Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Grenen parket: Voor meer warmte in huis

 • Omvangrijk assortiment grenen parket
 • Laagste prijzen van België
 • Voor liefhebbers van Scandinavische interieurs
Een grenen parket heeft een uniek uiterlijk dankzij de lichte bruine nuances en onregelmatige houten structuur. Het hout is iets zachter dan bijvoorbeeld eiken parket, en wordt daarom voornamelijk voor ruimtes aanbevolen die niet intensief gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld een slaapkamer. In Nederland is grenen parket het meest gekozen parket van een naaldhoutsoort.

Meer lezen over grenen parket:
 1. Waar komt grenen parket vandaan?
 2. Een uniek houtsoort voor uw thuis
 3. Het juiste onderhoud van grenen parket
 4. Scandinavische inrichting voor uw thuis
Er zijn geen producten gevonden.
  Image title

  Waar komt grenen parket vandaan?


  Een grenen parket is in de meeste gevallen afkomstig van het hout van de grove den. Opgelet: Het is geen dennenhout. Voor de productie van grenen parket worden voornamelijk naaldbomen uit Noord- en Oost-Europa gebruikt. Een grote voordeel is dus dat het hout niet van ver getransporteerd moet worden voordat het verwerkt kan worden.

  EEN UNIEK HOUTSOORT VOOR UW THUIS


  Grenen hout heeft authentieke, natuurlijke kleurnuances die gecombineerd met de voor deze houtsoort zeer typische knopen en noesten, veel warmte uitstralen. Wij zijn in elk geval van de bijzondere uitstraling door de onregelmatigheidheden in en de authenticiteit van deze houtsoort overtuigd. Ook voor grenen parket kunt u de keuze tussen verschillende afwerkingen en uitvoeringen maken. Grenen parket is een vaak gekozen houten vloer voor een Scandinavische interieurstijl. Want het kan bijzonder goed met lichte kleuren en een duidelijke inrichting gecombineerd worden. Maar ook in combinatie met een puristische, zeer moderne inrichting komt het grenen parket tot zijn recht. Het grenenhout is echter een zacht hout. Wij raden u dus aan het parket enkel in ruimtes te leggen die minder sterk gefrequenteerd zijn, zoals bijvoorbeeld een slaapkamer.

  Het juiste onderhoud van grenen parket


  De keuze voor de juiste onderhoudsproducten baseert volledig op de afwerking van uw grenen parket. Indien u voor een verniste parketvloer heeft gekozen, dient deze regelmatig gestofzuigd of met een uitgewrongen dweil onderhoud te worden. Een geolied parket daarentegen vraagt het regelmatig gebruik van parketzeep. Parketzeep kunt u bij FloorHouse ook met kleurpartikels kopen om bijvoorbeeld de witte of lichtgrijze olie-afwerking van het grenen parket op lange termijn bij te houden. Op deze manier zijn ook zelf gekozen kleurvariaties van tijd tot tijd mogelijk. Vanzelfsprekend vindt u bij ons ook de “invisible olie” waardoor een zo natuurlijk mogelijk uitzicht van uw grenen parket behouden kan worden.

  Scandinavische inrichting voor uw thuis


  Grenen parket kan heel goed gecombineerd worden met lichte kleuren, lichte houten meubels en witte accessoires om een Scandinavisch tintje aan het interieur te geven. Grenen hout zie je heel vaak in ruimtes die het typisch Zweedse of Deense design volgen: Want er worden ook vaak meubels van grenen hout gecombineerd met deze stijl. Een lichte, wit geoliede grenen parket kan dus deze stijl perfect afronden.

  Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL