Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Contacteer ons.
Laden
Bezig met toevoegen...

Vloeren voor de badkamer

Je badkamer is zoveel meer dan een plek om je te wassen. Oké, hygiëne staat nog altijd voorop. Maar je wil er ook ontspannen, jezelf verzorgen, languit in bad de krant lezen ... Kortom, een fijne sfeer scheppen. Ook badkamer vloeren spelen in op de trend naar onthaasting en gezelligheid. Het aanbod is dan ook gigantisch. We werpen er voor jou ons licht op.
Inspiratie badkamer vloeren
Inspiratie badkamer vloeren

Welke vloer is geschikt voor de badkamer?

Het zal je misschien verbazen, maar de traditionele (keramische) tegel is lang niet de enige mogelijkheid. Ook hout, laminaat, pvc, kurk en andere materialen komen in aanmerking. Op voorwaarde dat ze aan een aantal eisen tegemoetkomen. Badkamer vloeren moeten bestand zijn tegen vocht, het risico op ‘uitschuivers’ beperken, en makkelijk schoon te maken zijn.
Benieuwd naar de soorten badkamervloeren en hun kenmerken? Duik in ons lijstje!

Tegels

Keramische tegels en natuursteen hebben hun looks mee. Het zijn ook robuuste materialen met een lange levensduur. De keerzijde? Het prijskaartje, de glibberigheid en het koude gevoel als je er blootvoets op loopt. Gelukkig zijn er tegels met dezelfde uitstraling, maar dan met kenmerken die beter passen bij de badkamer.
Een voorbeeld daarvan: laminaattegels. Ze bootsen het reliëf van echte stenen vloeren of parket na. Je plaatst ze in een handomdraai. Ze voelen warm aan. En het onderhoud is een fluitje van een cent.
Ook Rigid-tegels zijn geknipt als badkamervloer. Stabiel, warm, opgewassen tegen vocht, krassen en vlekken, geluiddempend, eenvoudig te plaatsen ... Kroon op het werk: qua stijl vind je vast je gading. Van tegels die amper te onderscheiden zijn van natuursteen, tot tegels die eruitzien als parket of met een stoere betonlook.

Pvc

Pvc- of vinylvloeren (ook click-vinyl) zijn super veelzijdig en een excellente keuze voor de badkamer. Ze kunnen tegen meer dan een stootje en een spatje, want ze zijn 100 procent bestand tegen damp, vocht en water. Ze voelen ook aangenaam aan je blote voeten. Gedaan met uitglijders ook: op een badkamervloer in pvc of vinyl hoef je niet te vrezen voor slipgevaar. Wat nog? Ze geven geen krimp bij wisselende temperaturen en vochtigheidsgraden. Reinigen doe je gewoon met een natte doek.
Bij dit type vloer is het wel essentieel dat de ondervloer perfect egaal is.
Toemaatje: click-vinyl biedt eindeloze mogelijkheden op het vlak van stijl, motieven en afwerkingen.

Parket

Massief houten parket is prachtig, vooral door de naturelle looks en de warme uitstraling. Maar het is jammer genoeg gevoelig voor vocht. Alleen parket met een hoge duurzaamheidsklasse en watervaste verlijming komt in aanmerking. Zelfs als parket is afgewerkt tegen vochtindringing, blijft het opletten geblazen.
Het alternatief? Rigid-parket, volledig gemaakt van hout en natuurlijke harsen. En met een onklopbare dichtheid en afwerking die vuil, vocht, druk en krassen weert als geen ander. Rigid-parket is ecologisch, comfortabel en ‘woongezond’. Je krijgt er nog een levenslange garantie bij ook.

Kurk

Kurken vloeren in de badkamer, kan dat? Jazeker! Maar enkel verlijmd. Dit natuurmateriaal is door zijn uiterlijk en aanvoelen een echte meerwaarde in je badkamer. Héél aangenaam, omdat kurk de omgevingswarmte goed opneemt en lang vasthoudt. Een uitstekende geluiddemper – perfect als je houdt van stilte in de badkamer. En bovenal: van nature waterafstotend. Met de juiste behandeling weert kurk ook vlekken.
Kurktegels zijn ook simpel te plaatsen en schoon te maken. Geen fan van de typische kurklook? Wees gerust: er zijn zoveel soorten kurktegels dat jouw favoriet er vast bij zit.

Rigid

We stipten het hierboven al aan: Rigid is het nieuwste neusje van de zalm. Net als click-vinyl kun je Rigid eenvoudig over een bestaande vloer plaatsen. En net als parket voelt Rigid warm en natuurlijk aan. Deze vloeren zijn beschikbaar in een resem kleuren en uitvoeringen. En ze vinken moeiteloos de eisen voor een degelijke badkamervloer af.
Wat alle soorten gemeen hebben? Extreme stabiliteit, een makkelijke plaatsing, een hoge krasweerstand, 100 procent bestand tegen water, een uitstekende geluiddemping en een heerlijk warm aanvoelen.
Of je nu houdt van een lichte tegellook, de uitstraling van een plankenvloer of het robuuste uiterlijk van een gietvloer – je vindt het allemaal in het grote aanbod Rigid-vloeren.

Inspiratie badkamer vloeren
Inspiratie badkamer vloeren

Waarop letten bij de aanschaf van een badkamervloer?

Eén ding is zeker: er zijn heel wat soorten badkamer vloeren. Misschien maakt dat de keuze net moeilijker. Want als zoveel vloeren je badkamer kunnen dienen, hoe neem je dan de juiste beslissing? Onze tips loodsen je in de goede richting.

Welke stijl?

Klassiek, romantisch, minimalistisch, tijdloos, landelijk ... je badkamervloer moet passen bij de stijl die jij voor ogen hebt. Vloeren met een natuurlijke uitstraling of de looks van hout ogen altijd warm. Ze sluiten goed aan bij de landelijke of romantische stijl.
Liever strak en sober? Dan zijn Rigid-tegels of click-vinylvloeren je bondgenoot. Ze bestaan in een veelheid aan tinten. En ze zien er – als je dat wenst – haast naadloos uit. Een beetje zoals een gietvloer of betonvloer.
Kurk voelt zich thuis in veel interieurstijlen. Van heel warm, naturel en sereen, tot donkere tinten en opvallende motieven voor de durvers.
Hou bij de keuze van je vloer ook rekening met je badkamermeubels. De ene heeft graag contrast, de andere verkiest ton sur ton met minimale nuances.
Laat je inspireren door voorbeelden van knappe badkamers, maak eventueel een moodboard, en gebruik dat als vertrekpunt om je badkamer te vloeren in je gedroomde stijl.

Geschikte ondervloer

Elke vloer heeft unieke kenmerken en vereisten, ook als het aankomt op de ondervloer. Geen specialist in de materie? Wij wel. Laat je gerust bijstaan door de FloorHouse-specialisten om de juiste ondervloer te vinden.

Onderhoudsvriendelijke vloer

Een mooie badkamervloer is één ding. Om er zo lang en zo veel mogelijk van te genieten, wil je het onderhoud beperken. De ene vloer is al onderhoudsvriendelijker dan de andere. Maak je graag snel en simpel schoon? Besteed dan voldoende aandacht aan het vereiste onderhoud. Sommige vloeren maak je in een handomdraai proper met een natte doek, andere vergen wat meer inspanning en specifieke producten.

Veiligheid

Natte badkamervloeren kunnen valpartijen veroorzaken, vooral omdat je er vaak met je blote voeten op loopt. Gepolierde betonvloeren of keramische tegels worden al snel gevaarlijk glad. Wil je toch per se een tegel? Kies er dan eentje met een wat ruwer oppervlak.
Sommige vloeren hebben een speciale antisliplaag. Ook vloeren met reliëf in het oppervlak (embossing) of voegen houden je met beide voeten op de grond.
Inspiratie badkamer vloeren
Inspiratie badkamer vloeren

Inspiratiebrochure Vloeren FloorHouse

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL