Welkom bij FloorHouse! U heeft vragen? Klik hier.
Laden
Bezig met toevoegen...

Lalegno: Parket van de bovenste plank

Bij Lalegno vindt u meerlaags parket van deskundig geselecteerd hout met een bijzondere focus op duurzaamheid. De parketvloeren van Lalegno zijn in een uitgebreide collectie verkrijgbaar waarbij er verschillende houtsoorten en afwerkingsmethodes in de kijker gezet worden.

Ontdek hier de parketten van Lalegno:
 1. Welk hout gebruikt Lalegno voor zijn parketvloeren?
 2. Hoe is het parket van Lalegno samengesteld?
 3. Welke houtbehandelingen zijn er verkrijgbaar?
 4. Welke afwerkingsopties zijn er voor Lalegno parket?
 5. Kan een Lalegno parket geplaatst worden op vloerverwarming?
 • De beste kwaliteit aan de laagste prijs
 • De ruimste keuze aan Lalegno parket
 • Vakkundig advies voor zelf-plaatsers
90 product(en) gevonden

  Welk hout gebruikt Lalegno voor zijn parketvloeren?


  Bij Lalegno kunt u een breed assortiment aan eiken parketvloeren vinden. Want eik is een klassieke houtsoort voor vloerbedekkingen die met een aantal voordelen overtuigt: Het uiterlijk van eiken hout wint in de loop der jaren aan charme. Het gaat dus vele jaren mee en is zeker en vast een duurzame investering in de toekomst. Daarenboven zorgen de hardheid en slijtvastheid van eiken parkethout ervoor dat ook navolgende generaties nog van een prachtige vloerbedekking kunnen genieten. Eikenhout kan bovendien heel goed geïndividualiseerd worden wanneer u voor een kleuring of een bepaalde afwerking kiest. Zo past deze vloer zeker bij uw persoonlijke interieurstijl.

  Als er over duurzaamheid wordt gesproken, moeten wij het zeker ook over bamboevloeren hebben. Omdat bamboe een zeer snel groeiende natuurlijke grondstof is met uitstekende hardhout eigenschappen, zijn bamboeparketten een absolute aanrader voor milieubewuste en duurzame verbouwingswerken. Daarenboven geeft bamboe met zijn uniek uiterlijk een heel bijzonder look aan uw interieur. U heeft de keuze in verschillende afwerkingen en kleurnuances, maar daarenboven ook in drie verwerkingsmethodes: zowel de horizontale of verticale persing van de bamboestokken alsook de gecomprimeerde bamboevloeren.

  Lalegno biedt daarenboven ook een geselecteerd gamma exotische parketvloeren. Van Doussie tot Merbau, Wengé, Teak en Walnoot heeft u dus de keuze tussen een tal bijzondere houtsoorten die een bijzondere look aan uw interieur geven. Notelaar hout overtuigt bijvoorbeeld met zijn heel intensieve kleur. Teak is bijvoorbeeld een prachtige keuze voor vochtige ruimtes. Want een keer dat dit hout luchtdroog is, neemt het geen water meer op. Ter uwe informatie: Deze twee houten vloeren worden brut geplaatst, en dienen dus na de plaatsing nog met een olie of vernis afgewerkt te worden om de exotische vloeren perfect te beschermen.

  Hoe is het parket van Lalegno samengesteld?


  Het parket van Lalegno is meerlaags om de natuurlijke reacties van hout op temperatuur- en luchtvochtverschillen op een minimum te beperken en elke plank het maximum aan stabiliteit te geven.
  De parketvloeren zijn uit de meerdere lagen samengesteld:
 • Een toplaag gemaakt van de houtsoort zoals in de productbeschrijving vermeld en door u gekozen. Deze toplaag is in sommige gevallen reeds afgewerkt met olie of vernis, of wordt als brute variant geplaatst welke na de plaatsing nog een afwerking dient te krijgen.
 • De stabiliserende onderbouw als “tweede laag”: Deze onderbouw kan uit twee of uit een laag bestaan. Bij de eerste variant wordt een tussenlaag verlijmd onder de toplaag. Daaronder wordt de dragerconstructie dwars gelijmd om het hout maximaal te stabiliseren. Wij spreken hierbij van drielaags parket (incl. toplaag). Is er geen tussenlaag onder de toplaag aangebracht, gaat het om tweelaags parket. Hierbij wordt dus de toplaag direct verbonden aan een drager uit multiplex, een opbouw uit een tiental lagen kruislings verlijmde fineer. Ook hier kunt u zeker zijn van een perfecte stabiliteit.

 • Welke houtbehandelingen zijn er verkrijgbaar?


  Bij Lalegno heeft u een ongelofelijke keuze in verschillende behandelingsmethodes van hout die ervoor zorgen dat uw parketvloer precies die look uitstraalt die u voor uw thuis wenst.Zo zijn er geborstelde en gezandstraalde parketten verkrijgbaar die de structuur van het hout op een unieke aard benadrukken. Gekliefd hout creëert absoluut de sfeer van typische oude houten schuren en past perfect bij een landelijke, natuurlijke inrichting. Deze vloeren dragen de omschrijving “barn” en zijn ook in een kopshout look verkrijgbaar.

  Welke afwerkingsopties zijn er voor Lalegno parket?


  Indien u voor een Lalegno parket gekozen hebt, dat als “Brut” wordt betiteld, dient er nog een beschermende afwerking worden aangebracht. Daarvoor zijn er drie mogelijkheden zoals vernis, olie en wax.

  Geoliede parketten van Lalegno zijn of met een natuurlijke olie (zonder kleurpigmenten) of met een witte olie afgewerkt. Beide oliën impregneren de vloer en beschermen hem zo tegen huishoudelijke vlekken en sporen van het alledaagse gebruik.

  Verniste parketten zijn afgewerkt met verschillende soorten lakken, zoals een vernis natuur, grijze of witte vernis. Deze producten zijn van hoogste kwaliteit en beschermen uw nieuwe vloer uitstekend tegen vocht, vlekken en het alledaagse gebruik t.o.v. vaak belopen vloeren.

  Kan een Lalegno parket geplaatst worden op vloerverwarming?


  Het meerlaagse eiken parket van Lalegno kan perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. Waarom? De specifieke opbouw van elke plank zorgt ervoor, dat het natuurlijke krimp- en uitzetgedrag van eiken hout perfect onder controle kan worden gehouden en dus ook de plaatsing op vloerverwarming helemaal geen probleem vormt.

  Laden
  Laden
  Veilig online betalen met o.a.
  Levering / pakketverzending naar BE en NL