Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Industriële vloeren: inspirerende tips

In een industrieel interieur is stoer hét codewoord. De sfeer is ietwat ruig, vaak met zichtbare bakstenen muren, hoge plafonds, een loftgevoel en een vintage aankleding. Welke vloer bij zo’n industrieel interieur past? Eentje die de ‘ruwe’ materialen zoals staal, beton en hout nog beter tot hun recht laat komen.
Omdat de woonstijl zo veelzijdig is, heb je keuze à volonté.
Inspiratie industriële vloer
Inspiratie industriële vloer

Kenmerken van een industriële vloer

Een industriële vloer in je woonkamer of andere leefruimte moet mooi aansluiten bij de rest van je interieur. Hou het zo minimalistisch mogelijk: geen felle kleuren of motieven, noch toeters en bellen. Robuustheid is een typisch kenmerk, zowel qua uitstraling als kwaliteit. Industriële vloeren kunnen tegen een stootje, zijn bestand tegen vlekken of krassen, en laten zich makkelijk onderhouden.

Kleuren

We zeiden het al: geen felle kleuren. Ga gerust voor donkere tinten zoals grijs, bruin en zelfs zwart. Hou je het liever wat lichter? Dan zijn zachte grijze, beige en aardetinten prima opties. Ook roestkleur of blauwige en groenige tinten staan uitstekend bij de materialen van een industrieel interieur. Ze voegen ook een portie warmte toe zodat je huis niet te kil oogt.

Materiaal

Beton of betonlook is een populaire vloerkeuze in industriële interieurs. Ook houten vloeren of vloeren met een houtlook doen het goed. Net zoals wat ruwere tegels of Rigid-vloeren met een kloeke uitstraling. Ga je voor parket? Dan raden we jou een houten vloer aan die niet te gelikt overkomt. Hetzelfde geldt voor de andere materialen: geef de voorkeur aan een wat ruigere uitstraling of een materiaal met imperfecties en kleurnuances.
Inspiratie industriële vloer
Inspiratie industriële vloer

Welke vloeren passen bij een industrieel interieur?

Parket, hout, click-vinyl, Rigid ... komen allemaal in aanmerking als industriële vloer, zolang je maar de juiste kleur, afwerking en uitstraling kiest. We lichten hieronder de belangrijkste kenmerken van de materialen toe.

Visgraat

Visgraatparket bestaat uit langwerpige massieve planken die tegen elkaar worden gelegd in een V-vorm zodat er een ‘pijlmotief’ ontstaat in de vloer. Vroeger zag je visgraat vooral in kastelen en landhuizen. Maar ook als Industriële vloer in de woonkamer is visgraat een topper. Warm, karaktervol en prachtig in combinatie met staal, leer en andere natuurlijke materialen.
Op zoek naar een budgetvriendelijk alternatief voor massieve parket? Je vindt het visgraatmotief ook terug in laminaat en Rigid.

Hout

Houten vloeren zijn warm, tijdloos en karaktervol. Er zijn talloze houtsoorten zoals eik, merbau, notelaar, wengé, teak, bamboe ... Ook qua afwerking zijn de opties bijna grenzeloos. Een industriële houten vloer mag best wat nonchalant ogen. Denk aan noesten of een verweerde uitstraling. Je ziet vaak een grijs getinte houten vloer bij een industrieel interieur, maar laat vooral je eigen smaak de doorslag geven.

Click-vinyl

Click-vinyl is gemaakt van een sterke, veerkrachtige kunststof met een kwaliteitsvolle toplaag. Dit vloertype bestaat zowel in tegels als in planken. Je vindt dus vinylvloeren die amper van hout te onderscheiden zijn – van verweerd grijs tot donkerbruin. De tegels zien er dan weer naadloos uit zodat ze wat weg hebben van een gietvloer. Mooi meegenomen als je die uitstraling wil combineren met groot gebruiksgemak en aangenaam comfort.

Rigid

Rigid-vloeren zijn uiterst sterk, met een stevige kern van composietmateriaal. Tegelijk zijn ze zacht voor je budget en gaan ze héél lang mee. Ze zien er ook fantastisch uit dankzij een naturelle uitstraling die hout of tegels nabootst. Rigid leent zich dus voor de uiteenlopendste stijlen. Als je op zoek bent naar een stoere en duurzame vloer voor je industriële interieur, is Rigid absoluut het overwegen waard.


Ons aanbod industriële vloeren

Bij vloerenspecialist FloorHouse vind je altijd je gading – ook voor je industriële interieur. Dit zijn enkele van onze favorieten:
  1. Grijs afgewerkte parketvloeren
  2. Laminaat met visgraatmotief
  3. Click-vinyltegels met steenlook
  4. Rigid-vloer in koperkleur

Kom je er zelf niet uit? Ga eens langs bij een FloorHouse-winkel in je buurt. Onze specialisten maken je wegwijs in het gigantische aanbod.
Inspiratie industriële vloer
Inspiratie industriële vloer

Inspiratiebrochure Vloeren FloorHouse

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL