Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Contacteer ons.
Laden
Bezig met toevoegen...

De geknipte vloer voor de hal

Je hal zet de toon voor de rest van je interieur. Wie bij jou over de vloer komt, werpt er meteen zijn – kritische – blik op. Hoe zorg je ervoor dat je gangvloer een goede indruk maakt, zonder te buigen voor intensief gebruik? Want een steentje in je schoen, de besmeurde poten van je viervoeter of een natte paraplu mogen geen blijvende sporen nalaten.
We nemen je mee op een trip doorheen verschillende vloeren voor de hal. Welke zie jij zitten?
Inspiratie hal vloeren
Inspiratie hal vloeren

Aandachtspunten voor de vloer in de gang

De vloer in je hal moet aan heel wat voorwaarden voldoen. Mooi om te zien, bestand tegen van alles en nog wat, simpel schoon te maken, noem maar op. Hij moet vooral veel passage aankunnen – van vuile gympen tot puntige hakken.
De gang is vaak ook de lievelingsplek om dingen op te hangen ... of neer te gooien. Maar paraplu’s, boekentassen en andere spullen kunnen krassen of vlekken veroorzaken. Je kiest dus het best een vloer die tegen klodders en spetten kan.
Dit zijn de eigenschappen die je halvloer moet afvinken:

Bestand tegen vocht

Met een waterbestendige vloer hoef je je geen zorgen te maken over een spatje regen of ander vocht. Het ene materiaal kan er al beter tegen dan het andere. Ga goed na of je nieuwe gangvloer waterproof is. Er bestaan 100 procent waterbestendige soorten die je zelfs in de badkamer kunt leggen. Denk aan bepaalde types laminaat, click-vinyl en Rigid.

Opgewassen tegen krassen

Een krasvaste vloer is een must in de hal. Hij weerstaat de nagels en klauwen van je huisdieren, en biedt door zijn hardheid (of harde toplaag) ook het hoofd aan puntige voorwerpen. Ook als je je meubels verschuift of met zand aan je schoenen binnenstapt, kunnen krasjes ontstaan. Geen enkele vloer is er perfect bestand tegen, maar bepaalde types zijn zo slijtvast dat krassen weinig kans maken.
Wat je zelf kunt ondernemen om beschadigingen te voorkomen:
  • Plaats viltjes onder de poten van je meubels.
  • Leg een leuke schoonloopmat aan de voordeur.
  • Onderhoud je vloer op de juiste manier en met de juiste producten.

Onderhoudsgemak

Is je bezoek al onderweg en je vloer nog vies of stoffig? Een onderhoudsarme vloer is in een mum van tijd weer spic en span. Voor minimaal poetsen en optimaal woonplezier geef je de voorkeur aan een vloer die je gewoon kunt stofzuigen en met een vochtige dweil afnemen.

Harmonie

Als je hal een aparte ruimte is, mag de vloer best verschillen van die in de rest van je huis. Al raden we je zeker aan om voor een harmonieus geheel te zorgen, met ruimtes die dezelfde sfeer uitstralen. In een open hal is dat nog belangrijker. Laat de vloer eventueel doorlopen in de leefruimte om visuele eenheid te creëren. Een rustig, ruimtelijk geheel is je winst.
Inspiratie hal vloeren
Inspiratie hal vloeren

Soorten gangvloeren

Er zijn heel wat materialen die in aanmerking komen voor de vloer van je hal. Ziehier een overzicht van populaire keuzes.

Tegels

Tegels in natuursteen of keramiek geven je hal een knappe uitstraling. Klassiek, chic, landelijk ... om het even wat jij maar wil. Een tegelvloer is ook hygiënisch en vraagt weinig onderhoud. Waar je wél op moet letten: de voegen kunnen al snel vies ogen. Schaf tegels aan met een weinig poreus oppervlak, want die zijn minder gevoelig voor vlekken. Als je graag op blote voeten of sokken loopt, voelt een tegelvloer kil aan – ook iets om in overweging te nemen.

Laminaat

Laminaat is de gedroomde vloer in de gang. Mooi, functioneel, bestand tegen weer en wind, makkelijk te plaatsen en te reinigen ... wat wil je nog meer? O ja, warm aan de voeten! En beschikbaar in zoveel kleuren, motieven en formaten dat iedereen iets naar zijn smaak vindt. Met de juiste toplaag houdt een laminaatvloer ook goed stand tegen krassen.
Geen zin in een houtlook? Wees gerust, er zijn ook laminaattegels die eruitzien als natuursteen of zelfs een moderne cementvloer.

Rigid

Een Rigid-vloer in de hal is ook een uitstekend idee. Je plaatst de planken even makkelijk als een laminaatvloer. En net zoals parket voelt een Rigid-vloer warm aan je voeten. Qua kleuren en uitvoeringen is de keuze gigantisch. Licht of donker? Tegels of visgraat? Je vindt het allemaal in het Rigid-assortiment. De extra troeven van Rigid als gangvloer zijn mooi meegenomen. Van 100 procent waterbestendigheid en een hoge krasweerstand, tot puike geluiddemping en een levenslange garantie.

Parket

Met parket haal je een echt natuurproduct in huis. Comfortabel, warmte-isolerend en een streling voor het oog. Er bestaan verschillende soorten parket zoals massief, halfmassief en fineer. Het verschil zit hem in de samenstelling en de dikte van de lagen. En dan zijn er nog de talloze houtsoorten, afwerkingen en formaten.
Voor je hal kies je het best een parketvloer die robuust en slijtvast is. Denk eraan dat houten vloeren niet tuk zijn op vocht, en gevoelig zijn voor vlekken. Als je een parketvloer legt in de hal, kun je de vlekbestendigheid verbeteren met vernis. Zo’n laagje bovenop het hout sluit de vloer netjes af. Toch iets gemorst of met natte voeten binnengewandeld? Reinig het meteen om blijvende sporen te vermijden.
Of je kiest voor Hywood Rigid Parket, zeker een prima optie voor je hal. Deze revolutionaire vloer verzoent de charme en warmte van hout met de robuustheid en het gebruiksgemak van Rigid. Nog makkelijk te plaatsen, 100 procent recycleerbaar en met levenslange garantie ook.

Inspiratie hal vloeren
Inspiratie hal vloeren

Inspiratiebrochure Vloeren FloorHouse

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL