Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Plinten

Voor een mooie afwerking van uw nieuwe vloer

Bij FloorHouse vindt u ook de passende plinten voor een mooie afwerking van de nieuwe parket-, laminaat- click-vinyl of kurkvloer. Gedeeltelijk worden deze door de fabrikant in bijhorende decoren en houtafwerkingen aangeboden. U kunt ook steeds de de detailpagina van uw droomvloer raadplegen en daar de passende toebehoren bekijken.

Meer lezen over plinten...
3468 product(en) gevonden

  Hoogte (mm)

  Toon alle… Inklappen

  Breedte (mm)

  Dikte (mm)

  Toon alle… Inklappen
  Image title

  Waarom moeten er plinten geplaatst worden?


  Een vloer beweegt. Afhankelijk van de temperatuur- of luchtvochtigheidsverschillen die in een ruimte gedurende het jaar heersen, kan een vloer krimpen of uitzetten. Tijdens de plaatsing van de vloer wordt er dus rekening gehouden met uitzetvoegen langs de muren. Plinten zorgen ervoor dat de overgang van de vloer naar de muur schoon wordt afgewerkt en er noch vuil noch vocht via de uitzetvoegen schade kunnen aanrichten aan de vloer. Voornamelijk vloeren met een natuurlijke drager van MDF zouden daaronder moeten lijden.

  Wat voor plinten zijn er?


  Veel fabrikanten bieden voor hun vloerengamma ook passende toebehoren aan. Dat wil zeggen dat er plinten verkrijgbaar zijn in het passende decor of dezelfde houtafwerking zoals de vloer. De randafwerking past op deze manier perfect bij de geplaatste vloer en zorgt zo voor een mooi, uniform eindresultaat. Indien er geen passende plinten bestaan, kunt u steeds ook schilderplinten kiezen. De witte basis past perfect tot alle vloeren en kan – indien gewenst – zelfs in de kleur van uw muur geschilderd worden.

  Daarenboven heeft u de keuze uit een groot aantal vormen en afmetingen. U kunt kiezen tussen lage scotia plinten, hoge plinten, moderne parketplinten en specifiek gevormde plinten. Er zijn zelfs afdekplinten (=cover) die over bestaande plinten geplaatst kunnen worden zonder deze te beschadigen.

  Hoe worden plinten geïnstalleerd?


  Voor de installatie zijn er verschillende mogelijkheden. De snelste manier om standaard plinten te installeren is het verlijmen op de muur. Reken een busje montagelijm per 10 à 11 lopende meter plint. Maar uiteraard kunt u ook met clipsen werken. Deze worden met een afstand van 30cm tussen elkaar aan de muur geschroefd. De plinten kunnen dan heel eenvoudig eraan geklikt worden. Kies zeker de plinten en de clipsen van dezelfde leverancier om problemen tijdens de installatie te voorkomen. Deze clipsen zijn ook online bij FloorHouse verkrijgbaar.
  Raadpleeg altijd voor meer informatie de productdetailpagina van de gewenste plint. 
  Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL