Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Laminaat leggen op moeilijke plaatsen

dinsdag 17 december 2013
Als u zelf laminaat gaat leggen is het niet altijd evident hoe dat moet op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals rondom een leiding of bij de deurstijlen van uw kamer. FloorHouse geeft u daarom wat tips die u helpen met het leggen van uw nieuwe laminaatvloer!

LAMINAAT LEGGEN ROND LEIDINGEN

Als er leidingen of buizen aan de wand van uw vloer lopen, moet u exact meten waar het middelpunt van de buizen is. Daarna boort u een gat met de diameter van de buis plus een uitzettingsvoeg van 16mm (dat wilt zeggen bij een buis met een diameter van 22mm moet het boorgat 38mm zijn). Zaag hierna de laminaatplank en plaats het goed passend in het rijtje. Idealiter zorgt u ervoor dat de buis zich aan de kopse samenvoeging van de twee planken bevindt.

Zo kunt u het best laminaat rond leidingen leggen.

LAMINAAT LEGGEN BIJ DEURSTIJLEN

Deurstijlen zitten vaak in de weg bij het plaatsen van laminaat. Kort daarom de deurstijlen af. Om dit te doen neemt u een laminaatplank + de door u gekozen ondervloer en tekent u de hoogte van het laminaat af op de deurstijl. Zorg er wel voor dat u het laminaat omdraait, zodat de zichtzijde niet beschadigd wordt. Hierna zaagt u de deurstijlen in op de plaats die u heeft aangeduid en verwijdert u het overgebleven stukje deurstijl. Nadien kan de vloerbedekking moeiteloos onder de deurstijlen geschoven worden zonder knelpunten die de uitzetting nadelig beïnvloeden.

LAMINAAT: DE LAATSTE RIJ

Je kan de breedte van het laatste deel makkelijk bepalen door nauwkeurig te meten en de afmetingen, rekening houdend met de speling, over te brengen op het aan te passen deel. Leg het af te schrijven deel gelijk met het laatste deel. Leg hierop een deel met dezelfde breedte samen met de zwelvoeg tegen de muur en trek een lijn op de middelste plank, gelijk aan het verschil van de onderste en bovenste plank.
Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL