Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Kurkvloeren bij FloorHouse

 • Vloeren met ecologische troeven
 • Een grote waaier voordelen
 • Vraag ons advies voor zelf-plaatsing
Kurkvloeren zijn de ideale vloeren voor diegene die hoge eisen stellen aan een natuurlijke vloer met sterke, gezonde en ecologische voordelen. FloorHouse biedt u een ruim gamma unieke decoren en kleuren aan.

Meer lezen over kurkvloeren:
 1. Kurkvloeren met kliksysteem
 2. Ontelbare designs voor ieders smaak
 3. Voordelen van kurkvloeren (Waarom kurk?)
 4. Kurkvloeren met kliksysteem zelf leggen
 5. Ecologische troeven van kurk
 6. Het jusite onderhoud van kurkvloeren
42 product(en) gevonden

  KURKVLOEREN MET KLIKSYSTEEM


  Kurkvloeren kennen een enorme opmars dankzij de vele troeven. En ook de technologie is de laatste 5 jaar aanzienlijk geëvolueerd. Niet enkel zijn er vandaag veel kleuren en afwerkingen te verkrijgen, maar ook de plaatsing is sterk vereenvoudigd. Zo is de kurkvloer zeer populair geworden bij de doe-het-zelver dankzij een zeer eenvoudig kliksysteem. Een bijkomend voordeel van deze kliksystemen is dat u - bij kurkvloeren met een geïntegreerde ondervloer van 10mm dikte -geen perfect egale en gladde ondergrond hoeft te hebben.

  ONTELBARE DESIGNS VOOR IEDERS SMAAK


  Het assortiment kurkvloeren van FloorHouse bestaat uit een breed gamma van kleuren, structuren en afwerkingen. Voor iedere persoonlijkheid scheppen deze kurkvloeren uiteenlopende en verbazende effecten met de nodige eigenschappen die de vloer jarenlang laat stralen. Houd daarbij rekening mee dat er de toplaag niet naar “kurk” moet eruitzien. Er zijn ook kurkvloeren met een houten decor zoals eik, es of pijnboom.

  VOORDELEN VAN KURKVLOEREN (WAAROM KURK?)


  Door de natuurlijke kenmerken van kurk heeft een kurkvloer uitmuntende eigenschappen in harmonie met de natuur en uw levensstijl. Een plank bestaat 5 lagen (v.o.n.b.): Isolerende kurkonderlaag, HDF-middenlaag voor de stabiliteit, een tweede laag kurk voor geluidsisolatie, warmteleiding en comfort, een decoratieve laag en ten laatste een beschermende toplaag. Deze vloeren zijn dus perfect geschikt indien u in een appartementsgebouw of gelijkvloers woont. Maar vanzelfsprekend zijn kurkvloeren uiteraard ook van toepassing voor alle andere verdiepingen en woonomstandigheden. Kurkvloeren zorgen voor meer stilte, warmte en gemak bij u thuis.

  Kurkvloeren met een kliksysteem zelf leggen


  De moderne kurkplanken hebben een kliksysteem waarmee u in een handomdraai de planken zelf kunt plaatsen. Wij raden het volgende aan: Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en egaal is, laat de planken in gesloten verpakking minimum 2 dagen in de ruimte acclimatiseren voordat u deze legt. Daarbij moet de ruimte het best een temperatuur van min. 18 Graad Celsius hebben. Gebruik spietjes om 10 mm afstand tot alle muren en vaste voorwerpen te houden. Tijdens het plaatsen zouden de planken minstens 30 cm van elkaar verspringen. Meer tips voor het zelf-plaatsen van kurkvloeren met kliksysteem heeft Wicanders een heel mooie video samengesteld die u onderstaand kunt bekijken:  Ecologische troeven van kurk


  Kurk voor kurkvloeren wordt gevaardigd uit de schors van de kurkeik. Voor de productie van kurkvloeren wordt dus enkele de buitenste kant van de boom gebruikt. Daarbij komt de eik helemaal niet tot schade. Binnen een heel korte tijd is de schors volledig hersteld en kan er opnieuw geoogst worden. De meeste kurkeiken groeien in Portugal. Kurkvloeren gelden helemaal terecht als duurzame, ecologische vloeren omdat de grondstof – het natuurlijke materiaal kurk – snel groeit zonder dat de natuur daar grotere schade van neemt.

  Het juiste onderhoud van kurkvloeren


  De beschermende toplaag van de enkele kurkplanken zorgt ervoor dat u een kurkvloer zonder moeite juist kunt onderhouden. Voor het wekelijkse opkuisen is stofzuigen helemaal voldoende. Iets hardnekkigere vlekken kunnen met een lichte vochtige doek of een uitgewrongen dweil (puur water) gepoetst worden. Meer is er voor het juiste onderhoud van uw kurkvloer niet nodig.
  Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL