Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Bamboe parket: Een powerplant met uniek design

Bamboe parket is dé parketvloer van de toekomst vanwege zijn ecologisch karakter. Want bamboe is een razendsnel groeiende grondstof en volledig volgroeid op 5 jaar. De compacte structuur van bamboe zorgt voor een harde en stabiele parketvloer, door minder krimp en expansie. Zoals klassieke houtsoorten voor parket, kunt u bamboe parket ook als massief parket variant vinden. Bamboe heeft van natuur een lichte kleur, maar kan door verschillende behandelingen en afwerkingen ook nuances van wit, bruin of grijs tonen. Zijn typisch uiterlijk geeft een exotisch tintje aan uw interieur.

Meer lezen over bamboe parket...
 1. Waar komt bamboe parket vandaan?
 2. Eigenschappen van bamboe parket
 3. Bamboe parket juist onderhouden
 • Dé parketvloer van de toekomst
 • Grootste keuze in bamboe
 • Hout met ecologische troef
85 product(en) gevonden

  BAMBOE PARKET BIJ FLOORHOUSE


  Bamboe parket is aan een stevige opmars bezig. Vanwege zijn ecologische troeven en het unieke design wordt er meer en meer voor een bamboevloer gekozen. Bamboe biedt een zinvol alternatief voor hardhout van tropische afkomst. Het is eigenlijk een “grassoort”, geen boom, en behaalt in het groeiseizoen 30cm tot 50cm per dag.

  Waar komt bamboe parket vandaan?


  Het belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. De bamboe wordt al eeuwenlang als "alternatief hout" voor talloze ambachtelijke toepassingen gebruikt. Op beheerde plantages kan jaarlijks ongeveer 30% van het aantal bamboestammen worden gekapt zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt.

  Eigenschappen bamboe parket


 • Stabiel: Door zijn hardhout eigenschappen en stabiele structuur is een bamboe parket een ideale oplossing voor kamers en plaatsen waar dagelijks veel mensen lopen. Hij wordt dus ook vaak in ruimtes gelegd die commercieel gebruikt worden.
 • Trendy: Bamboe is vooral zeer geliefd door zijn uniek, trendy design. Typerend is zijn tropisch uiterlijk waardoor hij uitermate geschikt is voor decoratieve toepassingen. Voor de perfecte afwerking van uw kamer vindt u bij FloorHouse ook de bijhorende plinten en profielen.
 • Exotisch: Bij bamboe maken wij het verschil tussen plain-pressed (van boven), side-pressed (van de zijkant) en bamboe parket met een onregelmatige, gecomprimeerde structuur. Bamboe parketvloeren kunnen online besteld worden met de afwerkingen olie of vernis.
 • Duurzaam: Bamboe is naast trendy, ook zeer slijtvast en duurzaam. Omdat wij van FloorHouse enkel bamboeparket van kwaliteit leveren, bestaat ons gamma voornamelijk uit bamboe van de merken Moso en Lalegno.
 • Kom gerust eens langs in onze winkels of kijk hier, om de grote diversiteit van bamboe vloeren te bekijken.

  Bamboe parket juist onderhouden


  Om lang van uw bamboe parket te genieten, is het niet alleen belangrijk om een vloer van topkwaliteit te plaatsen maar deze ook goed te onderhouden. Daarbij bepaalt de afwerking van uw parket het onderhoudsproduct dat u moet gebruiken.

  Geolied bamboe parket: Is de bamboe parket met een olie afgewerkt kunt u voor het wekelijkse onderhoud een onderhoudszeep gebruiken van het merk WOCA of DEVO Natural. Voor een jaarlijks onderhoud raden wij aan, de toplaag met een onderhoudsolie te (laten) vernieuwen. De onderhoudsolie kan gemakkelijk bijgewerkt worden.

  Vernist bamboe parket: Voor het wekelijkse onderhoud van uw vernist bamboeparket gebruikt u het best de Soft Cleaner van DEVO Natural. Het grootste voordeel tegenover een geoliede bamboeparket: Door de vernislaag komen er niet zo snel krassen bij, bijvoorbeeld veroorzaakt door schoenen of huisdieren. Echter moet u om de toplaag jaarlijks te vernieuwen, het bamboe parket eerst schuren voordat u een nieuwe laag vernis kunt aanbrengen.
  Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL