Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Hoe dik moet een laminaatvloer zijn?

De benodigde dikte van een laminaatvloer is afhankelijk van hoe intensief de vloer gedurende de jaren zal belopen worden.

Laminaatvloeren voor verschillende type kamers

Op een kleine zolderkamer waar zelden iemand komt is een basis laminaatvloer met een dikte van 6 à 7mm al voldoende. In slaapkamers is een 7 à 8mm dikke laminaatvloer de norm en in woonkamers opteer je best voor een 8 à 10mm dikke laminaatvloer.
Voor commerciële toepassingen zoals bijvoorbeeld kantoren of winkels loop je al over laminaatvloeren van 12mm dik.

Welke dikte van een laminaatvloer

Hoe dikker de laminaatvloer hoe steviger de constructie

Een 6mm dik laminaatoppervlak kan door het beloop nogal wat beweging te verduren krijgen. Hierdoor werken er onvermijdelijk krachten op het kliksysteem waardoor het misschien wel eens zou kunnen begeven.
Dikkere laminaatvloeren zijn veel minder flexibel en kunnen door hun robuuster kliksysteem veel meer krachten aan. Zelfs na jaren van ontelbare voetstappen blijft een dikkere laminaatvloer zijn sterkte behouden.

Een dunne laminaatvloer heeft meestal ook meer loop- en doorgangsgeluid. In een slaapkamer kan dit minder storend zijn maar in een woonkamer kan het tik-tak-tok loopgeluid toch als zeer onaangenaam ervaren worden.

Een dikkere laminaatvloer met een juiste geluiddempende ondervloer is voor een woonkamer dan ook de ideale keuze.


Dikte laminaatvloer en vloerverwarming

In combinatie met vloerverwarming maakt een dikkere of dunnere laminaatvloer niet zoveel verschil. Tussen een 7mm en een 12mm dikke laminaatvloer ligt doorgaans maar een verschil in warmteweerstand van 0,02m²K/W.
Belangrijk is dat de warmteweerstand van een laminaatvloer samen met zijn ondervloer niet hoger dan 0,15m²K/W (EN 4725) mag zijn. De keuze van de juiste ondervloer is hier belangrijker dan de dikte van de laminaatvloer.
Laminaat en vloerverwarming

FLOORHOUSE TOPDEALS

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL