Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Contacteer ons.
Laden
Bezig met toevoegen...

Ontdek ons gamma ecologische vloeren

Bij FloorHouse vinden we het belangrijk dat je vloer niet alleen mooi is, maar ook duurzaam. Onze nieuwe Eco-Floors zijn ecologische vloeren die bovendien watervast, slijtbestendig, onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, antibacterieel, speekselbestendig, veilig voor kinderen en woongezond zijn. Het zijn technologische hoogstandjes die jouw leven nog gezonder, makkelijker en comfortabeler maken.

5 redenen om voor onze Eco-Floors te kiezen

Eco-Floors zijn zoveel meer dan ecologische vloeren. Ze bieden voordelen in elke fase van hun duurzame levenscyclus:

1. Voorzien van eco-attest

Je kan erop rekenen dat onze Eco-Floors gegarandeerd ecologisch zijn. Bij FloorHouse checken we de eco-labels van al onze fabrikanten, zodat wij en vooral jij 100% zeker bent dat je met je aankoop bijdraagt aan een beter milieu. Op onze website geven we steeds duidelijk aan welke vloeren over welke eco-attesten beschikken.

2. 100% recycleerbaar

Onze ecologische vloeren zijn volledig recycleerbaar. Dat geldt trouwens voor al onze rigidvloeren, behalve voor de COREtec-vloeren met kurken onderlaag.
3. Kort transport

Onze eco-vloeren zijn ook duurzaam op vlak van transport. We houden de transportlijnen tussen productie en FloorHouse steeds zo kort mogelijk, voor een minimale voetdruk.
4. Emissie-vrij

Al onze Eco-Floors hebben een A+ label. Dat wil zeggen dat er tijdens de productie van deze ecologische vloeren minder CO2 vrijkomt dan de bomen hebben opgenomen. Ze zijn bovendien heel veilig en zorgen voor een goede luchtkwaliteit, omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten in je huis. Al onze Eco-Floors zijn bijvoorbeeld vrij van ftalaten: chemische stoffen die vloerproducenten soms gebruiken om pvc soepel en flexibel te maken. Je kan dus, letterlijk, opgelucht ademhalen.

5. Geproduceerd zonder chemicaliën

De productie van onze ecologische vloeren is vrij van chemicaliën. Bij vloeren waarvoor lijmen worden gebruikt, zoals samengesteld parket, gebruiken we meestal wel chemicaliën maar deze zijn nooit schadelijk voor mensen.
Alle FloorHouse-vloeren zijn gezond

Ons ecologische gamma Eco-vloeren is groen over de hele lijn, van productie tot de impact bij jou thuis. Maar wist je dat alle FloorHouse-vloeren gezond zijn in gebruik? Vanaf het prille begin vinden wij het belangrijk dat onze klanten genieten van een goede luchtkwaliteit. Daarom bieden we veilige vloeren, die geen schadelijke stoffen uitstoten.

Dat wil zeggen dat ál onze vloeren ftalaten-vrij zijn en een een A+ label hebben. Met het groene gamma Eco-Floors trekken we de lijn gewoon nóg verder door en bieden we duurzame vloeren aan die ook milieuvriendelijker geproduceerd worden. Zo maakt FloorHouse als groene innovator en voortrekker hét verschil in de vloerenmarkt.

Image title

FloorHouse Recyclageprogramma

Ecovriendelijke vloeren: check. De volgende stap in het verhaal: ons recyclageprogramma dat pvc-snijresten verzamelt en verwerkt tot nieuwe producten zoals industriële vloeren.

Draag jij je steentje bij? Dump de restjes van je pvc-vloer in de verzamelbak die je vindt in alle FloorHouse-winkels.
Let wel: momenteel kunnen we alleen pvc-vloeren recycleren zonder kurken ondervloer. We schakelen ondertussen een versnelling hoger om later ook andere vloeren te recycleren.

Benieuwd naar ons duurzame aanbod?

Bekijk ons duurzaam aanbod hier of kom langs in één van onze zeven winkelpunten.

Image title

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL