Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Verschil tussen een PVC, vinyl of LVT vloer

maandag 9 maart 2015

PVC, LVT of een click vinyl vloer?


PVC (Polyvinylchloride), vinyl en LVT (Luxury Vinyl Tiles) vloeren behoren allemaal tot dezelfde categorie. Ze onderscheiden zich van de klassieke houten parket- of laminaatvloer doordat ze niet gemaakt zijn van natuurlijk materiaal. Dit type vloeren is 100% synthetisch.

De voordelen van PVC vloeren


PVC vloeren zijn zeer geschikt voor plaatsing in badkamersPVC vloeren zijn zeer populair omdat ze heel onderhoudsvriendelijk zijn en zeer geschikt zijn voor huizen met vochtproblemen of voor plaatsing in vochtige ruimtes zoals een badkamer. Als u op zoek gaat naar een geschikte vloer, hoort u vaak spreken over een PVC vloer, een vinyl vloer, en LVT vloeren.

Deze termen worden door elkaar gebruikt en verwijzen in feite allemaal naar hetzelfde product. PVC vloeren hebben de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan. Ze zijn beschikbaar in een groot aantal variaties in motieven en kleuren, afhankelijk van het beoogde effect. Houtprints, tegelprints, kleurenmotiefjes... De mogelijkheden zijn ontelbaar!

Hieronder even een opsomming van de voordelen van dit type vloeren:
  1. Vochtbestendig
  2. Waterbestendig
  3. Geluiddempend
  4. Onderhoudsvriendelijk
  5. Geschikt voor vloerverwarming
  6. Duurzaam en slijtvast
  7. Handig kliksysteem
  8. Geschikt voor de doe-het-zelver

PVC of LVT?


De laatste jaren hebben PVC vloeren een enorme metamorfose ondergaan. De verschillende houtprints zijn nauwelijks meer te onderscheiden van een echte houten parketvloer. Ook de PVC tegels met verschillende prints lijken steeds meer op een echte tegelvoer.

Image titleLuxury Vinyl Tiles zijn vinyl tegels gemaakt uit PVC. De productspecificaties van LVT vloeren zijn echter exact dezelfde als de andere PVC vloeren in het assortiment.

Het grote voordeel van LVT vloeren ten opzichte van een echte tegelvloer is dat de warmtegeleiding veel beter is. Een tegelvloer voelt altijd koud aan en dat is in de winter niet altijd even aangenaam. LVT vloeren nemen dezelfde temperatuur aan als de ruimte waarin ze zich bevinden, wat het een pak aangenamer maakt om met blote voeten op te wandelen.

Bent u overtuigd? Klik door naar onze webshop en ontdek het ruime assortiment PVC en LVT vloeren bij Floorhouse!


Click-vinyl / lvt: Comfortvloer met taalrijke decoren

Click-vinyl: De wereld van 101 decoren nu bij FloorHouse. Voor uw living, badkamer, ingangshal enz.

Alle Click-vinyl / LVT vloeren

Laden
Laden
Veilig online betalen met o.a.
Levering / pakketverzending naar BE en NL