Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Legrichting: in welke richting leg je laminaat?

Twijfel je over de juiste legrichting van je laminaat? Begrijpelijk, want je kunt het maar één keer goed doen en de keuze bepaalt de uitstraling van je kamer. Hoe weet je nu of je laminaat moet leggen in de lengte of breedte? Ziehier de vuistregels.

Laminaat leggen: lengte of breedte?

Om de juiste legrichting voor laminaat te bepalen, hou je rekening met twee belangrijke factoren:

  • Lichtinval
  • Vorm van de kamer (en gewenst effect)

Legrichting laminaat: lichtinval

Leg je laminaat in de richting van de belangrijkste lichtbron. Kijk daartoe naar de plaatsing van ramen, want die zuigen het licht naar binnen. Veelal is dat de lengterichting van de kamer. Als je laminaat in de lengte legt, sorteer je het mooiste en natuurlijkste effect. De lengterichting laat de ruimte langer en groter lijken.

Legrichting laminaat: vorm van de kamer

Soms is de lichtinval niet doorslaggevend. Bijvoorbeeld als je een smalle ruimte optisch breder wil maken. Ga in dat geval voor een horizontale legrichting: in de breedte dus. Zo voorkom je dat de ruimte ingesloten aanvoelt. Extra tip voor kleine of smalle ruimtes: geef de voorkeur aan een lichte vloer en dito wanden en plafonds.

Door de planken in de lengte te plaatsen – verticaal dus – laat je een korte kamer langer lijken. Wil je dat diepte-effect nog versterken? Dat doe je met een lichte vloer en donkere muren.

Laminaat schuin leggen is ook een optie. De diagonale legrichting van laminaat opent een ruimte die benauwd aanvoelt. Meestal gaat men voor een hoek van 45 graden, maar zelfs 10 graden zorgt al voor een groter ruimtegevoel.

Let wel: laminaat diagonaal leggen is best moeilijk. Laat je in een van onze winkels adviseren zodat de legrichting van je laminaat het gewenste resultaat oplevert.

DOWNLOAD NU UW GRATIS EXEMPLAAR: FLOORHOUSE LAMINAATGIDS

Klik op de banner onderaan en vraag vandaag nog uw gratis exemplaar van onze Laminaatgids aan.

Vraag vandaag nog uw gratis exemplaar aan: De FloorHouse Laminaatgids. Met tips en trucs over laminaat en het zelf plaatsen ervan.

Andere artikels over Laminaat

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL