Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Contacteer ons.
Laden
Bezig met toevoegen...

Welke vloer in de kinderkamer?

Een kinderkamervloer krijgt veel te verduren. De ene bengel maakt er een mini Francorchamps van, de andere gaat Picasso achterna. Speelgoed stuitert in het rond, stiften en krijtjes tuimelen op de grond, en dan hebben we het nog niet over stampvoetende kapoenen ...
Je snapt het: de vloer van de kinderslaapkamer moet wel heel bestendig zijn. Het liefst ook nog mooi – vandaag en de komende jaren. Dus niet te schreeuwerig of kinderachtig, want dat zijn ze morgen alweer beu.
Zit je met de handen in het haar? Met onze tips vind je de beste vloer voor de kinderkamer.
Inpiratie kinderkamer vloeren
Inpiratie kinderkamer vloeren

Tips voor een kindvriendelijke vloer

Spelen, springen, dansen, rennen ... geen kinderkamer zonder lawaai. Kies dus zeker een vloer die het geluid dempt. Zulke vloeren voelen vaak vanzelf wat zachter aan. Da’s mooi meegenomen voor die eerste stapjes en valpartijtjes. Een vloer die je kunt combineren met vloerverwarming heeft ook een streepje voor. Aangenaam warm om op te lopen en zitten.
De vloer in je kinderkamer heeft vanzelfsprekend wat vaker een schoonmaakbeurt nodig. Kies er dus eentje die is opgewassen tegen krassen, vlekken en water, én met groot onderhoudsgemak. Geloof ons, het bespaart je heel wat tijd en gedoe. Is je kind gevoelig voor stof of de huismijt? Dan is een antiallergene vloer geen overbodige luxe.
5 belangrijke eigenschappen van een kindvriendelijke vloer:
  • Zacht aanvoelen
  • Geluiddempend
  • Makkelijk schoon te maken
  • Bestand tegen vocht, vlekken en krassen
  • Combineerbaar met vloerverwarming

Vloer kinderslaapkamer: materialen

Benieuwd welke materialen voldoen aan het eisenlijstje hierboven? Volgens ons zijn dat kurk, Rigid, laminaat en click-vinyl. Tapijt is weliswaar zacht en warm, maar het is een broeinest voor stof en vuil. Geen goed idee, als je ’t ons vraagt.

Laminaat

Laminaat is er in ontelbare soorten, kleuren en formaten. Het is krasbestendig en watervast. Laat zich in een handomdraai schoonmaken met de stofzuiger en een vochtige dweil. En het is nog vriendelijk voor je budget ook. Dit onverslijtbare materiaal weert ook stof. Bovendien zijn sommige varianten speciaal gemaakt voor vloerverwarming.
Om komaf te maken met dat vervelende ‘klikklakken’ of lawaai in de ruimte eronder, leg je een geluiddempende ondervloer. Sommige laminaatvloeren hebben al een geïntegreerde onderlaag; voor de andere vind je bij FloorHouse passende alternatieven.

Click-vinyl

Click-vinyl is veerkrachtig en voorzien van een kwaliteitsvolle toplaag die prima weerstand biedt tegen intensief gebruik. Laat je bengels dus met een gerust hart ravotten op een laminaatvloer in de kinderkamer. Je kunt click-vinyl plaatsen in combinatie met vloerverwarming. Qua onderhoud heb je er amper omkijken naar.
Vinylvloeren zijn zacht aan de voeten en muisstil – je glipt dus in en uit de kamer zonder je slapende kleintje te wekken. Hoe click-vinyl eruitziet? Zoals jij dat wil: in tegels of planken, van heel sober en unikleurig tot houtlooks of opvallende patronen.

Kurk

Kurk is misschien niet het eerste materiaal waaraan je denkt, maar dit verantwoorde natuurproduct biedt heel wat troeven – ook als vloer in de kinderslaapkamer. Kurk is ecologisch, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Het gaat héél lang mee, is beschikbaar in een waaier stijlen, en kan gecombineerd worden met vloerverwarming.
Ook een dik pluspunt: kurk is van nature warmtegeleidend en isolerend. Het is veerkrachtig en biedt een hoge slipweerstand en schokbestendigheid – dat bespaart jou weer kopzorgen. Tot slot: kurk is beschikbaar in een talloze kleuren, structuren en afwerkingen. Vast ook naar jouw smaak.

Rigid

Al van Rigid gehoord? Dit revolutionaire product biedt het beste van twee werelden: de uitstraling van hout of natuursteen, met de duurzaamheid en robuustheid van waterbestendige vinylvloeren.
Krassen, vlekken, spatjes water of soep? Rigid laat er zich niet door vloeren. Het materiaal garandeert een hoge krasweerstand en vlekbestendigheid. Toemaatje: uitstekende geluiddemping.
Bij huishoudelijk gebruik geniet je trouwens een levenslange garantie op Rigid. Rest jou alleen nog te kiezen tussen de vele prachtige houtlooks en andere motieven.

Inpiratie kinderkamer vloeren
Inpiratie kinderkamer vloeren

Extra eigenschappen voor de vloer in de kinderkamer

We somden de belangrijkste kenmerken hierboven al op. Toch zijn er nog een tweetal andere die jou helpen om knopen door te hakken:

Prijs-kwaliteitsverhouding

Je wil vanzelfsprekend dat je kinderkamervloer degelijk is en lang meegaat, zonder een grote hap uit je budget. Een goede prijs-kwaliteitsverhouding kan de doorslag geven. Bij FloorHouse krijg je gegarandeerd de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Daartoe controleren we dagelijks de marktprijzen. Duikt er ergens in België toch een lagere prijs op? Dan passen wij de onze daaraan aan.

Plaatsing

De ene vloer vereist meer handigheid bij de plaatsing dan de andere. Wil je kosten besparen en je vloer zelf leggen? Check dan zeker het plaatsingsgemak. Sommige vloeren bieden een praktisch kliksysteem waarmee je ze eenvoudig zelf plaatst. Dat geldt bijvoorbeeld voor laminaat, click-vinyl en kurk. Zie je er toch tegenop om te klussen? Dan leggen onze professionals de vloer in je kinderslaapkamer – of elders – volgens de regels van het vak.
Inpiratie kinderkamer vloeren
Inpiratie kinderkamer vloeren

Inspiratiebrochure Vloeren FloorHouse

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL