Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Contacteer ons.
Laden
Bezig met toevoegen...

Ecologie en duurzaamheid

Ecologie en duurzaamheid worden alsmaar belangrijker. Terecht: er is maar één aarde en die is niet onuitputtelijk. Onze impact op de natuur is te groot. Daaraan moeten en kunnen we iets doen om een leefbare planeet na te laten aan onze kinderen. Elke stap in de goeie richting telt. Dat beseffen we bij FloorHouse maar al te goed ...


FloorHouse gaat groen

Duurzame vloeren? Niet evident. Het kan nog een pak beter – zowel qua grondstoffen als productieprocessen. Maar FloorHouse zet alvast grote stappen om onze ecologische voetafdruk flink te verkleinen en een woongezonde omgeving te bevorderen:
  • Ons hout draagt het FSC-label, dé garantie voor verantwoord bosbeheer.
  • Vloeren die voor 100 procent uit natuurlijke materialen bestaan.
  • Vloeren die CO2-neutraal of zelfs CO2-positief zijn.
  • FloorHouse recyclageprogramma voor snijresten van rigid- en pvc-vloeren.
Hieronder gaan we daar graag even dieper op in.

Hout uit verantwooFSCrd bosbeheer

De meerderheid van onze houten vloeren hebben een FSC-label, een keurmerk dat wordt erkend en ondersteund door milieuorganisaties zoals WWF en Greenpeace. Het hout komt uit verantwoord beheerde bossen óf is gerecycleerd. Je kunt deze vloeren dus gerust met ecocheques kopen.

Onze FSC licentiecode: FSC-N002070

Vloeren uit 100 procent natuurlijke materialen

Denk je bij natuurlijke vloeren aan massief houten parket? Logisch, maar er zijn nog veel andere soorten: van rigid parket en bamboe tot kurk. We leggen ze kort hieronder even uit. Wil je toch nog meer info over het product? Klik dan op meer info bij het specifieke thema.

Houten Vloeren - De nieuwe houten Eeuw

Welkom bij FloorHouse, waar we geloven dat houten vloeren de nieuwe standaard zijn voor elegantie en duurzaamheid in elk huis. Onze collectie houten vloeren belichaamt de perfecte combinatie van tijdloze schoonheid en moderne innovatie, waardoor elke ruimte een warme en uitnodigende uitstraling krijgt. Met een breed scala aan houtsoorten, afwerkingen en patronen, bieden wij vloeren die passen bij elke stijl en smaak. Of u nu op zoek bent naar een klassieke eiken vloer of een eigentijdse bamboe vloer, wij hebben de perfecte optie voor u. Ontdek de eindeloze mogelijkheden van houten vloeren en laat uw huis stralen met de tijdloze schoonheid van hout.
Image title

Ecologische vloeren in rigid parket

Rigid parket is dé innovatie van 2022. Deze vloer is een massief samengestelde houten parketplank die alle groene vakjes afvinkt in het productieproces. Resultaat? Een volledig recycleerbare parketvloer van uitstekende kwaliteit en met levenslange garantie. Toemaatje: streng gecontroleerde eco-certificaten die een woongezonde leefomgeving garanderen:
FSC
Image title

Ecologische vloeren in bamboeparket

Bamboe is de ideale grondstof voor ecologische vloeren. De reden? De bamboeplant is al na vijf jaar volgroeid. Bovendien zorgt regelmatig kappen voor een snellere groei van het bamboebos. Door zijn compacte vezelstructuur zet het materiaal nauwelijks uit en krimpt het minder. Bamboe is daardoor harder, stabieler en slijtvaster dan veel soorten hardhout. Kroon op het vloerwerk: een trendy uitstraling dankzij de unieke ‘knopenstructuur’.

Ecologische vloeren in kurk

Ook kurk heeft een groen imago. De grondstof komt van de schors van kurkeik. Die schors wordt met de hand gestript zonder de boom te vellen. Dat strippen is trouwens nog goed voor de groei van de kurkeik. Stel je hoge eisen als het aankomt op ecologie? Dan zit een kurkvloer jouw woning als gegoten.
FSC

CO2-neutrale en CO2-positieve vloeren

Met Binyl Pro is de eerste CO²-neutrale vloer een feit. Bij de productie van deze vloer wordt minder CO² uitgestoten dan een boom kan opslaan. Geen wonder dat deze vloer met grote onderscheiding het Blue Angel eco-keurmerk meekreeg. Er komen ook geen weekmakers of pvc-componenten aan te pas. Natuurlijke materialen – that’s it! Dat verklaart meteen waarom Binyl Pro wordt erkend door het Eco-instituut in Keulen én de hoogste rating krijgt voor indoor luchtkwaliteit (A+).
FSC
Binyl Pro

FloorHouse Recyclageprogramma

Ecovriendelijke vloeren: check. De volgende stap in het verhaal: ons recyclageprogramma dat pvc-snijresten verzamelt en verwerkt tot nieuwe producten zoals industriële vloeren.

Draag jij je steentje bij? Dump de restjes van je pvc-vloer in de verzamelbak die je vindt in alle FloorHouse-winkels.
Let wel: momenteel kunnen we alleen pvc-vloeren recycleren zonder kurken ondervloer. We schakelen ondertussen een versnelling hoger om later ook andere vloeren te recycleren.
FloorHouse Recyclage

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL