Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Vloeren voor de woonkamer

Je brengt ongetwijfeld veel tijd door in je woonkamer. Lezen, werken, luieren, vrienden ontvangen, tv-kijken ... het is de plek waar je je graag terugtrekt na een hectische dag. Logisch dat je veel aandacht besteedt aan de inrichting van je living.
De woonkamervloer speelt daarbij een sfeerbepalende rol. Hij kan de ruimte groter of net knusser doen lijken. Het geluid dempen en warme voeten garanderen. En als je een slimme (onderhoudsvriendelijke) keuze maakt, je nog gedoe besparen ook.
Loop je wat verloren in het grote aanbod vloeren voor de woonkamer? FloorHouse wijst je de weg.
Inspiratie woonkamer vloer
Inspiratie woonkamer vloer

Soorten vloeren voor de woonkamer

Zoek je een woonkamervloer voor een nieuwe woning, of wil je je huidige vloer vervangen? In een nieuwbouw kun je nog alle kanten uit; bij een verbouwing geef je misschien de voorkeur aan een vloer die je over je bestaande vloer kunt leggen. Denk daaraan voor je knopen doorhakt.
Vraag je ook af welke stijl het beste bij jou past: een vloer die warm overkomt, of net eentje die strak oogt. Laat je de vloer graag doorlopen naar de keuken of ga je voor contrast?
Tot slot wegen ook praktische aspecten door. De ene vloer biedt onderhoudsgemak, terwijl de andere wat meer inspanning vraagt. En waar je sommige vloertypes moeiteloos zelf legt, vragen andere kennis van zaken of professionele hulp.
Laten we even inzoomen op populaire woonkamervloeren en hun eigenschappen.

Laminaat

Laminaat is een allrounder met sterke troeven. Onverslijtbaar, in een handomdraai proper, beschikbaar in talloze stijlen en formaten ... Dol op een houtlook, maar geen budget voor een massieve parketvloer? Dan is laminaat een goed alternatief.
Er bestaan laminaatvloeren met een heel naturelle look, amper van echte parket te onderscheiden. Zelfs een laminaatvloer in visgraatmotief behoort tot de mogelijkheden.
Wist je dat er ook laminaatvloeren in tegelformaat zijn? Ideaal als je een strakkere uitstraling wil – bijvoorbeeld een ‘cementlook’. Of een tegel die uiterlijk amper verschilt van natuursteen, maar dan wél met een warm voetgevoel. Ook het plaatsingsgemak is mooi meegenomen, dankzij klikbare planken en tegels.

Pvc/click-vinyl

Al een pvc- of vinylvloer in je living overwogen? Bij FloorHouse vind je heel wat soorten click-vinyl in een resem stijlen en met een kwaliteitsvolle toplaag. Van tegels tot planken. In een hypermoderne of klassieke stijl. Of met dessins die van je woonkamervloer een eyecatcher maken.
Dankzij het kliksysteem leg je ze in een handomdraai – zelfs als je geen handige harry bent. Spelende kinderen en/of huisdieren? Wees gerust: click-vinyl kan tegen een stootje. Zelfs morsen met eten of drinken bezorgt je geen hoofdbrekens. En als je graag blootsvoets rondloopt, leg je click-vinyl gewoon op vloerverwarming.

Parket

Een parketvloer in je living betekent instant sfeer. Mozaïek, kopshout, volmassief ... in Franse eik, wengé, teak of afzelia ... gerookt, gezandstraald, geborsteld ... de keuze is even massief als de kwaliteit. Tel daar nog bij dat er veel afwerkingsmogelijkheden zijn – van vernis tot olie.
Bang voor vlekken? Met passende producten kun je parket prima voeden en beschermen, want voorkomen is beter dan genezen. In het slechtste geval kun je de vloer opschuren en weer als nieuw maken.
Bij parket leggen komt wel wat werk en kennis van zaken kijken. Weet ook dat je de legrichting van de planken niet lukraak mag kiezen. Met de juiste tools en ons professionele advies lukt het jou vast om je parket te leggen als een pro. En anders reken je in alle gemoedsrust op onze plaatsingsdienst.

Rigid/Rigid-parket

Liever een alternatief voor parket? Dan zijn Rigid-vloeren een aanrader. Ze ogen en voelen even warm, en garanderen een eenvoudige plaatsing. Bovendien blinken Rigid-vloeren uit op het vlak van duurzaamheid – in de brede betekenis van het woord. Zo zijn ze 100 procent waterproof, extreem stabiel en geluiddempend. Krassen, vlekken, huishoudelijke ongelukjes? Maak je geen zorgen, Rigid-vloeren zijn super robuust en komen met een levenslange garantie.
Hoe ze eruitzien? Precies zoals jij dat wil. Van schijnbaar naadloze tegels die wat weg hebben van een gietvloer. Tot planken met een toplaag in kurk, een visgraatmotief of natuurlijke houtlook.

Tapijt

Vasttapijt is zonder twijfel de warmste woonkamervloer. Ook op het vlak van geluiddemping kan maar weinig tippen aan tapijt. Dit type vloerbekleding had lang een ietwat oubollig imago, maar is ondertussen weer in opmars. Als je kiest voor een tapijt van goede kwaliteit (let op textuur en dichtheid!) dat makkelijk te reinigen is, maak je zeker een prima keuze.
Toch zijn er enkele aandachtspunten: hoe langer de haren, hoe lastiger het onderhoud. Heb je huisdieren die veel haren verliezen? Dan ga je vaker je stofzuiger moeten bovenhalen. Ook als je gevoelig bent voor de huisstofmijt, kan een tapijt je parten spelen.

Tegels

Ga je voor keramische of natuursteentegels als vloer voor de woonkamer? Dan heb je legio soorten en kwaliteiten om uit te kiezen – letterlijk voor elk wat wils. Tegels ogen net zo modern, klassiek, chic of rustiek als jij dat wenst.
Als je een kwaliteitsvolle tegel in huis haalt, ben je zeker van een vloer die heel lang meegaat en een flinke esthetische meerwaarde biedt. Let er wel op dat het oppervlak bestand is tegen vuil, vet, vocht enzovoort. En denk eraan: een tegel is een tikje kil. Bovendien vereist een perfect plaatsing echt vakmanschap, wat een belangrijke impact heeft op je budget.

Nieuw: FloorHouse Roomviewer

Nu een grote selectie vloeren in 360° bekijken dankzij onze roomviewer.
Inspiratie woonkamer vloer
Inspiratie woonkamer vloer

Aandachtspunten vloer in living

Ze kwamen hierboven al mondjesmaat aan bod: de aandachtspunten van woonkamervloeren. We zetten de gewichtige zaken nog eens op een rijtje. Zo pik jij er straks makkelijk de juiste vloer uit.

Onderhoud

Je woonkamer wordt intensief gebruikt. Waar er veel voeten (en poten) over de vloer komen, geef je het best voorrang aan onderhoudsgemak en robuustheid. Gladde vloeren in kunststof of Rigid zijn makkelijker om te reinigen dan een ruwe natuursteenvloer met voegen – dat spreekt voor zich.

Krasbestendigheid

Zelfs als je geen houseparty’s geeft, moet je vloer bestand zijn tegen krassen en hoge hakken. Vloeren als laminaat, Rigid, click-vinyl en kurk laten zich hierdoor niet kisten.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is aangenaam, energiezuinig, veilig en comfortabel. Je bespaart er geld én ruimte mee. Als je dit type verwarming kiest, moet je vooraf nagaan of je nieuwe vloer ermee samengaat. De meeste vloeren komen ervoor in aanmerking, maar er zijn wel verschillen op het vlak van warmtegeleiding. Vraag bij twijfel altijd eerst advies. Zo ben je zeker dat jouw nieuwe woonkamervloer een goede match is met vloerverwarming.


Wat voor kleur vloer in de woonkamer?

Vloertype gekozen? Dan geven we je graag nog wat tips rond de kleurkeuze. Een bleke vloer doet je woonkamer groter ogen, zeker in combinatie met lichte wanden. Een donkere vloer (in samenspel met warme meubelkleuren en veel textiel) zorgt voor een knussere sfeer. Als je vloer en plinten dezelfde kleur hebben, vergroot dat het ruimtelijk effect. Omgekeerd geldt dat je vloer kleiner lijkt als je plinten dezelfde kleur hebben als je muren.
Inspiratie woonkamer vloer
Inspiratie woonkamer vloer

Inspiratiebrochure Vloeren FloorHouse

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL