Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Wat is goede kwaliteit laminaat?


U bent op zoek naar een laminaatvloer van zeer goede kwaliteit om deze zelf te plaatsen. En waarom bij een renovatie tevreden zijn met een vloer die niet aan uw verwachtingen voldoet? Wij geven onderaan enkele tips en weetjes zodat u perfect weet hoe u de kwaliteit van een laminaatvloer kunt bepalen. Op deze manier vindt u zeker de perfecte vloer voor de betreffende kamer.

De kwaliteit van een laminaat zet zich eigenlijk samen uit verschillende factoren:
 • gebruiksklasse
 • dikte van de plank
 • bestendigheid toplaag

 • Er zijn ook nog andere parameters die teken voor een goede kwaliteit kunnen zijn: waterbestendigheid, geïntegreerde onderlaag, voelbare houten of stenen structuren etc. Dit zijn zeker ook features die een groot verschil kunnen maken. Echter is het niet nodig om in elke kamer een waterbestendige laminaat te leggen. Een geïntegreerde ondervloer is wel mooi, maar het aanbod aan passende ondervloeren voor een laminaat is heel groot. En een ondervloer is ook snel gelegd. De natuurgetrouwheid van een plank of tegel is voor veel mensen ook een beslissend kriterium. Maar er zijn ook mensen die hier niet zo groot belang aan hechten. Daarom zien wij dit eerder als aanvullend pluspunt, en niet zo zeer als kwaliteitsfactor.

  Op de laminaatvloer moet geleefd kunnen worden

  Een vloer die moet perfect passen bij het leven dat zich erop afspeelt. De gebruiksklasse van een vloer geeft hier wat meer duidelijkheid over. Wij hebben geprobeerd met onze omschrijvingen zo duidelijk mogelijk te maken:
 • Licht gebruik: Traditioneel vallen hieronder een zolderkamer en een hobbyruimte waar u niet dagelijks komt. Maar dit kunnen bij u natuurlijk ook andere kamers zijn. 
 • Normaal gebruik: Hier gaat het over een slaapkamer, een gang op het bovenverdiep of een logeerkamer.
 • Intensief gebruik: Zeker belangrijk voor alle kamers waarin zich het dagdagelijkse leven afspeelt: De living, de eetkamer, de kinderkamer of een werkplek voor de Homeoffice.
 • Commercieel gebruik: Deze vloeren kunnen zelfs in ruimtes geplaatst worden, waar veel mensen over de vloer komen, zoals een winkel, een kantoorruimte, een receptie etc.


 • Hoe dikker de plank, hoe intensiever kan ze worden belopen

  De dikte van een laminaatplank sluit ook weer aan bij de daarnet omschreven gebruiksklasse. Een laminaat van 6mm dik legt u best in een kamer die niet veel wordt belopen, terwijl laminaatvloeren van 10mm of meer als zeer sterke laminaatvloeren gelden en dus ook intensief kunnen worden gebruikt.

  Het laminaat moet tegen alles kunnen: huisdieren, hakken en speelgoed

  De toplaag van een laminaatvloer wordt vervaardigd van melamine en beschermt uw vloer. Een kwalitatieve toplaag zal ervoor zorgen dat de vloer door UV licht niet verkleurt (kleurvastheid bij directe zoninstraling). Zij biedt weerstand tegen huisdier poten, schoenen met hakken en het speelgoed van uw kroost. Om de toplaag zo lang mogelijk mee te laten gaan, raden wij aan onder zware voorwerpen en meubels viltjes te kleven, zodat deze geen krassen veroorzaken - eens dat deze verzet moeten worden. Reinig uw vloer zeker ook niet met chemische producten die niet voor laminaat geschikt zijn. Daardoor kan schade aan de toplaag ontstaan en de vloer zijn bescherming verliezen. Eens dat er vocht of vuil in deze "verwondigingen" indringen, zullen er waarschijnlijk vlekken ontstaan. Gebruik dus best alleen een stofzuiger, licht vochtige (met water) dweil en producten die voor laminaat goedgekeurd zijn. Deze kunt u uiteraard ook bij ons vinden:


  Download nu uw gratis exemplaar: FloorHouse Laminaatgids

  Klik op de banner onderaan en vraag vandaag nog uw gratis exemplaar van onze Laminaatgids aan. Met tips en trucs over laminaat en het zelf plaatsen ervan.Vraag vandaag nog uw gratis exemplaar aan: De FloorHouse Laminaatgids. Met tips en trucs over laminaat en het zelf plaatsen ervan.

  FLOORHOUSE TOPDEALS

  Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL