Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Wat is de beste ondervloer voor laminaat?

Van plan om laminaat te leggen? Dan heb je ook een ondervloer nodig. Die effent en verstevigt je laminaat zodat hij langer meegaat. Sommige ondervloeren hebben nog meer functies. Denk aan geluiddempende en isolerende ondervloeren. Hoe weet je wat de beste ondervloer is voor jouw laminaat? Steek hier je licht op!

Egaliserende ondervloer

Is de ondergrond oneffen en ontsierd door onregelmatigheden? Ga dan zeker voor een ondervloer die extra goed egaliseert. Zo maak je komaf met deuken, hobbels en kleine hoogteverschillen.

Laminaat en vloerverwarming

Geluiddempende ondervloer

Ken je dat vervelende klikklak als je over laminaat loopt? Dat is het reflectiegeluid dat wordt weerkaatst in de ruimte waar het laminaat ligt. Een geluiddempende ondervloer isoleert het reflectiegeluid en stelt meteen ook een einde aan het contactgeluid of doorgangsgeluid: het lawaai in de ruimte onder de kamer met de laminaatvloer.

Goed om te weten: sommige merken integreren een geluiddempende onderlaag in de laminaatplanken zelf. Voor alle andere laminaatvloeren vind je bij FloorHouse passende alternatieven.

Laminaat en vloerverwarming

Ondervloer met dampscherm

Plaats je laminaat in een ruimte boven een (vochtige) kelder? Dan kies je het best een ondervloer met een dampscherm. Dat type ondervloer vormt een beschermende barrière en voorkomt dat je laminaat scheeftrekt door het vocht uit de dekvloer.

Isolerende ondervloer

Een isolerende ondervloer houdt de warmte langer vast. Die thermische functie vind je bijvoorbeeld bij ondervloeren in kurk. Je laminaat met isolerende ondervloer voelt minder koud aan. Wat je bespaart op je energierekening is mooi meegenomen.

De beste ondervloeren voor laminaat bij FloorHouse

Wat met vloerverwarming bij laminaat?

Met vloerverwarming wordt je huis aangenaam en gelijkmatig verwarmd. Toch mag je bij vloerverwarming niet om het even welke ondervloer leggen. Enkel ondervloeren met een lage warmteweerstand komen in aanmerking. Is de warmteweerstand te hoog? Dan geeft de verwarming onvoldoende warmte af in je kamer. De beste keuze bij vloerverwarming? Een zo dun mogelijke opencellige en/of geperforeerde ondervloer.

DOWNLOAD NU UW GRATIS EXEMPLAAR: FLOORHOUSE LAMINAATGIDS

Klik op de banner onderaan en vraag vandaag nog uw gratis exemplaar van onze Laminaatgids aan. Met tips en trucs over laminaat en het zelf plaatsen ervan.Vraag vandaag nog uw gratis exemplaar aan: De FloorHouse Laminaatgids. Met tips en trucs over laminaat en het zelf plaatsen ervan.

Vraag vandaag nog uw gratis exemplaar aan: De FloorHouse Laminaatgids. Met tips en trucs over laminaat en het zelf plaatsen ervan.

Andere artikels over Laminaat

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL