Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Contacteer ons.
Laden
Bezig met toevoegen...

Zelf parket schuren? Een fluitje van een cent met ons advies!

Heeft je houten vloer een opknapbeurt nodig? Dan is het tijd om je parket te schuren. Met de juiste tools en bijbehorend advies breng je dat karwei tot een goed einde.

Bij FloorHouse kun je alle nodige toestellen huren:
  • Woodmaster voor de grote oppervlakken
  • Sideboy om tot tegen de kanten te schuren
  • Woodboy om de grove schuurstroken fijn en glad te maken
En er is meer: we geven jou een gedetailleerde demonstratie om met kennis van zaken de klus te klaren. Reserveer je toestellen en demo.

Zelf parket schuren: zo pak je het aan

Een schuurmachine huren is één ding. Ermee aan de slag gaan nog iets anders. Daarom leggen we de werkwijze stap voor stap uit. Zo geef je zelfs parket vol krassen en vlekken een tweede leven.

Stap 1: de voorbereiding

Maak de ruimte volledig leeg en stofzuig de vloer grondig. Zo voorkom je dat losliggende steentjes of spijkers krassen veroorzaken of het schuurtoestel beschadigen. Ga zachtjes met een schildersmes over de vloer om uitstekende spijkerkopjes op te speuren. Verwijder ze of sla ze met een drevel dieper in het hout.

Stap 2: parket grof schuren

Beweeg de Woodmaster in een schuine baan van 45 graden over de vloer om hem grof te schuren. Doe dat telkens in dezelfde (lengte)richting. Na enkele stroken parket schuren zie je al een glimp van het eindresultaat. Denk eraan om de schuurtrommel aan het einde van een strook meteen omhoog te houden: een stilstaande Woodmaster baant zich anders al snel een weg in het hout. Over stof hoef je je geen zorgen te maken: de stofzak van de Woodmaster zuigt het grotendeels op.

Stap 3: kanten grof schuren

Om de kanten grof te schuren is de Sideboy je beste bondgenoot. Je bereikt er feilloos moeilijk bereikbare plekjes mee, zelfs onder hangende radiatoren. Voor de allerkleinste hoeken en kanten komt een parketkrabber of driehoekschuurmachine van pas.

Stap 4: afwerking van parket schuren

Met de Woodboy schuur je moeiteloos minieme krassen weg om je vloer zo glad als een biljartlaken te maken. Je manoeuvreert het toestel zelfs makkelijk tot tegen de buitenranden van je parketvloer.

Stap 5: parketvloer schoonmaken

Het harde labeur van zelf parket schuren zit erop. Nu nog even de vloer stofzuigen en schoonmaken met een zachte, lichtjes vochtige doek. Je parketvloer heeft opnieuw zijn glorie van weleer.

Download je gratis exemplaar van de parketgids.

Vraag vandaag nog uw gratis exemplaar aan: De FloorHouse Parketgids. Met tips en trucs over parket en het zelf plaatsen ervan.

Andere artikels over Parket

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL