Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Dè interieur Trend ook in 2018: Visgraat laminaat

 • Voor een prachtig uitzicht
 • Vraag ons advies voor zelf-plaatsing
 • Topkwaliteit van Topmerken
Een nieuwe trend komt eraan: Het visgraat laminaat. Overtuigend moderne houten decoren maar gelegd in een traditioneel verband dat voornamelijk in paleizen aan te treffen is. En desondanks is visgraat alles behalve ouderwets. Visgraat laminaat geeft uw living, eetkamer of slaapkamer een fris en trendy uitzicht en kan perfect gecombineerd worden met moderne interieurs of een gezellige inrichting.
 1. Wat is eigenlijk visgraat laminaat?
 2. Waarop moet ik letten als ik visgraat laminaat bestel?
 3. Hoe wordt de visgraat vloer geplaatst?
22 product(en) gevonden

  Wat is eigenlijk visgraat laminaat?

  Een laminaatvloer in visgraat verband te leggen, is al enkele eeuwen bekend. Voor een visgraat verband worden planken van dezelfde lengte in een hoek van 45° in elkaar “geweven”. Origineel was een visgraatvloer enkel mogelijk wanneer er parketplanken in visgraat patroon verlijmd geplaatst werden. Omdat het echte houten vloeren waren die enkel door ervaren vakmannen geplaatst konden worden, waren deze vloeren natuurlijk heel duur. Dankzij de innovatieve kliksystemen van click-vinyl en laminaat en de goedkopere kostprijs van deze vloerbedekkingen is het nu eigenlijk voor iedereen mogelijk om een visgraat vloer in huis te halen.

  Waarop moet ik letten als ik visgraat laminaat bestel?

  Ten eerste moet u weten dat het click-systeem van elke laminaatplank uit een linkse en een rechtse zijkant bestaat. Om de planken dus in een visgraat motief te leggen, heeft u een voldoende hoeveelheid van zowel linkse als rechtse planken nodig, of telkens van type A en type B. De omschrijvingen kunnen van fabrikant tot fabrikant iets verschillen.

  Om het visgraat motief perfect in uw living te leggen, is er ook een beetje snijwerk nodig. Voordat u uw visgraat laminaat besteld, bereken de benodigde hoeveelheid dan inclusief 5% snijverlies.

  Hoe wordt de visgraat vloer geplaatst?

 • U legt een plank van type A (of "linkse plank") naar de linkse muur gericht in een hoek van 45°.
 • Zorg ervoor dat de afstand tussen de muur en de plank kleiner is dan de totale lengte van de plank.
 • Dan neemt u een plank van type B (of "rechtse plank") om deze in de korte zijde van de reeds geplaatste plank te klikken. Zorg er steeds voor dat de groeven van in elkaar geklikte panelen een rechte, doorlopende lijn vormen.
 • U gaat verder met een plank van type A (of "linkse plank"), daarna opnieuw een plank type B, daarna type A, enzoverder tot de eerste rij volledig is geplaatst.
 • Nadien de eerste rij compleet is, wordt deze gecentreerd en aan de beginmuur parallel uitgericht. Afstanden tussen de planken en de omliggende muren dienen steeds korter te zijn dan de lengte van een plank. Is dit niet het geval moet er een paneel aan de rechterzijde van de rij toegevoegd en op maat gezaagd worden.
 • Voor het zagen gebruikt u het best een zaag met een fijn zaagblad. Werk de eerste rij af met eindpanelen die u op maat gezaagd heeft.
 • Tussen de laminaatvloer en de muur dient er een uitzetvoeg van 8 tot 10 mm vrijgelaten te worden zodat de vloer voldoende op temperatuur- en luchtvochtigheidsverschillen kan reageren. Begin vervolgens met de tweede rij, nu enkel en alleen planken type A te plaatsen over de volledige rij, daarna de volgende rij met enkel planken van type B, enz, de instructievideo brengt u hierin meer duidelijkheid.
 • De fabrikanten adviseren voor de plaatsing van de kleinste delen in de laatste rij, een beetje lijm in de groeven te gebruiken zodat deze extra stevig met de andere panelen worden verbonden.

  Een instructievideo voor het leggen van een laminaatvloer in visgraat motief, vindt u onderaan van Berry-Alloc. Volg zeker ook de instructies die de fabrikant telkens op de verpakking meegeeft:
 • Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL