Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...
Onze professionele plaatsingsdienst: Uw garantie voor een zorgeloze plaatsing van uw vloer.

Rigid vloeren: De nieuwste generatie vloeren en tegels

Net als click-vinyl kunnen de rigid vloeren perfect in badkamers en keukens geplaatst worden. Dit kan zelfs direct over een reeds bestaande harde vloer (keramische tegel, chape). Rigid vloeren voelen net als parket heel warm aan. En net zoals bij laminaat kunnen de planken heel makkelijk geplaatst worden. Ontdek nu bij FloorHouse het grote assortiment revolutionaire vloeren met een grote waaier aan voordelen.

Nieuw: FloorHouse Roomviewer

Nu een grote selectie vloeren in 360° bekijken dankzij onze roomviewer.

Doe het zelf: Rigid

Bekijk hier onze nieuwste "doe het zelf" film over het correcte plaatsen van een rigid vloer - als planken vloer, tegel of in visgraatmotief. Vind alle informatie over de samenstelling van een rigid vloer, de benodigdheden voor de plaatsing en een goed uitgelegde stappenplan om er zelf mee aan de slag te gaan.

Titel van de pagina

Zo kiest u een kwaliteitsvolle rigid vloer:

Er zijn drie parameters die de kwaliteit en daarmee ook de prijs van een rigid vloer bepalen:
 • De dikte van de toplaag bepaalt hoe sterk de slijtlaag van de gekozen rigid vloer is. Dat wil dus zeggen dat een vloer meer bestand tegen intensief gebruik heeft hoe dikker zijn toplaag is. Er zijn rigid vloeren met een toplaag van 0,3mm (voor licht huishoudelijk gebruik) tot 0,7mm (voor zeer intensief huishoudelijk gebruik) te verkrijgen.
 • De dikte van de kern van een plank zorgt voor de stabiliteit van de vloer. Dit is vooral een belangrijk gegeven als de ondergrond waarop de rigid geplaatst zal worden niet volledig egaal is. De kerndikte kan variëren van 4mm tot 8mm. Hierbij geldt: Hoe dikker de kernlaag hoe beter kan uw vloer oneffenheden van de ondergrond opvangen zonder dat er iets van stabiliteit moet worden ingeboet.
 • Embossing is een technologie die u misschien ook van laminaat of click-vinyl kent. Een vloer waarvan de toplaag met embossing is voorzien, heeft een voelbare structuur zoals houten nerven, noesten of het licht ruwe van een natuursteentegel. Hierdoor wordt een zo natuurgetrouw mogelijk gevoel gecreëerd als u er met blote voeten over heen loopt. Hoe exacter dit natuurreliëf op de rigid plank of tegel aanwezig is, hoe hoger de kwaliteit van de afwerking ook is.

Alle voordelen van rigid op een rij

Bij dit nieuwe assortiment kunt u er zeker van zijn, dat uw toekomstige vloer enkel over de beste kenmerken van de traditionele vloertypes beschikt.
 • 100% waterbestendigheid
 • Extreme stabiliteit
 • Eenvoudige plaatsing – op elke ondergrond en zonder acclimatisatie
 • Hoge krasweerstand
 • Zeer goede geluidsdemping
 • Hoge bestendigheid tegen krassen (bijv. veroorzaakt door huisdieren)
 • Superieure vlekbestendigheid
 • Levenslange garantie bij huishoudelijk gebruik

Bekijk de rigid vloeren in onze winkels

Bezoek één van onze winkels voor persoonlijk advies en het bezien van de rigid vloeren:

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL