Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Hongaarse punt: Alles wat je moet weten over deze stijlvolle vloer

Wil je een vloer die klassieke elegantie combineert met tijdloze stijl? Dan is een Hongaarse punt misschien wel de perfecte keuze voor jou. Vanwege hun esthetische aantrekkingskracht en veelzijdigheid kunnen Hongaarse punten worden toegepast in verschillende ruimtes, zoals woonkamers, eetkamers, keukens, gangen en zelfs kantoren of commerciële ruimtes. Het patroon voegt karakter toe aan elke ruimte en kan worden gecombineerd met verschillende interieurstijlen, van klassiek tot eigentijds.                                                       
€ 51,95 / m2 € 42,95 / m2
€ 51,95 / m2 € 42,95 / m2

Voordelen van Hongaarse punt

  Tijdloze elegantie:

  Het klassieke en verfijnde uiterlijk van een Hongaarse punt past bij verschillende interieurstijlen, van traditioneel tot modern.

  Visueel effect:

  Het unieke zigzag patroon creëert een optisch effect dat de ruimte groter kan doen lijken.

  Duurzaamheid:

  Hongaarse punten zijn over het algemeen gemaakt van duurzame materialen, zoals massief hout, waardoor ze lang meegaan en bestand zijn tegen dagelijks gebruik.

Veelzijdigheid:

Hongaarse punten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals eiken, laminaat, PVC en tegels, waardoor je de vrijheid hebt om een vloer te kiezen die past bij je smaak en behoeften.

Onderhoudsgemak:

Met regelmatig onderhoud en juiste reinigingstechnieken kunnen Hongaarse punten hun schoonheid behouden en vele jaren meegaan.

Image title

FloorHouse Traprenovatie

Wat is een Hongaarse punt?

Een Hongaarse puntvloer is een vloerpatroon dat bestaat uit rechthoekige planken die in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar zijn geplaatst. Dit creëert een visueel aantrekkelijk zigzagpatroon dat de ruimte een unieke uitstraling geeft. Hongaarse puntvloeren worden vaak geassocieerd met luxe en geven een gevoel van warmte en karakter aan elke kamer.

Wat is het verschil tussen Hongaarse punt en visgraat?

Hoewel Hongaarse punt en visgraat beide populaire vloerpatronen zijn die bekendstaan om hun elegantie en tijdloze uitstraling, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Hieronder bespreken we de kenmerken en onderscheidende eigenschappen van Hongaarse punt en visgraatvloeren:

  Patroon Lay-out:

  Hongaarse punt: Bij een Hongaarse punt worden rechthoekige planken geplaatst onder een hoek van 45 graden, waardoor een zigzagpatroon ontstaat. De planken worden in een rechte lijn gelegd, waarbij de uiteinden van elke plank aansluiten op de zijkant van de volgende plank.

  Visgraat: Een visgraat bestaat uit korte planken die in een V-vormig patroon worden gelegd. De uiteinden van elke plank raken elkaar aan in het midden, waardoor een V-vormige structuur ontstaat.
  Image title

  Hoek:

  Hongaarse punt: De hoek tussen de planken bij een Hongaarse punt is altijd 45 graden. Dit zorgt voor een scherpere hoek en een strakker zigzagpatroon.

  Visgraat: Bij een visgraat kan de hoek tussen de planken variëren, maar meestal wordt een hoek van 90 graden gebruikt. Hierdoor ontstaat een bredere V-vorm en een minder scherp patroon.

Symmetrie:

Hongaarse punt: Een Hongaarse punt heeft een symmetrisch patroon. De planken worden in dezelfde hoek geplaatst en sluiten op elkaar aan, waardoor een uniforme en gestructureerde uitstraling ontstaat.

Visgraat: Een visgraat kan zowel een symmetrisch als een asymmetrisch patroon hebben. De planken kunnen in dezelfde hoek worden gelegd, waardoor een gelijkmatig visgraatpatroon ontstaat. Echter, het is ook mogelijk om te kiezen voor een asymmetrisch patroon waarbij de hoeken en lengtes van de planken variëren voor een meer natuurlijke en rustieke uitstraling.
Lengte van de planken:

Hongaarse punt: Bij een Hongaarse punt worden vaak langere planken gebruikt, wat kan bijdragen aan een gestroomlijnde uitstraling en een gevoel van ruimte.

Visgraat: Bij een visgraat worden meestal kortere planken gebruikt, wat kan leiden tot een gedetailleerder patroon en een meer traditionele uitstraling.

Hoewel zowel Hongaarse punt als visgraatvloeren prachtige keuzes zijn, zijn de subtiele verschillen in het patroon en de hoek bepalend voor de uiteindelijke uitstraling van de vloer. Bij FloorHouse hebben we een ruime keuze aan zowel Hongaarse punt als visgraatvloeren, zodat je de perfecte vloer kunt vinden die past bij jouw stijl en voorkeuren. Ons team van vloerspecialisten staat klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Hoe leg je een Hongaarse punt?

  Voorbereiding:

 • Controleer of de ondervloer schoon, vlak en droog is. Verwijder eventuele oneffenheden en zorg ervoor dat de ondervloer geschikt is voor de installatie van een houten vloer.

 • Laat de vloerdelen acclimatiseren in de ruimte waar ze gelegd zullen worden. Dit helpt om eventuele uitzetting of krimp van het hout te minimaliseren.

 • Bepaal de gewenste legrichting van de vloer. Hongaarse puntvloeren kunnen in verschillende richtingen worden gelegd, afhankelijk van de gewenste uitstraling en de vorm van de ruimte.

 • Start met de basisrij:

 • Begin met het leggen van de basisrij. Plaats de eerste plank met de onderkant van de punt tegen de wand. Zorg ervoor dat de planken goed strak tegen elkaar aan liggen en bevestig ze met lijm of nagels, afhankelijk van het type vloer dat je gebruikt.

 • Leg de volgende rij planken boven op de basisrij. Plaats de planken met de bovenkant van de punt tegen de zijkant van de vorige plank en zorg ervoor dat ze strak tegen elkaar aan liggen. Herhaal dit proces voor elke rij en zorg ervoor dat de planken goed uitgelijnd zijn.

 • Bij het leggen van een Hongaarse puntvloer zul je waarschijnlijk planken moeten zagen en aanpassen aan de randen en hoeken van de ruimte. Gebruik een zaag of een speciale vloersnijder om de planken op maat te maken. Zorg ervoor dat je nauwkeurig meet en markeer voordat je zaagt om een goede pasvorm te garanderen.

 • Afwerking:

 • Nadat alle planken zijn gelegd, is het tijd voor de afwerking. Werk de vloer af met plinten en eventueel een afwerkingslaag, zoals olie of lak, om de vloer te beschermen en een mooie uitstraling te geven.

Nog enkele Tips:

 • Zorg ervoor dat de planken goed strak tegen elkaar aan liggen om openingen en kieren te voorkomen.

 • Gebruik de juiste bevestigingsmethode, zoals lijm, nagels of een kliksysteem, afhankelijk van het type vloer dat je hebt gekozen.

 • Werk met precisie en controleer regelmatig of de vloer recht en vlak is tijdens het leggen.

 • Voor het leggen van een Hongaarse punt heb je wel wat handigheid nodig. Laat je je liever ontzorgen? Dan kun je beroep doen op onze professionele plaatsingsdienst. Professionele plaatsingsdienst                                                       

  FLOORHOUSE TOPDEALS

  Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL