkomen, is er dus een speciale ondervloer voor nodig die wel tegen deze omstandigheden werken kan.

  * Sommige vloeren hebben reeds geïntegreerde onderlagen, zoals van Wicanders de Authentica en Designcomfort collectie of de Hydrocork vloeren met PrimoFloor kwaliteitslabel.
  Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL