Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Contacteer ons.
Laden
Bezig met toevoegen...

Landelijke vloeren

De landelijke stijl kent veel variaties – van klassiek en cottage tot modern en tijdloos. Gemene delers? Rust, warmte en natuurlijke materialen zoals hout, riet, staal en textiel. Qua vloeren in de landelijke stijl kun je veel richtingen uit, al zijn parket en natuursteen wel voltreffers. Ook andere materialen lenen zich tot deze stijl, zolang ze maar mooi zijn afgestemd op de rest van je interieur.
Inspiratie landelijke vloer
Inspiratie landelijke vloer

Kenmerken van een landelijke vloer

Landelijke vloeren hebben een authentieke uitstraling. Ze zijn gemaakt van natuurlijke – of natuurlijk uitziende – materialen. Kenmerkend zijn kleine ‘imperfecties’ zoals noesten in hout, ruwe voegen of tegels met kleurnuances. Ook het legverband kan bijdragen tot een landelijke look. Denk aan parket in visgraatmotief of tegels in wildverband. De afwerking is vaak wat minder ‘gepolijst’ dan bij moderne vloeren.

Kleuren

Op het vlak van kleuren voeren zachte tinten de boventoon. Warm wit, crème- of zandkleur, lichtbruin, lichtgrijs ... Ga voor subtiele kleuren die een warm gevoel en een gezellige sfeer oproepen.
Zijn je meubels en decoratie al licht? Dan kun je gerust een donkere vloer leggen. Zelfs vloeren met sprekende motieven doen de landelijke stijl eer aan. Retrotegels en klassieke patroontegels zijn daarvan mooie voorbeelden.

Materiaal

Met stip op 1: hout, het natuurmateriaal bij uitstek. Planken met knoesten, barsten of oneffenheden geven je interieur karakter. Zeker als je kiest voor wat bredere planken, verouderd of verweerd hout. Ook een vergrijsde of gewhitewashte afwerking versterken de landelijke sfeer.
Natuursteen zoals blauwe hardsteen, Bourgondische dallen, castle stones en leisteen zijn ook typisch landelijke vloeren. Hoewel ze wat killer aanvoelen, passen ze perfect in een landelijk interieur dankzij getrommelde of geborstelde bewerkingen, karaktervolle patine of ‘schoonheidsfoutjes’.
Laat je budget geen echte parket of natuursteen toe? Dan zijn er legio alternatieven. Rigid-tegels, laminaat, click-vinyl en kurk.
Inspiratie landelijke vloer
Inspiratie landelijke vloer

Populaire vloeren landelijke stijl

We stipten ze hierboven al kort aan. Hieronder ontdek je meer over de kenmerken van enkele landelijke vloeren.

Parket

Houten vloeren zijn een klassieker in een landelijk interieur. Je vindt parket in de uiteenlopendste houtsoorten en technieken, met afwerkingsmogelijkheden bij de vleet. Een kant-en-klare parketvloer is al afgewerkt met olie of vernis. Maar je kunt evengoed onbehandelde planken kopen en ze afwerken in een kleur naar keuze. En dan kies je ook nog uit varianten die geborsteld of gerookt zijn, verouderd of met de hand geschraapt, noem maar op. Zie je door de bomen het bos niet meer? Bij FloorHouse reken je op persoonlijk advies.

Landelijke vloertegels

Betaalbare en onderhoudsvriendelijke alternatieven voor natuursteen zijn landelijke vloertegels of planken in laminaat, click-vinyl en Rigid:

Laminaat landelijke stijl

Het grote voordeel van laminaat in de landelijke stijl is dat het zich moeiteloos ‘vermomt’ als parket. Zeker als je kiest voor een soort met extra brede planken, in een visgraatmotief, of met realistische voegen, imperfecties en oppervlakteafwerkingen. Er bestaan bovendien verschillende kwaliteiten zodat je altijd het passende laminaat vindt volgens het beloop in de ruimte. Met de juiste producten is het onderhoud een fluitje van een cent. En je plaatst laminaat in een mum van tijd dankzij het simpele kliksysteem.

Click-vinyl landelijke stijl

Ook click-vinyl is een meerwaarde in je landelijke interieur. Het materiaal is beschikbaar in tegels en planken. Nu eens met de warme uitstraling van hout, dan weer met de subtiele looks van een natuursteen. Waar een échte natuursteen soms wat onrustig oogt door de onderlinge verschillen, is click-vinyl net heel uniform – geknipt als je houdt van harmonie. Het materiaal voelt bovendien warm en comfortabel aan je voeten, biedt prima akoestische isolatie en weerstaat zelfs intensief huishoudelijk gebruik.

Rigid landelijke stijl

Rigid-vloeren zijn het summum van veelzijdigheid. Ze combineren de warme uitstraling van parket met het plaatsings- en onderhoudsgemak van laminaat. Er bestaan Rigid-planken met natuurgetrouwe houtlooks, met een zachte toplaag in kurk, of met visgraatmotief. En ook landelijke vloertegels in Rigid die kalksteen nabootsen of met een toplaag die het ruwe uiterlijk van een natuursteen imiteert. En dat alles met flink wat extraatjes zoals water- en vlek bestendigheid, uitstekende geluiddemping en een hoge krasweerstand.


Ons aanbod landelijke vloeren

FloorHouse heeft een gigantisch aanbod vloeren in de landelijke stijl. Van massieve parketvloeren in Franse eik, merbau, notelaar, wengé en teak, tot bamboe, esdoorn, grenen en meer. Verder ook ontelbare alternatieven voor parket: van laminaat en click-vinyl tot Rigid. Wedden dat je bij ons je gading vindt?
Inspiratie landelijke vloer
Inspiratie landelijke vloer

Inspiratiebrochure Vloeren FloorHouse

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL