Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Ecologie en duurzaamheid

Twee brandend actuele thema’s die met de jaren enkel nog aan belang zullen winnen. En terecht. Er is maar één aarde en die is niet onuitputtelijk. De impact van de mens op de natuur is onmiskenbaar. Het verdere verloop hebben we zelf in de hand en het is onze morele plicht om een leefbare planeet na te laten aan onze kinderen. Elke stap in de goeie richting is van belang. En dat beseffen we ook bij FloorHouse.

Het groene verhaal bij FloorHouse

In de wereld van vloerbedekkingen is duurzaamheid geen evidentie. Zowel op het vlak van grondstoffen als van productieprocessen zijn er veel punten die vatbaar zijn voor verbetering.
Toch willen we bij FloorHouse de nodige stappen zetten om onze ecologische voetafdruk stelselmatig en waar mogelijk te verkleinen en tegelijk ook bij te dragen aan een woongezonde omgeving:
  • Hout uit verantwoord bosbeheer (FSC-label)
  • Aanbod van vloeren bestaande uit 100% natuurlijke materialen
  • Aanbod van CO2-neutrale en zelfs klimaatpositieve vloeren
  • Nieuw: FloorHouse recyclage-programma voor rigid/PVC-snijresten
Hieronder gaan we daar graag even dieper op in.

Hout uit verantwoord bosbeheer

Veel van onze houten vloeren hebben een FSC-label voor duurzaam bosbeheer. Dat betekent dat deze producten gemaakt zijn van hout uit verantwoord beheerde bossen, of van recyclagehout. Alleen hout dat aan de strikte FSC-regels beantwoordt, krijgt dit breed erkende label voor ecologische vloeren. Het FSC-label wordt dan ook ondersteund en erkend door milieuorganisaties zoals WWF en Greenpeace.
Dit betekent ook dat je bij aankoop van een FSC-vloer gebruik kan maken van ecocheques.

Onze FSC licentiecode: FSC-N002070
FSC

Aanbod van vloeren bestaande uit 100% natuurlijke materialen

En dat gaat veel verder dan een massief houten parket.
Image title

Ecologische vloeren in rigid parket

De innovatie van 2022: het parket van de toekomst. Een massief samengestelde houten parketplank, die alle mogelijke groene vakjes afvinkt in het productieproces, 100% recycleerbaar is en kan pronken met toonaangevende eco-certificaten. Met als resultaat een prachtige 100% houten parketvloer met indrukwekkende kwaliteiten én levenslange garantie.


Bamboe

Ecologische vloeren in bamboeparket

Bamboe is de ideale grondstof voor ecologische vloeren. Want de bamboeplant is na vijf jaar al volgroeid, en regelmatig kappen versnelt de groei van een bamboebos. Bovendien is bamboe dankzij zijn unieke knopenstructuur heel trendy, én uiterst slijtvast. Want de compacte vezelstructuur maakt bamboe harder en stabieler dan vele soorten hardhout: ze krimpt minder en zet minimaal uit. Bamboe is dus het hout van de toekomst.

Kurkeik

Ecologische vloeren in kurk

Ook kurk heeft een uitgesproken groen imago. Deze grondstof is afkomstig van de schors van kurkeik. De kurkeik wordt daarbij niet geveld, enkel de schors wordt gestript, maar dat is essentieel voor de groei van de kurkeik. Tot vandaag wordt de kurkschors met de hand geoogst. Een kurkvloer is dus de ideale vloer voor wie hoge ecologische eisen stelt.Aanbod van CO2-neutrale en zelfs klimaatpositieve vloeren

Met Binyl Pro is de eerste CO2 neutrale vloer een feit. Want het produceren van deze vloer stoot minder CO2 uit dan er in een boom kan opgeslagen worden. Deze vloer krijgt dan ook met grote onderscheiding het Blue Angel eco-keurmerk mee. Bovenop worden hier geen weekmakers of pvc-componenten gebruikt. Enkel natuurlijke materialen. Vandaar dat deze vloer ook wordt erkend door het Eco-instituut te Keulen en krijgt hij de hoogste rating voor indoor luchtkwaliteit, namelijk een A+ rating.
Binyl Pro


FloorHouse Recyclage-programma

Een logisch volgend initiatief in dit verhaal is de opstart van een recyclageprogramma. Hierbij verzamelen we PVC-snijresten om opnieuw te verwerken tot producten zoals bijvoorbeeld industriële vloeren. Hoe het werkt?
In al onze winkelpunten komt een verzamelbak waarin je als klant na het leggen van je vloer, je PVC snijresten kan komen deponeren. Momenteel kunnen we enkel niet-samengestelde PVC recycleren (dus PVC-vloeren zonder kurken ondervloer), maar de ambitie is er om in de toekomst ook andere vloeren retour te nemen en te recycleren.
FloorHouse Recyclage

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL