Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Visgraat en Hongaarse punt - de trendsettervloeren

 • Grote keuze aan mogelijkheden
 • Opvallende en moderne patronen
 • Ook voor doe-het-zelvers
Visgraatparket is een tijdloze klassieker. Deze traditionele plaatsingsvorm gaat al generaties lang mee. En boet nog lang niet in aan populariteit. Typerend voor visgraatparket? Alle plankjes zijn even lang en liggen in een - hoe kan het anders - visgraatpatroon. Wilt u uw visgraatparket een jongere uitstraling geven? Kies dan voor de Hongaarse punt.

Lees meer:
 1. Hongaarse punt - het moderne visgraatparket
 2. Hongaarse punt of visgraat - wat is het verschil?
 3. Ontdek eindeloze mogelijkheden voor houtsoort en kleur
7 product(en) gevonden

  Hongaarse punt - het moderne visgraatparket

  De Hongaarse punt heeft veel gelijkenissen met het klassieke visgraatparket en wordt daarom ook met "z'n grote broer" vaak verward. Maar dankzij een aantal subtiele verschillen heeft de Hongaarse punt een modernere en rustigere uitstraling dan visgraatparket. Door de strakke lijnen tussen elke nieuwe plankenrij wordt de kamer optisch iets meer open getrokken. Voor de plaatsing van een Hongaarse punt kan dezelfde regel toegepast worden als bij een plankenvloer: lopen de strakke lijnen in richting van het licht, wordt de lengte van de ruimte sterker benadrukt en kan een kleiner oppervlak veel groter lijken.

  Visgraat of Hongaarse punt - wat is het verschil?

  Bij visgraatparket liggen de linkse en rechtse delen in een hoek van negentig graden, met de kopse zijde haaks tegen de lange zijde van de volgende plank. Bij een Hongaarse punt parket liggen de houten delen tegen elkaar in een hoek van veertig, tweeënvijftig of zestig graden. Deze sluiten aan de bovenzijde aan in een ‘sergeantstreep'. Net zoals bij visgraatparket zijn alle planken van de Hongaarse punt even lang.
  Het verschil tussen visgraat en hongaarse punt parket is te zien in de hoek waarin de planken tegen elkaar gelegd zijn.

  Ontdek eindeloze mogelijkheden voor houtsoort en kleur

  Naast de hier aangeboden referenties voor doe-het-zelvers zijn er nog vele andere mogelijkheden voor uw vloerenproject. Kies uw favoriete visgraatparket of Hongaarse punt uit een waaier van houtsoorten én formaten. Bovendien heeft u de keuze tussen om het parket te laten omboorden of niet. Uw FloorHouse plaatsingsteam weet raad met beide afwerkingen. Bezoek de FloorHouse winkel in uw buurt en zie met uw eigen ogen het verschil tussen de Hongaarse punt en het visgraatparket.
  Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL