Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Eiken parket: De veelzijdige klassieker

Eiken parket is een van de meest veelzijdige hardhouten parketvloeren: het hout is duurzaam, gemakkelijk te kleuren en past bij elke interieurstijl. Daarom is het ook een van de meest gekozen houten vloeren in België en Nederland.


Meer lezen over eiken parket:

 1. Afwerkingen van eiken parket
 2. Onderhoud van eiken parket
 3. Eiken parket en vloerverwarming
 4. Legpatronen en kleuringen
 5. Goedkoop eiken parket
 6. Eiken parket bij FloorHouse
 • Elke dag de laagste prijs
 • De meest gekozen houtsoort in België
 • Vakkundig advies
361 product(en) gevonden
  Ontdek de meest favouriete parketvloer:

  Afwerkingen van eiken parket


  Het aanbod aan eiken houten vloeren is heel uitgebreid: Eiken parket van topkwaliteit heeft weinig knopen en een uniforme structuur. Rustieke parketvloeren bezitten daarentegen extra veel houtnerven. Er zijn behandelde eiken vloeren – met olie of vernis – en er zijn onbehandelde parketvloeren (brut) die u dus nog een afwerking naar uw wens kunt geven.

  Onderhoud van eiken parket


  Afhankelijk van de behandeling of de toplaag van uw eiken parket moet u kiezen voor een ander onderhoudsproduct. Om het prachtige natuurlijke uitzicht van uw geoliede parket te bewaren is een efficiënt onderhoud noodzakelijk. Door het regelmatige gebruik van parketzeep geeft u een extra beschermlaag die de vloer meer resistent maakt tegen vlekken. Bij een verniste parket is het wekelijkse stofzuigen of dweilen met een alleen licht vochtige microvezeldoek voldoende. Gebruik hiervoor altijd een geschikt parketcleaner naar aanleiding van de producent.

  Eiken Parket en vloerverwarming


  Meerlaags eiken parket en vloerverwarming gaan heel goed samen. Daarvoor spreken twee redenen: Ten eerste raden wij meerlaags parket aan omdat dit een hoge materiaaldichtheid heeft waardoor de warmte beter kan geleiden. Daarenboven heeft meerlaags parket een betere vormvastheid en is stabieler. Ten tweede is eiken hout een harde houtsoort dat minder “nerveus” reageert op vochtigheidsverschillen in de lucht en dus ideaal geschikt is voor de plaatsing op vloerverwarming. Niettemin blijft het nastreven van een correcte luchtvochtigheid bij een houten vloer belangrijk. Warmte kan nog beter overgebracht worden als het parket op de draagvloer (de laag tussen parket en vloerverwarming) verlijmd geplaatst wordt.

  Legpatronen en kleuringen


  Er bestaan honderden verschillende kleurnuances voor eiken parket: Van wit parket en grijs parket over natuurlijke eiken vloeren tot parket met donkere kleuringen. U kunt kiezen tussen een heel natuurlijke uitstraling of een verouderd uitzicht. Daarenboven zorgen gezandstraalde, geborstelde of zelfs gerookte behandelingen van uw eiken parket voor een unieke en karaktervolle look.

  Niet te vergeten de velen legpatronen: Naast een klassieke planken vloer kunt u bij FloorHouse ook visgraat parket, kopshout, lamel-op-kant, mozaïek of Versailles parket vinden. U hebt dus talloze keuzemogelijkheden als u op zoek bent naar een eiken parket.

  Goedkoop Eiken parket


  Bij FloorHouse vindt u binnen het gamma van exclusieve eiken houten vloeren met bijzondere afwerkingen of speciale afmetingen ook heel veel aanbiedingen. Neem gerust regelmatig een kijkje in onze topdeals waar u kwalitatief hoogwaardig parket tegen een goedkope prijs vindt. Daarbovenop garandeert FloorHouse altijd de laagste prijs garantie op alle producten.

  Eiken parket bij FloorHouse


  U wilt meer weten over eiken parket? Indien u verschillende afwerkingen, kleurnuances of legpatronen wilt bekijken, of vragen hebt rond eiken parket, kunt u altijd terecht in één van onze winkels. Ook via het contactformulier kunt u met ons contact opnemen: Onze vloerenexperts beantwoorden graag uw vragen over eiken houten vloeren, het leggen ervan of zelfs de professionele plaatsing van uw nieuwe eiken parket.
  Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL