Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Contacteer ons.
Laden
Bezig met toevoegen...

De ideale keukenvloer

Is jouw keuken het hart van je huis? De plek waar je kookt, tafelt, werkt, familie en vrienden ontvangt? Dan zorg je er maar beter voor dat je keukenvloer tegen een stootje kan. Want een ruimte waar je intensief leeft, vraagt om een robuuste vloer. En als het even kan: eentje die gezien mag worden ook.
Benieuwd welke vloer in jouw keuken past? Met ons advies hak je zó knopen door.
Inspiratie keukenvloer
Inspiratie keukenvloer

Welke vloer is geschikt voor de keuken?

Een keukenvloer kiezen is niet evident: het aanbod is overweldigend. Wat alle goede keukenvloeren gemeen hebben? Ze zijn praktisch, slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Qua stijl kun je alle kanten uit. Van strak en naadloos tot warm en landelijk. Hieronder ontdek je enkele veelgebruikte materialen, telkens met hun belangrijkste eigenschappen.

Tegels

Tegels zijn gegeerd voor hun veelzijdigheid, hardheid en goede hygiënische eigenschappen. Natuursteen oogt bovendien karaktervol omdat elke tegel net ietsje anders is. Toch komen ze soms wat kil over en voelen ze ook koud aan. Bovendien zijn ze niet zo goed bestand tegen morspartijen en bepaalde (chemische) producten. Qua looks dus een uitstekende keuze, qua onderhoud wat minder.
Een prima alternatief voor je keukenvloer: keramische tegels. Die zijn ietsje vriendelijker voor je budget, weren makkelijker vuil en zijn eenvoudiger te onderhouden. Bovendien zijn er formaten, stijlen en kleuren bij de vleet. Let wel goed op de toplaag: op glanzende oppervlakken zie je sneller vuil en krassen.

Laminaat

Laminaat heeft doorgaans drie lagen. De tussenlaag zorgt voor stevigheid, de bovenste voor het decoratieve aspect. Je plaatst ze makkelijk zelf – verlijmd of met een kliksysteem. En ze kosten relatief weinig geld en onderhoud.
Met strepen en krassen is het wat opletten geblazen, tenzij je een hoogwaardige variant neemt die de bedrijvigheid in je keuken met glans doorstaat. Kwaliteitsvolle laminaatvloeren zijn opgewassen tegen vocht, vuil en krassen.
Nog een pluspunt: laminaat is beschikbaar in tegels en planken. Met alle mogelijke motieven en in de uiteenlopendste stijlen.

LVT/vinyl

Vinylvloeren zijn gemaakt van een veerkrachtige kunststof waarvan de slijtweerstand afhangt van de toplaag. Degelijke vinylvloeren laten zich niet kisten door morspartijen, hoge hakken of ravottende kinderen en huisdieren. Op het vlak van stevigheid zijn ze de geknipte keukenvloer.
Bij dit type vloer is het wel essentieel dat de ondervloer perfect egaal is.
Veel onderhoud vragen ze trouwens ook niet: vinylvloeren hoef je enkel te stofzuigen en met een vochtige dweil schoon te maken.
Rest jou alleen nog je favoriete dessin te kiezen ...

Hywood Rigid Parket

Al gehoord van Hywood Rigid Parket? Deze innovatieve vloer combineert de warmte en uitstraling van parket met de stevigheid en het gebruiksgemak van Rigid. Deze gamechanger wordt gemaakt van hout en natuurlijke harsen, met een onklopbare dichtheid en bestendigheid. Vuil, vocht, druk, krassen ... het maakt allemaal geen indruk op Hywood Rigid Parket. Kers op de taart: deze vloeren zijn 100 procent recycleerbaar, gaan een leven lang mee, en zijn eenvoudig te plaatsen. Een lust voor het oog en je blote voeten ...

Kurk

Warm, sfeervol, praktisch ... kurk heeft legio troeven, ook als vloer in de keuken. Dat heeft alles te maken met de natuurlijke eigenschappen van kurk. Het materiaal is waterafstotend en geeft stof, schimmel en bacteriën geen kans.
Laat de keukenprins(es) iets vallen? Geen nood: je reinigt een kurken keukenvloer simpelweg met een natte doek. Als je de voorkeur geeft aan een ecologische vloer, is kurk zeker iets voor jou. De oogst van de grondstof pleegt geen roofbouw op de natuur. En hoewel je in de keuken wellicht zelden op blote voeten rondloopt, is het warme aanvoelen van kurk toch maar mooi meegenomen.

Rigid

Rigid-vloeren combineren de beste eigenschappen van parket en laminaat. Ze voelen warm aan en je plaatst ze in een mum van tijd. Waarom je Rigid als keukenvloer zou kiezen? Rigid-vloeren zijn bestand tegen water, vlekken en krassen. Ze bieden extreme stabiliteit, dempen het geluid en laten zich in een handomdraai reinigen.
Bovendien zijn er Rigid-vloeren in alle mogelijke stijlen. Van tegels die sterk lijken op echte stenen vloeren, tot planken met de looks van parket of kurk.
Ze zijn ook geschikt om op vloerverwarming te plaatsen of gewoon over je bestaande keukenvloer – handig bij een renovatieproject. Tot slot krijg je er een levenslange garantie op bij huishoudelijk gebruik.


Inspiratie keukenvloer
Inspiratie keukenvloer

Welke functies moet een keukenvloer hebben?

Je nieuwe keukenvloer kiezen roept een resem vragen op. Je moet immers met verschillende eigenschappen rekening houden. We zetten de drie belangrijkste voor jou op een rijtje.

Onderhoudsgemak

Hou je graag tijd over voor de leuke dingen in je keuken? Dan ga je best voor een vloer die weinig poespas nodig heeft. Geef de voorkeur aan een keukenvloer die je eenvoudig reinigt met de stofzuiger en een vochtige dweil. Omdat je keuken af en toe een fikse schoonmaakbeurt nodig heeft, moet je vloer ook daar tegen opgewassen zijn.

Vochtbestendigheid

De keuken is – net zoals de badkamer – een ‘natte’ ruimte. Je morst er weleens met water of andere vloeistoffen. En bij het koken komt er ook damp vrij. Daarom zijn 100 procent waterbestendige vloeren de beste keuze. Zo hoef je je geen zorgen te maken over geknoei van jezelf of je huisgenoten.

Duurzaamheid

Je keukenvloer moet bestand zijn tegen intensief dagelijks gebruik. Hoewel natuursteen en keramiek prima standhouden in zware omstandigheden, zijn ze op onderhoudsvlak veeleisender. Gelukkig bestaan er robuuste alternatieven die én sterk én eenvoudig te reinigen zijn. Voor sommige vloeren zijn er ook specifieke schoonmaakproducten die komaf maken met hardnekkig vuil. Laat dat feestje maar komen!
Inspiratie keukenvloer
Inspiratie keukenvloer

Inspiratiebrochure Vloeren FloorHouse

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL